Sport

2014.03.20. 09:29

Nagyon mélyről fordított a Vegyész

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I-ben az 5-6. helyért folytathatja a szereplését a barcikai együttes.

Kazincbarcika - A férfi röplabda NB I-ben az 5-6. helyért folytathatja a szereplését a barcikai együttes.Az elmúlt két randevú alkalmával sem a Vegyész, sem a Szolnok nem tudta kihasználni a hazai pálya nyújtotta előnyt az egymás elleni csatában. Éppen ezért a két együttes harmadik találkozója döntött a párharc sorsáról. A Vegyész ugyanolyan lendületesen kezdte a mérkőzés, mint két héttel ezelőtt. A nyitó szettben már az első technikai szünetre sikerült kétpontos előnyt szerezni, ami a játszma középső részében tovább duzzadt. Megnyugodni azonban egy pillanatig sem lehetett, mert a szolnokiak ott loholtak a Barcika nyakán. 16-13-nál még megvolt a fór, ám a rövid szünet a vendégeknek tett jót, akik zsinórban négy pontot szereztek, ezzel megfordították a meccset. Csizmadia és Dudás ütőjátékából remekül felkészült a Szolnok, amit néhány jól sikerült sánc is alátámasztott. A végjáték rendkívül izgalmasan alakult: egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól. 19-21-ről visszajött a Vegyész, fordított, de a Szolnok új erőre kapott. Mindkét csapat többször is hárította a másik szettlabdáját, végül kiélezett csatában a Tisza-partiak jutottak előnyhöz.

Lendületben maradtak

Az óriási izgalmak közepette elveszített nyitó játszma mély nyomot hagyott a barcikai gárdában, a Szolnoknak pedig a siker plusz lökést adott. A főiskolások tovább tudták vinni a jó formájukat, a borsodiaknál pedig egyre nagyobb lett a bizonytalanság. A vendégek pontosan ütöttek, önbizalommal telve sáncoltak, még az elérhetetlennek hitt labdákat is meg tudták játszani. A második technikai szünetben (11-16) Dudás András megpróbált lelket verni a társaságba, bár a hátrány jelentősnek tűnt. A hullámzás azonban tovább folytatódott a szetten belül is. Visszajött a meccsbe a Barcika, de amikor közel kerülhetett volna a fordítás, akkor megremegtek a kezek. A szolnokiak biztosan tartották két-hárompontos előnyüket, ami ki is tartott, sőt még nőtt is a játékrész végéig. Hazai pályán tehet ismét nehéz helyzetbe került a Barcika, mert 0-2-ről kellett volna visszajönni a hatalmas önbizalommal röplabdázó főiskolásokkal szemben.

Bokoréknak nem volt más választásuk, mint megragadni az utolsó esélyt, hogy valahogy kiharcolják a meccsben maradást. Ennek érdekében nagyon sokat tett a barcikai gárda. A szolnokiak teljesítménye valamelyest visszaesett, ezt pedig kihasználta a Vegyész. Igaz, ekkor sem volt hibátlan a vendéglátók játéka, de az előny birtokában éledni látszottak a sárga-kék remények. 16-12 után sem tudtak a szolnokiak közelebb zárkózni, és a helyzet már ezután sem változott, szépítettek Csizmadiáék.

A nagy adok-kapok a negyedik felvonásban is folytatódott, de sokáig egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kicsikarni. Lélektanilag ebben a szakaszban a Barcika állt jobban, és néhány szerencsés pont is tolta előre a hazaiak szekerét. Bokor pontos ütését követően 16-12-nél, kezdtek kisimulni a ráncok, ezzel egyenes arányban lettek komorabbak a szolnoki tekintetek. A hajrában már helyén volt a koncentráció, az előnyt nem engedte ki a kezéből a borsodi gárda, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

Ezt pedig egy elsöprő, 5-0-s rohammal indította a Vegyész, a főiskolások teljesen leblokkoltak. Innentől kezdve a hazaiaknak nem volt más feladatuk, mint megőrizni a különbséget. 8-2 után azonban Rása nyitásai visszahozták a Szolnokot, ezért Dudás Andrásnak, 13-12-nél időt kellett kérnie. Bokor azonban kezébe vette az irányítást, így egy nagy meccset nyert meg a Vegyész. A Barcika, már-már kilátástalan helyzetből fordította meg a meccset, két és negyed órás küzdelemben.

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-1, a Vegyész RC javára. Az 5. helyért a Dág KSE lesz Bokorék ellenfele.

ÉM-ME


Férfi röplabda NB I., rájátszás az 5-8. helyért, 3. mérkőzés

Vegyész RC - Szolnoki Főiskola RKSI

3-2 (-31,-20, 21, 21, 13)

Kazincbarcika, 100 néző: Vári P., Vigh A.


Vegyész RC: Balázs, Szabó M., BOKOR, KOVÁCS Z., Dudás, Csizmadia. Csere: Szántai (liberó). Germuska. Edző: Dudás András.

Szolnoki Főiskola RKSI: Balla, Varga Z., Bodonyi, RÁSA A., Szőllősi, Kovács S., Csere: Bene (liberó). Gönczi, Rása G.. Edző: Gulyás Ferenc


Dudás András: - Az a hajszál, amiről a beharangozóban beszéltem, az döntött a két csapat között. Nagy meccs volt, gratulálok a fiúknak.

Gulyás Ferenc: - Azért vagyok csalódott, mert ide már nem is kellett volna elutazni, ha a hazai meccsen megfelelő teljesítményt nyújtottunk volna. Küzdött, harcolt a csapat, de 2-0 után a Barcika nem adta föl, és óriási csatában fordítani tudott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!