Sport

2013.07.02. 09:21

DVTK: Történik-e hosszabbítás?

Zoran Kostic ügye még mindig nem zárult le, most éppen van esély a megszerzésére.

Zoran Kostic ügye még mindig nem zárult le, most éppen van esély a megszerzésére. Első felkészülési találkozóján egygólos (1-2) vereséget szenvedett a DVSCTEVA- tól a DVTK NB I-es labdarúgó csapata az előző hét végén. A Debrecen-Pallagon megrendezett meccsen egy sérülés is történt a miskolciak oldalán: a szlovák bekk, Michal Hanek orrtörést szenvedett. Az Észak-Magyarország információi szerint szerencsére a „baleset” nem a súlyosabb kategóriába tartozott, így a felvidéki futballista egy speciális maszkban ott lehet a diósgyőriek következő előkészületi összecsapásán, szerdán 18 órától a román első ligás Gaz Metan Medias ellen.

Nem történt

Michal Hanekhez kapcsolódó hír, hogy a 32 esztendős hátvéd hosszabbíthat az Andrássy úton, mint ismert, a labdarúgó és a DVTK között köttetett kontraktus június 30- án, vasárnap járt le. A másik „továbbra is maradó” Gohér Gergő lehet, ő – rövid Honvéd kitérőt leszámítva – 2008 óta szolgálja a DVTK-t. A harmadik hasonló cipőben járó labdarúgó a spanyol Francisco Gallardo, neki is, mint sorstársainak, 6-6 hónapos szerződést javasolt a vezetőedző, de ebben a témában hétfőn nem történt előrelépés.

Ezen időszakban, nyáron megszokott, hogy egy-egy játékossal kapcsolatban gyorsan változnak a dolgok, ilyen Zoran Kostic esete is. Az Észak-Magyarország írt róla először, hogy a kazah Zsetiszu rutinos szerb középpályása szűk két hete felbukkant Diósgyőrben, de nem tréningen, hanem csak a klubházban, ahol az ügyvezetővel, Dudás Hunorral tárgyalt. Helyzetét, és ezzel együtt megszerzését azonban bonyolítja, hogy a keleti egyesülettel anyagi vitája van a délszláv focistának, s néhány napja úgy nézett ki, hogy emiatt kútba esik a szerződtetése. Erről be is számolt az egyik országos lapnak adott nyilatkozatában Sivic Tomislav, aki hétfőn ezt mondta a Kostic-ügyről: „Még mindig nyitott lap az övé. Nemrég valóban az volt a helyzet, miként kollégájának nyilatkoztam, de utána is zajlott az élet...”

Lenne perspektíva

Kapusposzton sok még a kérdőjel a piros-fehéreknél. A 194 centiméter magas, 27 éves horvát Marko Simic, aki legutóbb az iráni Sanat Naft Abadanban játszott, nem nyújtott valami meggyőző teljesítményt Debrecenben, viszont a DVTK hétfő késő délutáni foglalkozásán még részt vett. Fiatalabb kollégája, a 21 esztendős szerb Marko Dmitrovic ellenben jól mutatkozott be, s amennyiben a portás korábbi munkaadója, illetve a DVTK meg tud egyezni egymással, akkor maradhat Miskolcon.

Napokig téma volt erre a kulcsposztra a szombathelyi Rózsa Dániel, mint lehetséges megoldás. A vasi klubnak ajánlatot tett a Diósgyőr (miután a hálóőrt szerződés köti a Haladáshoz), ám ezen ajánlott összeg messze van attól, mint amit a dunántúliak szeretnének kapni a kapusért.

"Én a miskolciakkal nem beszéltem, előbb a két klubnak kell dűlőre jutnia. Ezután szívesen meghallgatnám, mit kínál számomra a Diósgyőr, érdekel a lehetőség – fogalmazott a Haladás honlapjának pár napja Rózsa, aki arra a felvetésre, hogy nem tűnne előrelépésnek a váltás, hiszen a legutóbbi szezonban a Diósgyőr két hellyel és hat ponttal a Haladás mögött zárt, ezt mondta: – Hallani magasabb célokról is, arról, hogy nemzetközi kupában szeretnének indulni a diósgyőriek. Lenne tehát perspektíva számomra Miskolcon.”

Sivic Tomislavot hétfőn arról faggattuk, hogy el tudná-e képzelni a kapust a DVTK színeiben? – Aki öt éve szinte kihagyás nélkül védett egy NB I-es csapatban, az biztosan jó játékos. Azonban a döntés nem az én kezemben van... – szögezte le a szakvezető.

Kedden egyébként újabb próbázót várnak Diósgyőrbe, hogy kit, hétfőn nem derült ki.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!