Sport

2013.07.24. 17:38

Megfogta a csend és a fegyelem

Miskolc - Sokra viheti a fiatal karatéka, ha a továbbiakban is szorgalmasan dolgozik.

Miskolc - Sokra viheti a fiatal karatéka, ha a továbbiakban is szorgalmasan dolgozik.Sajtótájékoztatót tartott szerdán a miskolci Justitia Fuji-Yama SE, amelyen Pálinkás András klubelnök elmondta:

- Versenyzőnk, Szilágyi Gergő kiválóan szerepelt a júniusi stílus Európa-bajnokságon, amivel széppé, érdekessé, színesebbé tette számunkra a nyarat. Már egy ideje a korosztályos válogatott tagja, ennek nagyon örülünk, szeretnénk, ha az őszi három kvalifikációs versenyen is jól tudna szerepelni, s ott lenne a 2014-es Balkán-bajnokságon is.

A 13 esztendős Szilágyi Gergő - aki két bronzérmet is szerzett, korosztályában katában és kumitében Érsekújváron - ezeket tette hozzá, ezeket osztotta meg az Észak-Magyarországgal:

- Nyolc éve kezdtem el karatézni, ismerőseink ajánlották szüleimnek a klubot, hogy itt levezethetem az energiáimat - fogalmazott a putnoki Péczeli Általános és Alapfokú Művészeti Iskola immáron nyolcadik osztályos tanulója, aki barna öv birtokosa. - Nagyon megfogott ez a sportág, az, hogy mindenki nagy csendben, nagy fegyelemmel dolgozik, beleszerettem, az sem tántorított el, hogy sokszor hetente három edzés is van. Az Eb előtti legnagyobb megméretésem a Balkán-bajnokság volt idén tavasszal Kragujevácban, de akkor és ott sajnos nem tudtam eredményt elérni, igaz, ezen a versenyen a magyar válogatott tagjaként voltam jelen. Nagyon örültem a Szlovákiában szerzett két éremnek, fülig érő szájjal sétáltam le a tatamiról. A két helyezés további lökést adott nekem a karatéhoz.

Legeredményesebb

Kis Virág, Gergő edzője mindehhez még annyit fűzött hozzá:

- A szorgalma megvan ahhoz Gergőnek, hogy hosszú távon is eredményes legyen, de még a fiatal korából eredően sokat kell fejlődnie. Jelenleg ő az egyesület legeredményesebb karatékája, bízunk benne, hogy minél többen fel fognak zárkózni mellé.

A tájékoztatón elhangzott, a klub szerződést kötött egy energiaital gyártó céggel, a kapott összeget Szilágyi Gergő felkészülésére és versenyeztetésére fordítják. A kontraktus egyelőre az év végéig szól.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!