Sport

2013.08.19. 14:27

Kitiltott diósgyőri szurkoló

Mint arról már korábban beszámoltunk: az idei első hazai, az MTK elleni bajnoki napján a diósgyőri klub közleményben jelentette be, hogy bizonytalan ideig beszünteti a meccs utáni, szokásos pacsizást a játékosok és a szurkolók között.

Mint arról már korábban beszámoltunk: az idei első hazai, az MTK elleni bajnoki napján a diósgyőri klub közleményben jelentette be, hogy bizonytalan ideig beszünteti a meccs utáni, szokásos pacsizást a játékosok és a szurkolók között. Történt mindez azért, mert az 1. fordulóban, a Győrben lejátszott bajnoki után a diósgyőri szurkolótábornál, az egyik ott tartózkodó személy részéről a DVTK egyik játékosát emberi normáktól eltérő atrocitás, fizikai inzultus érte.

A mostani, Kecskemét elleni mérkőzés napján azt tetté közzé a klub, hogy mivel megtalálták az elkövetőt, és fél évre kitiltották a stadionból, így ezek után nem szükséges, hogy a diósgyőri szurkolótábor egészét érintő korábbi döntés érvényben maradjon, vagyis eltörölte a klub a pacsizást tiltó saját rendelkezését.

– A győri stadionban elhelyezett biztonsági kameráknak a Győri ETO FC – Diósgyőri VTK mérkőzés után a vendég szektor történéseit megörökítő felvételeit elkértük, és ez alapján sikerült beazonosítanunk azt, aki a DVTK egyik játékosát inzultáló cselekedetet elkövette – tudtuk meg Kocsis Norberttől, a DVTK sajtófőnökétől, aki arra a kérdésünkre, hogy mit lehet az elkövetőről, illetve az azonosításának módjáról, a következő választ adta: – Egy G. R. monogramú férfit sikerült beazonosítanunk, amihez nem kellett a rendőrség segítségét igénybe vennünk.

Ami pedig a KTE elleni pacsizást illeti: bár elvileg lett volna lehetőség erre, a csapat és a szurkolók között mégsem történt ilyen, a meccsre kilátogatók nem tódultak a kerítéshez, így elmaradt az, hogy egy érintéssel drukkerek és a labdarúgók kölcsönösen megköszönjék egymásnak a 90 percet, illetve ezzel a gesztussal erősítsék meg összetartozásukat.



Kapcsolódó cikkek:

2013.08.17. | Az ETO Park biztonsági kamerái felvételének elemzése segítségével sikerült azonosítani azt a személyt, aki a Győri ETO - DVTK mérkőzés után inzultálta az egyik diósgyőri játékost. Az azonosítást követően 6 hónap időtartamra kizárták őt a Diósgyőri Stadionból.

2013.08.03. | Régi kedves diósgyőri szokás – amit lassan az ország több más csapata is átvett -, hogy a mérkőzés végén a játékosok kézfogással, pacsival köszönték meg a szurkolóknak a biztatást.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!