Erőszakos

2024.04.28. 11:00

Öléssel fenyegetéssel akarta visszakapni gyerekeit

Felhívta a gyámügyi ügyintézőt és közölte vele, hogy mindenkit meg fog ölni, személyesen bemegy a gyámügyi osztályra és ráborítja az asztalt.

Boon.hu

Nem bírta fékezni a dühét

Fotó: Shutterstock

A Szerencsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint, az illetékes járási hivatal gyámügyi osztálya 2023. júniusában határozatot hozott arról, hogy a férfi 4 kiskorú gyermekét – a lakhatási körülményekre tekintettel, illetve mivel a gyerekek sem óvodába, sem iskolába nem jártak – védelembe veszi és őket nevelőszülőknél helyezi el. 

A gyermekek nevelőszülőknél történt elhelyezését követően, a férfi 2023. június 12-én megjelent a  Családsegítő Szolgálatnál és közölte a családsegítővel, hogy egy hetet ad a gyermekei ügyében történő intézkedésre és amennyiben az eredménytelenül telik el, úgy megkeresi az eljáró gyámügyi ügyintézőt és rágyújtja a házát.
A családsegítőként dolgozó nő az elhangzott fenyegetésről haladéktalanul értesítette a járási hivatal gyámügyi ügyintézőjét, aki gyermekelhelyezési döntését a történtek ellenére sem változtatta meg.

Ingerülten üvöltözött 

Ezt követően a gyámhatóság a férfi egyik gyermeke vonatkozásában új nevelőszülőket rendelt ki, ami miatt a vádlott 2023. augusztus 16-án telefonon felhívta a gyámügyi ügyintézőt és közölte vele, hogy mindenkit meg fog ölni, személyesen bemegy a gyámügyi osztályra és ráborítja az asztalt. A vádlott ezen fenyegetéseit követően megjelent a gyámügyi osztályon, ahol az ügyintéző nő irodájába ment és ott  ingerülten üvöltözött vele, mellkasát csapkodta és azt akarta elérni, hogy a hivatal változtassa meg gyermekelhelyezési döntését. 

A férfi cselekményének az vetett véget, hogy a telefonon értesített rendőrök a helyszínre érkeztek és a vádlottat intézkedés alá vonták. 

Felfüggesztett börtönt kaphat 

A Büntető Törvénykönyv vonatkozó rendelkezése értelmében, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben, valamint a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvényben meghatározott munkakörben foglalkoztatott személy e tevékenységének gyakorlása során közfeladatot ellátó személynek minősül.
Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában