Sport

2013.07.24. 20:30

Senki a csapat fölött

Miskolc - Szerdán tartotta szokásos szezonindító ankétját a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Miskolc - Szerdán tartotta szokásos szezonindító ankétját a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.Miskolc egyik bevásárlóközpontjában ezúttal is több tucatnyi szurkoló (amely mintegy 250-300 embert jelentett) várta a résztvevőket, úgymint: Sivic Tomislav vezetőedzőt, Kovács Zoltán sportigazgatót, Körmöndi Zoltán marketing-igazgatót (akit fújolással üdvözölt a drukkerek egy része), valamint a játékosokat, William Alvest, Zoran Kosticot, Nikházi Márkot, Barczi Dávidot, Senad Husicot, Nenad Rajicot, Rudolf Gergelyt, Elek Ákost, Kádár Tamást és Tisza Tibort.

Először a tréner kapott szót, aki elmondta:

- Jó napot kívánok mindenkinek! - nyitott ezzel a szakvezető, majd hozzátette: - Öröm látni ennyi szurkolót, aki szereti a focit. Keményen dolgoztunk, megcsináltuk az elején a felméréseket, aztán amikor Bükről hazajöttünk, jó irányba haladunk, biztos vagyok, hogy más focit fogunk játszani, mint eddig. Kell egy kis türelem, jó úton járunk, megpróbáljuk fiatalítani, magyarítani a csapatot, olyan együttest akarunk, amely küzd, hajt, odateszi a lelkét a pályán, a sztárokat várjuk, de akik húznak. Csak a csapat, senki a csapat fölött... Ebbe ti is beletartoztok, mint a vezetők, a szponzorok, ha valamelyik hiányzik, az nem jó.

Csere a Kövesddel?

Ezt követően röviden bemutatkoztak a játékosok - a fordításban, a külföldiek esetében Sivic Tomislav segédkezett - többük dicsérte a szurkolótábort, hogy nagy hírük van. Nikházi Márk elmondta, számára nem visszalépés a Diósgyőrben való szereplés az MTK után, amely előrébb végzett tavaly a táblázaton a DVTK-tól, de Miskolcon sok válogatott labdarúgó veszi körül. Barczi Dávid tizenkét évig az Újpestben futballozott: ,,Eljött egy olyan pillanat, amikor úgy éreztem, váltani kell, azt gondolom, jól döntöttem - fogalmazott a fiatal középpályás. - Minden adott ahhoz, hogy sikerekben gazdag évet zárjunk..."

A szurkolói kérdések közül az első Szőnyi Andoré volt, aki elöljáróban Sivic mesternek kívánt sok sikert. ,,Nem kell mindjárt bajnokságot nyerni..." - amit sokan ,,lehurrogtak". Mi lesz a tribünnel, pályaépítéssel, két éve tudjuk, hogy lesz, miért nem történt semmi? - vetette fel, de a bérletesek helyzetéről is érdeklődött.

Körmöndi Zoltán ezeket válaszolta: ,,A klub szeretné a stadionrekonstrukció folytatását, van igény, látjuk, kellene csinálni, mert nem tudjuk megfelelően kiszolgálni a szurkolókat. A tervek megvannak, várjuk a döntést, ennek köszönhetően alakultak ki a jegyárak. A bérletesek nagyon fontosak, így itt csak nagyon kis mértékben emeltünk. Amíg nem tudni hány meccs lesz itthon, milyen szektorokat kell bontani, nem akartunk senkit sem becsapni. Ha kiderül, hogy egy hónapon belül hozzá tudunk-e nyúlni stadionhoz, abban a pillanatban elkezdjük a bérletértékesítést. Remélem, legalább tizenkét meccsre tudunk majd bérletet adni. Az Újpestet, a Kispestet idegenben fogadjuk, a Mezőkövesddel pedig vélhetően pályaválasztói jogot fogunk cserélni."

Szóban elfogadta

Fürjes Sándor keményen fordult Körmöndi Zoltánhoz: ,,Nincs névadó szponzor, mezszponzor, ha erre telt volna egy marketinigazgatótól, és akkor most nem kellene erről beszélgetni..."

- Teljesen jogos a felvetés, nincs ilyen szponzorunk, nincsenek nagyobb szponzoraink, ezen nem csak én dolgozom személyesen. Ma Magyarországon a mecenatúra nagyon egysíkúan mozog, törekedtünk arra, hogy betöltsük a lokálpatriota szerepet, de ezt nem kaptuk vissza, tisztelet a kivételnek. Lehet ez képességeimnek köszönhető, lehet nem - mondta Körmöndi Zoltán.

