Sport

2013.07.30. 14:10

Nagyatádon bizonyítottak az Ózdi Acélfiúk

Ózd - Kiválóan szerepeltek az ózdi sportolók a 24. Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságon.

Ózd - Kiválóan szerepeltek az ózdi sportolók a 24. Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságon.A Nagyatádon megrendezett eXtremeMan viadalon a Nagy-Mengyi Péter, Frölich Tamás, Deme Szabolcs összetételű váltó az előkelő ötödik helyen ért célba, az egyéniben induló Vitális István pedig a közel ötszáz résztvevőből a 275. helyen zárt. Az ózdi sportolóknak a hatalmas mezőny és a stopperóra mellett az óriási hőséggel is meg kellett birkózniuk, de végül sikerrel teljesítették a 3.8 km úszást, a 180 km kerékpározást és a 42 km futást.

Ütőképes váltó

- Úgy próbáltuk meg összeállítani a csapatunkat, hogy legyen keresnivalónk ebben a rendkívül erős mezőnyben – értékelt a viadal után Frölich Tamás, az Ózdi Acélfiúk második tagja. – Az előzetes számítások alapján az első tízbe vártuk magunkat, de a pokoli hőség mindenki dolgát megnehezítette. Az úszásnál Petinek még ebből a szempontból nem volt nehéz dolga, de nekem a kerékpárnál már izzott a levegő és az aszfalt. Az első száz kilométeren jó tempóban haladtam, ezután viszont megtört a ritmusom. A végére azonban ismét összeszedtem magam, pedig a rosszabb útminőség és a forró szembeszél is hátráltatott. A váltónk harmadik tagja, Deme Szabi egyenletes, valamivel több, mint 3 órás maratonnal hozott be minket az ötödik helyre. Természetesen nagyon boldogok vagyunk, hiszen ózdi sportolók triatlon versenyen még nem értek el ilyen jó eredményt. Már most eldöntöttük, hogy jövőre is megpróbáljuk, hiszen a dobogó nem tűnik elérhetetlennek. Sokat dolgoztunk ezért az eredményért, és külön szeretnénk Ózd Város segítségét megköszönni, hiszen az önkormányzat is mellettünk állt, így az egész településünknek ajánljuk ezt az eredményt.

Az Ózdi Acélfiúk mellett két észak-borsodi sportoló egyéniben is nekivágott az embert próbáló feladatnak. Lezák Sándor a kerékpározás feléhez közeledve kénytelen volt feladni a küzdelmet, Vitális István viszont 14 órán belüli idővel teljesítette az előírt penzumot. Az Ózdi Kerékpáros Egyesület színeiben induló vasember végig figyelte a saját teljesítőképességének a határát.

Beosztotta az erejét

- Az úszás volt a leggyengébb számom, ezért egyfajta megnyugvást adott, amikor jóval a szintidőn belül szálltam ki a gyékényesi tóból – tekintett vissza az eseményekre Vitális István. – Nem siettem, egyenletesen úsztam, és ezután is végig figyeltem arra, hogy ne hajtsam túl magam. Beosztottam az erőmet, egy ilyen hosszú és kitartást igénylő versenyen ez a legfontosabb feladat. A kerékpározást ugyanannyi idő alatt teljesítettem, mint tavaly, amikor a váltó tagjaként voltam jelen Nagyatádon. A futásnál rengeteget kellett frissíteni, a 42 km alatt 36 alkalommal vettem magamhoz vizet, ez is érzékelteti az óriási hőséget. 14 órán belül értem célba, amivel maximálisan elégedett vagyok. Borzasztóan örülök, hogy IronMen lettem, ezért pedig külön köszönettel tartozom a páromnak, aki végig mellettem volt a felkészülés során és a verseny alatt is. Rajta kívül barátomnak, edzőmnek, Frölich Tamásnak is óriási hálával tartozom, hiszen az edzéstervemtől kezdve a táplálkozásomon át mindent összeállított, hogy sikeres legyek ezen a hétvégén.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!