Sport

2013.07.23. 09:17

Megvannak a megyei foci csoportbeosztások

A Mád és a Bogács megye I-es lett hétfőn, a Borsodszirák és a Pálháza pedig megye II-es.

A Mád és a Bogács megye I-es lett hétfőn, a Borsodszirák és a Pálháza pedig megye II-es.A Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatóságánál nagyüzem volt hétfőn: előbb a Fellebbviteli bizottság ült össze, majd pedig a Versenybizottság. Előbbi áldását adta arra, hogy a megye I-es mezőnyt, amelyben tegnap délutánig csak 14 együttes rendelkezett indulási joggal, feltöltsék 16 csapatosra, illetve ezzel összefüggésben a megye II. osztályból felkerülő csapatok helyére, a megyei második vonal mezőnyét 48 csapatosra egészítsék ki, hogy három csoportban 16-16 együttes szerepelhessen.

– Sorrendben haladva hétfőn délután előbb a Fellebbviteli bizottság úgy határozott, hogy kerüljön felöltésre a megyei I. osztály mezőnye 16 csapatosra, valamint a megye II mezőnyét 48 együttes alkossa – válaszolta érdeklődésünkre Sajti Viktor, a megyei igazgatóság vezetője. – Nem sokkal ezután a Versenybizottság is összeült, és a feltöltési szabályokat alapul véve elsőként a megye II-ben nem feljutó helyen végzett legeredményesebb csapatot, a Mádot nevezte meg, mint a megye I. osztály 15. csapatát, ezt követően pedig, ugyancsak a feltöltési szabályokat szem előtt tartva, a Bogácsot, mint az előző megye I-es szezon kiesői közül a legjobb eredményt elért együttest. Ugyanezen feltöltési sorrend alapján lett megye II-es elsőként a Borsodszirák, másodikként pedig a Pálháza. Mivel a nevezett csapatok már korábban eljuttatták szándéknyilatkozatukat igazgatóságunkhoz arra vonatkozóan, hogy felkérés esetén vállalják a magasabb osztályban való szereplést, így nem volt akadálya annak, hogy elkészüljenek a csoportbeosztások, amelynek a megyei II. osztály területi elveit figyelembe vevő besorolását illetően van jelentősége.


A csoportbeosztások

A megyei I. osztály mezőnye: Bogács, Bőcs, Bükkábrány, Edelény, Encs, Felsőzsolca, Karcsa, Mád, Miskolci VSC, Onga, Ózd, Sajóbábony, Sátoraljaújhely, Szikszó-Tomor-Lak, Tállya, Tiszalúc.


A megyei II. osztály Észak csoport mezőnye: Bánhorváti, Bódvaszilas, Borsodszirák, Dédestapolcsány, Hidvégardó, Ináncs, Kiskinizs, Mályinka, Meszes, Nagybarca, Parasznya, Rudabánya, Sajószentpéter, Szalonna, Szendrő, Varbó.


A megyei II. osztály Kelet csoport mezőnye: Abaújszántó, Bodroghalom, Bodrogkisfalud, Boldogkőváralja, Erdőbénye, Garadna, Hollóháza, Kenézlő, Mezőzombor, Méra, Pácin, Pálháza, Sárospatak, Szerencs, Tiszakarád, Tokaj.


A megyei II. osztály Közép csoport mezőnye: Aszaló, Bükkzsérc, Emőd, Harsány, Mályi, Mezőcsát, Mezőkeresztes, Mezőnagymihály, Nyékládháza, Sajósenye, Sajószöged, Sajóvámos, Szentistván, Szirmabesenyő, Tiszakeszi, Vatta.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!