Sport

2013.07.24. 18:27

DVTK: Bérlet is lesz

A jegyáremelés okairól kérdeztük Körmöndi Zoltánt, a DVTK marketing igazgatóját.

A jegyáremelés okairól kérdeztük Körmöndi Zoltánt, a DVTK marketing igazgatóját.A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK csapatát működtető gazdasági társaság menedzsmentje a 2013/14-es szezonra jelentősnek tűnő jegyáremelést jelentett be. Az okokról, hogy miért volt szükség emelésre, és, hogy miért annyi az annyi, Körmöndi Zoltánt, a DVTK marketing igazgatóját kérdeztük.

– A jegyár változások elsődleges oka az, hogy a klub gazdasági társaságként működik, és mint ilyennek, a gazdálkodás egyensúlynak megtartásához szüksége van bevételekre, így a jegy- és bérlet értékesítésből befolyó összegekre is, és ezzel összefüggésben, ettől a mostani döntéstől bevétel növekedést remélünk – mondta Körmöndi Zoltán. – Azért bővítettük a jegyár kategóriák körét, mert a tavalyi nézőszámok alapján jelentős különbségeket érzékeltünk az egyes ellenfelek Diósgyőrbe látogatása során. Azért kerültek például az Újpest és a Ferencváros elleni meccsek jegyárai egy olyan kategóriába, amelyet a tavalyihoz képest csak jelentős többlet költségek vállalása esetén lehet az idén is megtekinteni, hogy a DVTK szurkolók által divat drukkereknek nevezett nézők, akik csak ezekre az összecsapásokra jönnek ki, fizessék meg az extra mérkőzések árát.

Körmöndi Zoltán fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az ülőhelyi részek jelentősebb drágulása mellett az állóhelyi szektorokba érvényes jegyek árát csak kis mértékben emelték.

– Az állóhelyi részre, 1000, 1200 forintba kerülnek majd a jegyek, 1400 forintért lehet megnézni az Újpest és a Ferencváros vendégjátékát – folytatta a marketing igazgató. – A jegyár változtatásoknál igyekeztük figyelembe venni azt a mai magyar társadalomra is jellemző anyagi helyzetet, amely szerint van egy réteg, amelyik gond nélkül képes kifizetni a drágább jegyeket is, mert ezt megteheti, a többség viszont árérzékeny. Utóbbi csoportba tartozó szurkolók is fontosak a DVTK számára, szerintem ők is meg fogják találni a helyüket a stadionon belül, bár előfordulhat, hogy nem ugyanoda váltanak majd jegyet, ahová eddig, nem középről nézik majd a meccset, hanem pár méterről arrébb.

Lesz bérlet

Körmöndi Zoltán szerint a jegyár emelés valószínűleg csak a bérletárak közzététele után lesz igazán feldolgozható.

– Sajnos, a stadion átépítésének egyelőre nem ismert kezdete miatt nem adhattunk ki bérleteket – mondta a diósgyőriek marketingese. – De úgy vélem, hogy egy hónapon belül erre is sor kerül majd, úgyhogy valójában csak az első két mérkőzés jegyárairól beszélhetünk, mert utána valószínűleg lesz bérlet is, amit csak akkor bocsáthatunk ki, ha már tudjuk, hogy melyik mérkőzésre, hová, melyik lelátórészre adhatjuk ki. Mivel tavaly 2700 bérletesünk volt, ez a bérletkibocsátás a törzsszurkolóinknak a 40-50 százalékát érinti. Felmerült, hogy adjunk ki bérletet már most, és esetleg utólag próbáljuk kompenzálni a bérleteseket, a várható stadion rekonstrukció miatt nem Diósgyőrben lejátszandó meccsekért, de ezt végül elvetettük, mert ez jóval bonyolultabb rendszer lett volna. A hűséges szurkolóinktól, a korábbi bérleteseinktől kis türelmet kérünk, mondom, lesznek bérletek, és ezekkel a jegyárakhoz viszonyítva kedvezményesebben lehet majd megtekinteni a diósgyőri mérkőzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!