Sport

2013.09.20. 15:40

Mezőkövesd Zsóry: A 8-ból 11-et csinálhatnak

Mezőkövesd - A sereghajtót fogadja szombaton este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgó csapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Mezőkövesd - A sereghajtót fogadja szombaton este a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgó csapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on. A sárga-kékek 18 órától a Kaposvári Rákóczi FC gárdája ellen otthon gyarapíthatják pontjaikat.

– A foci és a matematika nem éppen rokonlelkek, én mégis számolgatni fogok – kezdte Véber György, a matyóvárosiak vezetőedzője. – Nekünk 9 pontunk van, a Kaposvárnak 1, vagyis a két alakulatot 8 egység választja el egymástól. Ha megverjük a somogyiakat, akkor 12 pontunk lesz és a csapatok közötti különbség 11-re ugrik. Persze mindez egyelőre nem egyéb, mint előzetes kalkuláció, amelyre felhívtam a fiúk figyelmét. Nagyon fontos meccs elé nézünk: diadalunk esetén ugyanis végleg leszakad a Rákóczi, mi pedig megszilárdítjuk helyünket a középmezőnyben.


[poll id="497"]


A kép csalóka

A szakvezető ezután azokat csitította, akik eddigi szereplésük után már rózsaszínben látják a világot.

– Felejtsük el a papírformát, mert az NB I-ben ilyen nincs – emelte hangját Véber György. – Mi újoncok vagyunk az élvonalban, hozzánk képest a Kaposvár rutinos társaság. Szurkolóink, akik már nem fukarkodnak a jelzőkkel, bizakodnak, s ezt tesszük mi is, de nem győzöm azt hangsúlyozni, hogy senki ne fürkéssze a táblázatot, mert a kép csalóka. Játékosaimtól nem kérek és nem várok el rendkívüli dolgokat: csak alázatot, szorgalmat, szerénységet és az ellenfél feltétlen tiszteletét. Esetünkben egyszerű a képlet: hátul agresszív védőmunkát kell nyújtanunk, a középpályán szolgálatot teljesítőktől elvárom a sok pontos passzos építkezést, a gólfelelősöktől pedig határozottságot igénylek a kapuk előtt.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!