Sport

2013.07.26. 13:51

Partvonal: Hajrá, Borsod!

<em>Ma elkezdődik az újabb élvonalbeli fociszezon. A száztizenkettedik. A tizenhat résztvevő együttes között két megyei csapat is található, a Diósgyőr illetve a Mezőkövesd. Ilyenre legutóbb bő három évtizede volt példa, amikor a miskolci piros-fehérek mellett a nagy múltú Ózdi Kohász volt még NB I-es</em>. <strong>Molnár István jegyzete</strong>.

Ma elkezdődik az újabb élvonalbeli fociszezon. A száztizenkettedik. A tizenhat résztvevő együttes között két megyei csapat is található, a Diósgyőr illetve a Mezőkövesd. Ilyenre legutóbb bő három évtizede volt példa, amikor a miskolci piros-fehérek mellett a nagy múltú Ózdi Kohász volt még NB I-es. Molnár István jegyzete. Emlékem nincs arról a korszakról, évadról (1981- 1982), mert ekkor még éppen csak fel tudtam mondani a szorzótáblát, megbarátkoztam az ABC összes betűjével, így csak az évkönyvekből, az ismerősök által elmondottakból tudom, mit és hogyan játszott egymással a két helyi fellegvár, hogy ezrek szorongtak itt is, ott is a lelátón. Amikor tönkrement az aktuális DVTK, s a Matyó-legények is valahol a lenti osztályokban csatáztak, nem gondoltam, hogy egyszer, valaha, ismét eljön ez a pillanat – ismerve a helyzetet itt, a zord Észak-keleten. Két megyei az enbéegyben... A csatában ne vesszen el egyikük sem, más vég legyen, mint nyolcvankettőben...


[poll id="423"]


[poll id="424"]


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!