Sport

2014.03.01. 18:01

DVTK vs. DVSC-TEVA - Pofon, még ha nem is úgy, de visszajár

A labdarúgó NB I 18. fordulójában vasárnap 18.30-tól DVTK – DVSC-TEVA mérkőzés Miskolcon. A mérkőzésről élőben tudósítunk.

A labdarúgó NB I 18. fordulójában vasárnap 18.30-tól DVTK – DVSC-TEVA mérkőzés Miskolcon. A mérkőzésről élőben tudósítunk.Elérkezett a futballtavasz, a hétközi Ligakupa találkozó után bajnokit játszik az élvonalbeli diósgyőri labdarúgó csapat. A piros-fehérek kiváló őszt produkáltak, hiszen a negyedik helyen vonulhattak téli szünetre, s Sivic Tomislav vezetőedző azt szeretné, ha a szezonból hátralévő három hónap is hasonlóan sikeres lenne – legalábbis erről tett említést a szakember, még a mezőkövesdi Ligakupa-összecsapást megelőzően. A nyitó fordulóban máris az a Debrecen látogat az Andrássy útra, amely az évad első részében, augusztus 11-én 4-0-ra verte Kádárékat.

Tiszáról nem

– Jön a listavezető, nem véletlenül elsők... – kezdte nyilatkozatát a piros-fehérek szakvezetője. – Az egyik legkomolyabb klub Magyarországon, amely az utóbbi tíz évben sokszor megmutatta az erejét. Ott nagy pofont kaptunk, amelyből felálltunk, s ezért hálás vagyok... Vasárnap jó lenne visszaadni, „csak" úgy, hogy megszerezzük a három pontot, amihez több út is vezethet.

A trénernek felvetettük az időközben Diósgyőrből Debrecenbe igazolt Tisza Tibor személyét, olyan tekintetben, hogy ha szerepet kap a hajdúságiak mesterétől, Kondás Elemértől, biztosan kettőzött erővel fog küzdeni...

– Nem szeretnék egy szót sem reagálni... – zárta rövidre a témát Sivic Tomislav.

A diósgyőriek irányítója a felkészülés vége felé megemlítette, nagyjából már tudja, hogy kikkel számol a kezdőcsapatban, mindössze egy-két kérdőjel van, ám amikor pénteken szóba került mindez, így fogalmazott:

– Szerdán, Mezőkövesden lett még vagy öt-hat, ami meg fog látszódni a vasárnapi kezdőcsapaton – fogalmazott Sivic Tomislav, aki több részletet nem árult el, és szokásával ellentétben nem is adott tervezett kezdőcsapatot. Az biztos, hogy „ha meggyógyul addigra", ott lesz a keretben Miroslav Grumic és Lazar Marjanovic is, akinek péntek délután rendeződött a játékengedélye.

Kell még idő

Egy edző mindig tud valamiféle tanulságot levonni a maga mögött hagyott, friss találkozóból (jelen esetben Mezőkövesd), ezzel kapcsolatban ezen gondolatokat osztotta még meg Sivic Tomislav.

– Ha fejben nem vagyunk ott százszázalékosan egy meccsen, akkor akárki ellen bajba kerülhetünk... Az első félidő a miénk volt, gólt viszont ők is rúgtak, ezért érdekes játék a foci... A második félidőben szintén akadt több helyzetünk, akkor pszichésen nem figyeltünk úgy, ahogyan kellett volna, s amikor valaki így áll hozzá, akkor rossz döntéseket hoz, jobban becsúsznak az egyéni hibák. Kedden, a visszavágón megpróbáljuk kijavítani.


[poll id="590"]


A keret nagysága is téma volt a pénteki beszélgetés során.

– A hivatalos létszám húsz mezőnyjátékos és három kapus – sorolta a DVTK vezetőedzője. – Ha ebből levesszük most azokat, azt a két-három embert, akinek még szüksége van némi időre ahhoz, hogy formába lendüljön, akkor tizenhét-tizennyolc játékosnál tartunk és három sorozatban vagyunk versenyben. Ezért mindenkinek azt hangsúlyozom: az első csapat teljes jogú tagja, azért dolgoztunk így, együtt, hogy bárki, bármikor pályára léphessen. Tudtuk, amikor elkezdtük a téli felkészülést, hogy mi vár ránk, például kilenc meccs márciusban.

Más lesz-e a DVTK játéka, karaktere az őszhöz képest, vagy alapjába véve jók az akkori taktikai elképzelések? – erre is kíváncsiak voltunk.

– Két rendszert próbáltunk alkalmazni, attól függően, hogy éppen ki volt az ellenfél, hogy mikor, milyen helyzetben éppen mire volt szükség – mondta Sivic Tomislav. – Jött három új játékos, de közülük pillanatnyilag csak Grumic használható, a két fiatal srác hosszabb távlatban jelenthet megoldást. Ahhoz képest, amióta itt vagyok, eltelt újabb két hónap, vagyis már nyolc hónapja dolgozunk együtt, rájöttünk, én is és a játékosok is, hogy mit kell tenni, szerintem ez lesz a legnagyobb előnyünk, de majd meglátjuk...

A pénteki sajtótájékoztatón jelen volt Zoran Kostic és Gosztonyi András is. Előbbi arról beszélt, hogy kellett neki egy kis idő az új környezet és csapat megszokásához, továbbá örül annak, hogy az ősz utolsó meccseire már eljutott arra a szintre játékban, mint amilyet elképzelt. Gosztonyi András ezeket jelentette ki: „Hálás vagyok a klubnak, hogy a sérülés után megkaptam a támogatást. Visszajött az önbizalmam, a dinamikám, a többi igazából csak rajtam múlik".

ÉM-MI


A DVTK várható kezdőcsapata:

Rajic – Vági, Kádár, Debreceni (Vadász) Gohér – Elek, Kostic – Nikházi, Barczi, Gosztonyi – Futács.


Kapcsolódó cikkek:

Három új játékos érkezett a téli felkészülés során a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatához. Íme a piros-fehérek 2013/2014-es tavaszi játékoskerete.

Miskolc - A vasárnapi DVTK - DVSC NB I-es találkozó előtt a klub (és a közönség) elbúcsúztatja a közelmúltban elhunyt fiatal hálóőr, Rakaczki Bence 13-as számú mezét.

A DVTK – DVSC összecsapás előtt két órával a stadion melletti ajándékboltnál várják azokat, akik csütörtökön nem tudtak részt venni a transzparens engedélyezésen – drapéria van a birtokukban és szeretnék azt a stadionon belül kifüggeszteni.

Miskolc, Debrecen - Indul a labdarúgó NB I tavaszi szezonjának küzdelemsorozata, vasárnap pedig már rögtön rangadót is rendeznek, a negyedik helyezett Diósgyőr otthonába látogat a listavezető DVSC-TEVA csapata. Ön mit tippel a meccs végeredményére?

Megalapozatlannak és jogellenesnek tartja a szerződés felmondását a Dreher Sörgyárak Zrt.

Miskolc - A hagyományoknak megfelelően ismét sokan voltak a DVTK hétfő esti szurkolói ankétján.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága szurkolóbarátnak egyáltalán nem nevezhető időpontra tette az NB I 28. fordulójának rangadóját.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!