Sport

2013.06.28. 12:30

Tajti megjött, de nem edz a DVTK-val

Miskolc - Tajti Norbert Diósgyőrben járt, de nem öltözött át a tréningre.

Miskolc - Tajti Norbert Diósgyőrben járt, de nem öltözött át a tréningre.

Háromból egy sem. Mármint a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának tavalyi keretének kapusai, akik jelenleg látogatják a piros-fehérek edzéseit. Az eddigi első számú cerberusnak Rybansky Lászlónak és a harmadik számúnak, Ambrusics Róbertnek lejár a szerződése a hónap végén, és rájuk nem tart igényt a Sivic Tomislav vezette edzői stáb. Ezzel szemben Tajti Norbertet még egy évig szerződés köti a piros-fehérekhez, de ő ebben az évadban még nem jelentkezett tréningre. Hogy miért?

– Hagy kezdjem az elején, azzal a telefonbeszélgetéssel, amelynek során én hívtam fel a DVTK új vezetőedzőjét, Sivic Tomislavot, miután megtudtam, hogy ilyen korai időpontra tűzte ki a szezon felkészülésének kezdetét – mondta Tajti Norbert. – Mivel a szezonkezdet előtt hetekkel befizettem egy nyaralásra, arra számítván, hogy ahogy korábban, így most is csak 4-5 héttel a bajnoki rajt előtt lesz az első tréning, kértem, hogy adjon nekem pár nap pluszt, hogy csak később csatlakozzak a kerethez. Nem mondom, hogy megkaptam az engedélyt, az hangzott el a beszélgetésünk során, hogy a vezetőedző rám bízza a döntést, de pénzbüntetésről, és más egyéb szankcióról szó sem esett. Mivel időközben értesültem arról, hogy több játékostársam számára is engedélyezte Sivic edző a későbbi kezdést, így úgy voltam vele, hogy ha másoknak lehet, akkor miért ne lehetne nekem is. Úgy látszik, tévedtem... Az mindenesetre elég érdekes, hogy az első közös edzésen csupán kilenc játékos vett részt, és mégis csak egy embernek van ilyen ügye, Tajti Norbert az, akin példát kell statuálni.

A kapussal készült cikk további része a pénteki Észak-Magyarországban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!