Sport

2013.11.22. 09:06

Miskolci Jegesmedvék: Az összteljesítmény számít

Pénteken este Szlovákiában küzd a pontokért a Miskolci Jegesmedvék Mol -ligás hokicsapata.

Pénteken este Szlovákiában küzd a pontokért a Miskolci Jegesmedvék Mol -ligás hokicsapata.A Macik a küzdelemsorozat 24. fordulójának keretében a HC Nové Zámky vendégeként 18 órától lépnek jégre. A sárga-feketék az elmúlt napokban először hegyet másztak, majd váratlanul a mélybe estek, hiszen 3-0-ra diadalmaskodtak Dunaújvárosban, aztán hazai környezetben vereséget szenvedtek a Csíkszeredától. Mérlegükkel azokat erősítették, akik vallják, hogy a Mol ligában bármelyik csapatot meg lehet verni – de ennek az ellenkezője is igaz: bármelyik együttestől ki lehet kapni. Most az a kérdés, hogy a miskolciak melyik arcukat mutatják majd szurkolóiknak.

Sokat gyakoroltak

Csütörtökön szót váltottunk Popovics Patrikkal, a Miskolci Jegesmedvék fiatal csatárával, aki jó formát árult el az elmúlt hetekben.

– Idegenben egyszer ját­szottunk eddig az érsek­újváriakkal és kikaptunk tőlük – kezdte. – Most mindenféleképpen javítani akarunk, nyerni szeretnénk, s ennek érdekében az első pillanattól az utolsóig harcolni fogunk megerősödött HC Nové Zámky ellen. Az edzéseken azt a taktikát és azokat a játékelemeket gyakoroltuk, amelyet be fogunk vetni. Egyébként pedig, ha nekünk itthon megy a szlovák gárda ellen, akkor valljuk, hogy idegenben sem kell félnünk. Ezren biztosan kilátogatnak az összecsapásra és biztatják majd helyi kedvenceiket, mi azonban ehhez hozzá vagyunk szokva, mert általában mi is szép számú közönség előtt jégkorongozunk. Ami pedig engem illet: gólokkal, vagy gólpasszokkal akarok hozzájárulni a sikerhez! Mellesleg nem az egyéni villanások döntenek, hanem a csapat összteljesítménye határoz majd a pontok sorsáról. A Macik dolgát nehezíti, hogy mintegy négy és fél órás buszozás vár rájuk, bár Popovics Patrik szerint a „karikázás" inkább hazafelé fárasztó és unalmas...

ÉM-KT


Ismét jótékonykodnak a Jegesmedvék

A Jegesmedvék az idén ismét részt vesznek a jótékony célokat szolgáló McHappy Day programjában. Sokéves hagyomány, hogy Magyarországon neves művészek, sportolók és közéleti személyiségek is csatlakoznak a nemes ügyhöz, hiszen az összegyűjtött pénzt a Ronald McDonald Házak kapják. A Miskolci Jegesmedvék játékosai az idén már negyedik alkalommal vesznek részt az eseményen: november 23-án, szombaton 11 és 12 óra között a Miskolc-tapolcai elágazásnál lévő McDonald s-ban állnak be a pult mögé és szolgálják ki a vendégeket, akiket az alapítvány támogatására, a súlyosan beteg gyerekek megsegítésére ösztönöznek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!