Sport

2013.09.25. 09:28

Magyar Kupa - "Tisztelettel" érkezik a Cigánd SE Felsőzsolcára

Három B.-A.-Z. megyei csapat lép szerdán pályára a labdarúgó Magyar Kupában. A Felsőzsolca - Cigánd és a Tiszaújváros - Szeged kupacsatákról és élőben tudósítunk a Borsod Online-on 15 órától.

Három B.-A.-Z. megyei csapat lép szerdán pályára a labdarúgó Magyar Kupában. A Felsőzsolca - Cigánd és a Tiszaújváros - Szeged kupacsatákról és élőben tudósítunk a Borsod Online-on 15 órától.

A keddi nap után szerdán is rendeznek egy borsodi rangadót a Magyar Kupa 3. fordulójában (a tét a 32 közé kerülés): a megyei I. osztályú Felsőzsolca VSC az NB III-as Cigánd SE-t látja vendégül, 15 órától. Sándor Zsolt, a zsolcaiak játékos-edzője ezeket nyilatkozta a találkozóról lapunknak.

– Hosszú évek óta nem jutott ennyire messzire a csapat a kupában... Ilyen nehéz ellenféllel a sorozat korábbi szakaszában nem játszottunk, de nyilvánvalóan mindent megteszünk majd a továbbjutás érdekében. Egy amatőr csapatnak nehézséget okoz a viszonylag korai kezdés is, hiszen sokan dolgoznak, vagy iskolában vannak, vagyis nehéz megoldani, hogy eljöjjenek a mérkőzésre. A cigándiakról beszereztünk különböző információkat, de végül is egy dolog, hogy mit tudok róluk mondani a játékosoknak, úgyis minden a pályán dől el. Egy biztos: ez a találkozó jó pár játékosom számára nagy kiugrási lehetőség.


[poll id="505"]


Fogarasi Zoltán, a bodrogköziek szakvezetője így fogalmazott az Észak-Magyarországnak:

– Tiszteljük ellenfelünket, ennek ellenére a továbbjutás szándékával utazunk hozzájuk. Nehéz mérkőzésre, erős ellenállásra számítok a Zsolcától, de a kupa következő körében már nagy valószínűséggel NB I-es ellenfelet fogadhatnánk, ezért a továbblépés kiharcolása nem egyszerűen cél, hanem elvárás is.


Így kezdhetnek

A Felsőzsolca várható kezdőcsapata: Lövey – Hegedűs, Szabó, Boczki, Bárdos – Pálinkás, Asszony, Németh, Tóth – Kőműves (Gaál), Sikur.


A Cigánd várható kezdőcsapata: Sánta – Ludescher, Sipos, Tempfli, Gnand-Németh – Ur, Ondó, Pop, Módis – Varga, Vasas.


A kupa sajátja

A Termálfürdő Tiszaújváros FC – 15 órától hazai pályán – a szegedieket fogadja.

– Tavaly úgy nézett ki, hogy a Szeged 2011 NB II-as tagságot szerez, ebből végül nem lett semmi – mondta Koleszár György, az újvárosiak vezetőedzője. – Játékosai azonban nem szóródtak szét, keretük szinte teljesen együtt maradt, most pedig jól szerepelnek az NB III-as Közép csoportban. Ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok, már csak azért is, mert mi kisebb gödörbe, vagy inkább hullámvölgybe kerültünk. A Magyar Kupa sajátja, hogy gyakorlatilag bármelyik csapat kiharcolhatja egy-egy mérkőzésen a továbbjutást. Csapatom tagjain látom az elszántságot, a fiúk minden idegszálukkal arra törekszenek, hogy kiharcolják a továbbjutást, amely nagy lendületet adna nekünk a továbbiakra.

ÉM-MI,KT


[poll id="506"]


A TTFC várható kezdőcsapata:

Hamar – Polényi T., Nagy Cs., Fodor, Molnár F. – Bussy (Sápi), Lippai, Kerekes, Molnár L. – Kovács P., Dávid Z.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!