Sport

2013.09.28. 23:12

Keleti rangadó az NB I/B-ben

Az Ózdi KC – Nyíregyháza összecsapás függetlenül a két csapat összetételétől és a bajnoki helyezéstől mindig rangadónak számít.

Az Ózdi KC – Nyíregyháza összecsapás függetlenül a két csapat összetételétől és a bajnoki helyezéstől mindig rangadónak számít.Az észak-borsodiak és a szabolcsiak a férfi kézilabda NB I/B., 3. fordulójában találkoznak egymással. Az összecsapás vasárnap 17 órakor kezdődik az ózdi sportcsarnokban.

- A sérültek és a betegek felgyógyultak, a legjobb kerettel tudunk kiállni a Nyíregyháza ellen. Az elmúlt évtizedben, a szabolcsi városban és Ózdon is háromesélyes volt a két csapat egymás elleni összecsapása, most sem lehet előre semmit kijelenteni – mondta el Szakál György, az Ózdi KC vezetőedzője. - A nyíregyháziak csapatként és egyénileg is nagyon jó minőségű együttest alkotnak, eddig egy gödöllői győzelmet és egy hazai, Törökszentmiklós elleni vereséget tudnak felmutatni. Nekünk az a legfontosabb feladatunk, hogy lelkes játékkal a szurkolóinkkal feledtetni tudjuk a balmazújvárosi fiaskót. Az Egerrel szembeni fegyelmezett védőmunka megismétlésére lesz szükség, de a pontosabb támadójáték is elengedhetetlen a sikerhez. Az eddigi két mérkőzésünkön ugyanis nagyon kevés gólt lőttünk, ezen kell változtatni. A héten voltak biztató jelek, az átlövőink is kezdenek magukra találni. Ez pedig kulcskérdés lesz vasárnap is, hiszen hatékony és gólerős teljesítményekre minden héten nagy szükségünk van.

Több kiemelkedő teljesítmény kell

A Nyíregyháza férfi kézilabda csapatánál a nyári szünetben történt egy-két változás, egy valami viszont továbbra is megmaradt. Egy stabil, masszív együttes, amely ebben az osztályban mindenkivel fel tudja venni a versenyt. A szabolcsiak eddig győzni tudtak Gödöllőn (26-24), majd hazai pályán alulmaradtak a Törökszentmiklós ellen (21-25). Két ponttal a tarsolyukban érkeznek vasárnap az ózdi vendégjátékra.

- Egész héten teljes erőbedobással készültünk, mert győzni szeretnénk Ózdon. A hét közben néhány játékosunk apróbb sérüléssel bajlódott, ettől függetlenül kompletten tudunk felállni a következő mérkőzésünkön – árulta el érdeklődésünkre Bécsi János, a Nyír-Flop-Holding Nyíregyháza játékos-edzője. - A múlt hétvégi kudarcunkat igyekszünk feledtetni, de nyilván a hazai csapat is erre készül, ezért egy szoros és izgalmas meccsre van kilátás. A két klub az elmúlt esztendőkben rendre kiélezett találkozókat vív egymással, szerintem ezúttal sem lesz másképp. Ugyanakkor optimista vagyok, hogy a végén a mérleg nyelve a mi irányunkban billen majd el. Az ózdi közegben egy-két kiemelkedő teljesítmény kevés, legalább négy-öt játékosnak kell átlagon felülit nyújtani, hogy sikeresek lehessünk. Rövidzárlatok, kihagyások nem férnek bele, mert annak súlyos ára lehet. Szeretném, ha sok gól esne a mérkőzésen, mert az azt jelentené, hogy javul a támadójátékunk. Az elmúlt két hétben ugyanis ezzel volt problémánk.

Marosréti Ervin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!