Sport

2013.10.28. 10:25

Haladás vs. DVTK - Két fejes ért egy pontot

A labdarúgó NB I 12. fordulójában szombaton este Szombathelyi Haladás - Diósgyőri VTK bajnokit rendeztek.

A labdarúgó NB I 12. fordulójában szombaton este Szombathelyi Haladás - Diósgyőri VTK bajnokit rendeztek.A Diósgyőr hétmeccses győzelmi szériája közepette most először fordult elő, hogy Sivic mester egyetlen helyen sem változtatott az előző heti kezdőcsapaton. Hogy jelenleg a piros-fehérek tizennyolcas keretébe is nehéz bekerülni, azt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy Takács P., Alves, Hanek, Csirszki és Eperjesi el sem utazhatott Szombathelyre és a kispadra olyan mezőnyjátékosok kerültek, mint Tisza, Gosztonyi, Kostic, Husic, Batioja és Debreceni. Néhány perc telt csak el a mérkőzésből, a mintegy 200 miskolci drukker máris úgy érezhette, nem semmiért kocsikázott több mint 400 kilométert: Abdouraman némiképp váratlanul, hazai rohamok közepette szerezte meg a vezetést a vendégeknek egy Gohér-pontrúgást követően. A Haladás a széleken igyekezett a Diósgyőr védelme mögé kerülni, tette ezt többször is sikerrel, a félidő közepén össze is jött az egyenlítés az Artner-csapatnak. 671 perc elteltével rezdült meg a DVTK hálója, egy történelmi sorozat szakadt meg ezzel. A miskolciak támadásban nem találták a ritmust, a széleken nem tudták megbontani a zöld-fehérek védekezését és ezúttal Futács is csak őrlődött Devecseriék szorításában. A vendégek edzője is érezte, hogy ez nem az igazi, már a 25. percben elküldte Batioját melegíteni, a szünetben pedig be is állt az ecuadori játékos Gosztonyival együtt – a szélső játékot próbálta ezzel is megerősíteni Sivic edző.

Parádés ívelés

Azonban a folytatás is a hazaiak szája íze szerint alakult, Gosztonyiéktól sem lett hatékonyabb a Diósgyőr, sőt, egy formás akció végén már Radóéknál volt az előny. A DVTK játékban messze volt az elmúlt hetek teljesítményétől, a széleken jól zártak Schimmerék, míg középen Futács és Devecseri birkózásába ritkán avatkozott bele Farkas Á., ha mégis, rendre a diósgyőri center ellen ítélt. A hajrához úgy érkeztünk, hogy a DVTK néhány pontrúgást leszámítva tulajdonképpen rendesen meg sem tudta tornáztatni Rózsa kapust. Mégis, milyen a futball; hiába játszott mezőnyben végig pontosabban, veszélyesebben a Haladás, amikor a 90 perc során először került szélen a hazai védelem mögé a Diósgyőr, máris gól született belőle. Tisza parádés ívelése után Abdouraman - sérülését követően lecserélt más számozású mezben, bekötött - fejjel duplázott, az egy ponttal második helyen tartva a tabellán a DVTK-t. Bár a góltalansági sorozat megszakadt, egy másik nem: az immár kilenc meccsen veretlen Diósgyőr, az 1979-es klubcsúcsot beállítva ezzel – a kiállított Kádár nélkül - várja szombaton a Ferencvárost.

ÉM-FP



Jegyzőkönyv:

Szombathelyi Haladás - Diósgyőri VTK 2-2 (1-1)

Szombathely, 3521 néző. V.: Farkas Á. (Lémon, Aradi; Andó-Szabó, Varga L.).


Szombathelyi Haladás: Rózsa (0) – Schimmer (5), Guzmics (6), Devecseri (5), Bosnjak (7) – Simon Á. (5), Fehér Z. (6) – Nagy G. (6), Németh M. (6), Halmosi (7) – Radó (6). Vezetőedző: Artner Tamás.

Diósgyőri VTK: Rajic (6) – Vági (5), Vadász (6), Kádár (5-2=3), Gohér (5) – Abdouraman (7) – Nikházi (4), Elek Á. (5), Barczi (5) – Futács (4), Bacsa (4). Vezetőedző: Sivic Tomislav.


Csere: Nikházi helyett Gosztonyi (4) a 46., Bacsa helyett Batioja (4) a 46., Barczi helyett Tisza (6) a 66., Fehér helyett Rajos (-) a 86., Radó helyett Ugrai (-) a 88. percben.


Sárga lap: Futács a 34., Vági a 40. Batioja a 48., Halmosi az 59., Kádár a 68. percben.


Kiállítva: Kádár a 91. percben.


Gólszerző: Abdouraman (0-1) a 11., Nagy G. (1-1) a 24., Németh M. (2-1) a 61., Abdouraman (2-2) a 89. percben


Artner Tamás: – A futball jó propagandája volt, sok néző, jó hangulat, remek meccs. Toronymagasan meg kellett volna nyerni a mérkőzést, ám gólt kaptunk abból, amitől féltünk, az ellenfél kihasználta magassági fölényét. Remekül küzdöttek a srácok, megérdemelték volna a három pontot, nem jött össze, majd legközelebb.

Sivic Tomislav: – A Haladás jó csapat, megcsinálták, amit kellett, nálunk pár pozíció nem úgy jött össze, mint korábban, de ez normális dolog a fociban. Küzdős mérkőzés volt egy jó Hali ellen, az egy pont Szombathelyen siker. A hibákat ki kell javítani és tanulnunk kell belőle.



Percek, események

11. perc: Gohér a 16-os bal oldaláról elvégzett szabadrúgását Abdouraman Schimmert megelőzve, 5 méterről fejelte a kapuba, 0-1.


24. perc: Halmosi-Radó-Halmosi volt a labda útja a DVTK térfelének jobb oldalán, a válogatott középpályás centerezett, Nagy G. pedig Gohér mellől, 3 méterről belsőzött az üres kapuba, 1-1.


61. perc: Bosnjak tört előre középen, passzából Németh M. ugrott ki ziccerben, s 10 méterről lőtt a kapuba, 2-1.


89. perc: Tisza forgolódott a jobb oldalon, az alapvonalnál, sikerült középre ívelnie a labdát, az ötösnél Abdouraman egyedül állt, s és nem volt nehéz a hálóba bólintania, 2-2.


91. perc: Kádár megkapta a második sárgáját Farkas játékvezetőtől, majd a pirosat is, így 10 emberrel fejezte be a meccset a DVTK.



Abdouraman 2 fejesgóljával pontot szerzett a Diósgyőri VTK a Haladás otthonában, így már 9 forduló óta veretlen a DVTK az NB I-ben. A hűséges diósgyőri drukkerhad Szombathelyen is ott volt és nem maradt el meccs utáni pacsizás és a "Hé, Fiúk!" sem. Nézze meg Ön is a mérkőzés felvételeit!

Szombathely, Miskolc - A labdarúgó NB I 12. fordulójában megszakadt a Diósgyőri VTK hetek óta tartó sikerszériája, összesítve 670 perc után megszületett az első kapott gól. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja Szombathelyen?

Szombathely, Miskolc - A Szombathelyi Haladás vs. Diósgyőri VTK (2-2) mérkőzés után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Szombathely, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 12. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Szombathelyi Haladás vendégeként lépett pályára szombaton 20 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!