Gallardo távozása is szóba került, ,,Miért kellett eltávolítani a csapattól?"

Kovács Zoltán válasza így hangzott: ,,Egy hónapja kapott egy ajánlatot Dudás Hunortól, rendben van, elfogadta szóban, de nem került aláírásra, nem a mi hibánkból."

Tóth István azt feszegette, hogy ,,...az önkormányzat is tulajdonos, miért nincs itt senki?"

- Mivel tulajdonos, nekik nem kötelező, elsősorban játékosbemutatásról, a célok kitűzéséről szól az az ankét, illetve a másik oldalról sincs itt senki, ekkor a szakmát szoktuk meghívni... Nem merült fel eddig igényként, hogy jöjjenek el az önkormányzattól is erre az ankétra - felelte Körmöndi Zoltán.

A Gallardo ügyhöz Sivic Tomislav is hozzászólt:

- Nem szeretném rossz irányba elvinni a Paco ügyet. Tudni kell mindenkinek, mit csinál, erre felhívni a figyelmet. Van Dudás Hunor, mint ügyvezető, Kovács Zoltán sportigazgató, mindenkinek meg van a feladata. Ajánlat volt, ő edzett, jól edzett, jól viselkedett, utána nem történt megállapodás, hogy és miért én nem tudom. Szóban elfogadta, de nem írta alá. Ez a döntés született, a szombati meccsre kell koncentrálni, sajnálom, de nincs idő sírni. Bízom azokban a fiúkban, akik itt vannak.

Lesz Lencse vagy nem lesz Lencse? - vetődött fel az újabb témakör

- Nem tudom, lesz, vagy sem, most úgy tűnik nem lesz. A Videoton kiesett a kupából, most még több pénz kell, mi nem tudunk ígérni, de se a Manchester, se senki más.. - jelentette ki Sivic Tomislav.

Kapuskérdés hogyan áll? Ki lesz a második, vagy elsőszámú kapus? Nehogy az legyen, hogy Veréb Gyurinak kell beállnia... - hangzott az újabb érdeklődő kérdése.

- Könnyű döntést hozni, mert van üzletpolitika, és van sportpolitika, Van egy kapus, aki jelenleg meg fog felelni... Nem akarunk olyan hibába beleesni, hogy leigazolunk zsákbamacska kapust, a felkészülés során öt-hat kapus jött-ment, valaki egy edzés, valaki egy meccs után. Inkább most megoldjuk így, de a következőkben mepróbálunk hosszú távra szerezni egy minőségi kapust. Jelenleg van négy kapusunk, ebből fogjuk főzni a levest, lehet hiányozni fog a vegeta velőle, de megoldjuk - szögezte le a vezetőedző.

Kádár a cséká

Van-e még folyamatban lévő átigazolási ügyünk? - ez is felvetődött az ankéton.

- Egy, kettő, három, négy de nem akarunk beleszaladni semmibe, amikor csökkentés van, csakis akkor igazolunk, ha erősítés tud lenni a játékos. De ez a csapat is képes lesz nyerni Győrben - ígérte a vezetőedző.

Az egyik résztvevő a csapatkapitány személyéről, valamint az erőnléti edző maradásáról érdeklődött.

- Srdjan Zirojevic erőnléti edző maradni fog, igazi szakember, nem volt könnyű, gratulálok a klubvezetésnek. A csapatkapitány jelenleg Kádár Tamás lesz - árulta el Sivic Tomislav.

Maga a válogatott hátvéd ezeket tette hozzá:

- Örülök, hogy én lettem a csapatkapitány, de akkor működhet a dolog, ha mindenki kiteszi a szívét a pályán. Jó felkészülésen vagyunk túl, sok jó ellenféllel játszottunk, biztos vagyok benne, hogy tavalyhoz képest jobban fogunk szerepelni.

Az áramelés újra szóba került egy idősebb szurkoló szerint ,,Ez merénylet a drukkerek ellen, ennyi pénz itt nincs, hogy lesz itt 8-10 000 néző...?" - tette fel a költői kérdést is egyben a szimpatizáns...

Az eseményt követően a játékosok edzésre mentek, ugyanis Sivic Tomislav a győri bajnoki időpontjában, 21 órától tartott tréninget.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!