Sport

2013.10.16. 12:36

Ózdi KC – Nyíregyháza újratöltve

Ózd - Bő két héttel ezelőtt az NB I/B-s bajnokságban már találkozott egymással az Ózdi KC és a Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza férfi kézilabda csapata. Akkor az ózdi sportcsarnokban a hazaiak három góllal, 26-23-ra legyőzték a szabolcsiakat. A két együttes a hét közepén ismét összecsap egymással, hiszen a Magyar Kupa második fordulójában a területi elven történő sorsolás újfent összehozta a feleket. Szerdán 18 órától megint Ózdon lesz a randevú, a továbbjutásról ez az egy mérkőzés dönt.

Ózd - Bő két héttel ezelőtt az NB I/B-s bajnokságban már találkozott egymással az Ózdi KC és a Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza férfi kézilabda csapata. Akkor az ózdi sportcsarnokban a hazaiak három góllal, 26-23-ra legyőzték a szabolcsiakat. A két együttes a hét közepén ismét összecsap egymással, hiszen a Magyar Kupa második fordulójában a területi elven történő sorsolás újfent összehozta a feleket. Szerdán 18 órától megint Ózdon lesz a randevú, a továbbjutásról ez az egy mérkőzés dönt. Amelyik csapat győz, az lép tovább a harmadik körbe, döntetlen esetén – a szabályok szerint – a Nyíregyháza örülhet, hiszen azonos osztályú együttesek párharcában az iksz a vendégeknek kedvez.

- Egy remek edzőmérkőzésnek fogjuk föl a Nyíregyháza elleni kupatalálkozót – fogalmazott Szakál György, az Ózdi KC vezetőedzője. - A bajnokságban ugyanis egy rendkívül fontos hazai meccs vár ránk a Lajosmizse ellen, amit mindenképpen meg kell nyernünk. Nyilván ez a hatvan minkét félnek más lesz, mint a legutóbb, hiszen lehetőség nyílik a kísérletezésre. Én is azoknak a játékosoknak akarok több időt adni, akik eddig kevesebbet töltöttek a pályán. Egy-két fiatalt is be lehet dobni a mélyvízbe, ezalatt pedig a sérültek pihenhetnek egy kicsit. Természetesen hazai pályán nem mindegy az eredmény, de ha rangsorolni kell, akkor a bajnoki győzelem sokkal lényegesebb, mint a Magyar Kupa.

Oldódott nyíregyházi görcsösség

A Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza az NB I/B-s bajnokságban eddig öt pontot gyűjtött. Győzni tudtak Gödöllőn és múlt héten vasárnap Kecskeméten, valamint hazai pályán ikszeltek a Békéssel. Emellett kikaptak az Ózdi KC-tól, valamint odahaza a Törökszentmiklóstól. Az ötven százalékos bajnoki szerepés mellett a Magyar Kupára is figyeltek a szabolcsiak. A sorozat első körében az NB II-es Füzesabonyt verték 31-23-ra, így érkeznek az Ózdi KC elleni, idegenbeli vendégjátékhoz.

- Komolyan vesszük a mérkőzést, mert szeretnénk visszavágni a bajnoki vereségért az Ózdi KC-nak – jelentett ki a kupameccsel kapcsolatban Bécsi János, a Nyíregyháza játékosedzője. – Bízom benne, hogy ismét látványos és közönségszórakoztató hatvan percet vívunk az ózdiakkal, csak a végeredmény lesz más. A kettős játékengedéllyel rendelkező gyöngyösiek a szabályok értelmében ezúttal nem tarthatnak velünk, így Debreceni Dávid és Szöllősi Ádám nélkül utazunk Ózdra. Az elmúlt hetek mérkőzései alatt többen is összeszedtek néhány apróbb sérülést, de bízom benne, hogy mindenki vállalni tudja a játékot. Vasárnap szerencsére győzni tudtunk Kecskeméten, ami vélhetően egy kicsit oldotta a görcsösséget a fiúkban. Ez a siker mindenképpen pozitív töltést ad a játékosoknak, így talán egy kicsit felszabadultabban léphetünk majd pályára. Ott szeretnénk folytatni, ahol a múlt hétvégén abbahagytuk, legyen szó bajnoki vagy kupamérkőzésről.

- Marosréti Ervin - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!