Sport

2014.03.30. 20:42

20. Vredestein Miskolc Rally - Duplázott a címvédő Miskolcon

A dobogó mindhárom helyét kibérelték maguknak a miskolci pilóták a 20. Vredestein Miskolc Rallyn.

A dobogó mindhárom helyét kibérelték maguknak a miskolci pilóták a 20. Vredestein Miskolc Rallyn.Változatos, izgalmas, fordulatos, kiszámíthatatlan. Ezeket a jelzőket kivétel nélkül rá lehetett akasztani az Országos Rali Bajnokság nyitó futamára. A mögöttünk hagyott hétvégén az élmezőny hat-nyolc párosa másodpercekre, sőt tizedekre menő küzdelmet vívott egymással. A verseny színességét az is mutatja, hogy hat egység is aratott részsikert: Kazárék, Spitzmüllerék, Herczigék, Turánék, Hadikék és Olléék is örülhettek szakaszgyőzelemnek.

A szombati nap után még Baloghék álltak az élen, de az első négy egység öt másodpercen belül volt. Többen is támadó pozícióban zárták a bükki éjszakát, így a döntés a vasárnapi szakaszokra maradt. A címvédő Kazár Miklós és navigátora Szőke Tamás egyre magabiztosabban versenyzett, fokozatosan növelni tudták az előnyüket. A végén közel háromnegyed perces előnnyel értek be a célba, így a tavalyi siker után, idén is megnyerték a hazai rendezésű futamot.

- Óvatosan kezdtünk, hiszen még nem ismertük az R5-ös Fiesta határait - fogalmazott a céldobogón Kazár Miklós. - Igazi verseny volt, ment a nagy adok-kapok, amit azt hiszem mindannyian élveztünk. Kiváló versenyt vívtunk a többiekkel, és boldog vagyok, hogy Miskolcon ismét a minket ünnepelhetett a közönség. A csapat kiválóan dolgozott, Tamás pontosan diktálta az itinert, igazi team munka ez a győzelem. Azt hiszem ezzel bebizonyítottuk, hogy a WRC után is lehet eredményesen szerepelni, ugyanakkor az is biztos, hogy a bajnokság további futamain is hasonlóan kiélezett csatára lehet számítani.

Spici ezüst, Hadik bronz

Spitzmüller Csabának sikerült megtörnie a hazai átkot: a 2008-as magyar bajnok utoljára egy évtizeddel ezelőtt tudott hazai futamot befejezni, ezért most elégedetten pezsgőzhetett az abszolút második helyezés után.

- Nagyon hátulról verekedtük föl magunkat az ezüstérmes pozícióba, ezért boldog vagyok az elért eredményünkkel - mondta Spitzmüller Csaba. - Régóta vártunk erre a pillanatra, keményen megdolgoztunk ezért a sikerét. Elsősorban az első napban maradt több, ha ki tudjuk magunkból autózni ami bennünk van, akkor az élről várhattuk volna a vasárnapi folytatást. Ettől függetlenül természetesen nem vagyok elégedetlen, mert erre a teljesítményre a jövőben is lehet építeni.

Herczigék műszaki problémája, Turánék árokjárása és Balogh Jánosék utolsó szakaszon összeszedett defektje miatt Hadik András és Kertész Krisztián "csusszant be" a dobogó harmadik fokára, aki a hazai értékelés bronzérme mellett a szlovák futam legjobbja is lett.

- Szerencse is kellett hozzá, hogy ennyire elől végezzünk, de nagyon munkás hétvégén vagyunk túl - összegzett Hadik András. - Az viszont már most látszik, hogy nagyon izgalmas és kiélezett bajnokság kezdődött el az ORB-ben. Számunkra a szlovák sorozat az elsődleges, de elképzelhető, hogy több magyar versenyen is rajthoz állunk majd.

A 20. Vredestein Miskolc Rallyn az öt sorozatban közel 170 páros versenyzett a borsodi utakon a mögöttünk hagyott hétvégén. A szezonnyitó pedig abszolút hazai sikert hozott, hiszen számos miskolci pilótát, páros lehetett ünnepelni a céldobogón.

ÉM-ME


A 20. Vredestein Miskolc Rally (nem hivatalos) végeredménye

1. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5) 1:14:31,7

2. Spitzmüller Csaba, Laczkó László (Mitsubishi Lacer EVO X) +43,8

3. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza WRC R4) +1:08,0

4. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Skoda Fabia S2000) +1:08,5

5. Grzyb Grzegorz, Hundla Robert (Skoda Fabia S2000) +1:46,1

6. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:33,6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!