Sport

2013.06.10. 10:29

DVTK: Már az első héten érkezhetnek tesztre

Öt labdarúgó harcolhat a DVTK mostani keretéből a jövő évi szerződtetéséért.

Öt labdarúgó harcolhat a DVTK mostani keretéből a jövő évi szerződtetéséért.Mint arról az Észak-Magyarország beszámolt: legkevesebb 9 új játékos szerződtetése várható DVTK NB I-es labdarúgócsapatánál. Arról is hírt adtunk már, hogy Dudás Hunor, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője nem kívánta közreadni, hogy Kádár Tamás játékosjogát mennyi időre szerezte meg a DVTK (a megfejtés: 2+1-re), illetve arról is beszámoltunk, hogy a klub honlapjáról eltűntek azok az információk, amelyek azt jelezték, hogy a felnőtt kerethez tartozó labdarúgóknak meddig tart a kontraktusuk a piros-fehérekkel. Ezeket az információkat azonban az Észak-Magyarországnak sikerült megszerezni, és most ellenőrizetten közreadjuk (keretes írásunkban).

A felsorolásból

Ebből a felsorolásból kiderül, hogy a jövő évre, jelenleg 14+2 fős kerete van a DVTK-nak. Az első szám a most véget ért évadban is piros-fehérek első csapatához tartozó, élő szerződéssel rendelkező játékosokat takarja, a második pedig az előző szezonban, kölcsönjátékosként az NB II-es Kazincbarcikai SC-ben játszott labdarúgókat jelenti. Utóbbiaknak, Bogáti Péternek és Hornyák Marcellnek elviekben ugyanúgy meg kell jelennie a Diósgyőr 2013/14-es szezonjának első edzésén, június 17-én, mint a DVTK tavalyi keretének összes játékosának, ugyanis június 30-ig mindegyiküket szerződés köti a klubhoz. A bizonytalan helyzetű játékosok öten vannak, ugyanis két kapusnak, Rybanskynak és Ambrusicsnak, két védőnek, Gohérnek és Haneknek, valamint egy középpályásnak, Gallardónak is lejár a szerződése a hónap végén.

A helyzetük

A két kapus maradása kisebb csoda lenne, hiszen Ambrusicsnak még azt sem sikerült elérnie az elmúlt 1 évben, hogy egyszer bizonyítási lehetőséget kapjon, és a szerződésének 1 éves meghosszabbítására vonatkozó opciót sem léptette életbe a klub. A felvidéki kapus, Rybansky László esetében sem élt ezzel a jogával a DVTK (az ő esetében plusz 2 évre hosszabbíthattak volna a diósgyőri vezetők), az ő esetleges maradása ellen nem csak ez szól, hanem az is, hogy már dolgozott korábban együtt a DVTK leendő vezetőedzőjével Sivic Tomislavval, Kecskeméten, és a hírek szerint kapcsolatuk nem volt harmonikus. A szlovák állampolgárságú Michal Hanek szerződésében is szerepelt a +1 év életbe léptetésének lehetősége, de ezt sem „hívta le” a DVTK, ez pedig nem a legjobb előjel a diósgyőri folytatást illetően. Szóról szóra ugyanez elmondható Gohér Gergőről, annak ellenére, hogy az idén ő játszotta a legtöbbet a DVTK-ban, és ő van itt a legrégebben (5 éve). Az viszont számára nem túl biztató, hogy évek óta próbálnak igazolni a posztjára, és bár a tavaly nyáron hozott riválisát, Jeff Silvát legyőzte, az idén tavasszal szerződtetett Kádárral szemben aligha lehet esélye, ha a védelem tengelyébe igazol ezen a nyáron a DVTK, és ezzel összefüggésben a válogatott védőt az igazi helyén, a védelem bal oldalán kívánják foglalkoztatni. A spanyol Francisco Gallardo honfitársaitól, – Luquétől, aki 35, Fernandótól, aki 34 évesen köszönt el és vonult vissza – eltérően még játszani szeretne, és bár lehet, hogy a 33 éves játékos szívesen maradna Miskolcon, hiszen nem csak a foci köti a városhoz, de mivel az előző három edzőnél nem számított alapembernek, nem biztos, hogy a jövőt fiatal, sikerre éhes játékosokkal elképzelő leendő vezetőedző marasztalni fogja.

Persze nem csak azoknak a távozására van esély, akiknek lejár a szerződésük, lehet, és valószínűleg lesz is olyan, aki az élő szerződése ellenére nem Diósgyőrben kezdi a őszt, pontosabban a nyarat, mert a bajnoki idény július utolsó hét végéjén kezdődik. Ugyanis a hírek szerint lesz olyan védő, akire nem tartanak majd igényt a csapatnál és van olyan középpályás, akinek a kivásárlása iránt van érdeklődés külföldről. Az nagyon valószínű, hogy legalább kilenc új labdarúgó érkezik majd, két kapus, két-három védő, három-négy középpályás és egy csatár (ez utóbbi Lencse László lehet).

Arra a kérdése, hogy lesz-e új játékos az első edzésen, Sivic Tomislav a következőket válaszolta:

– Érkeznek majd olyan játékosok a felkészülés alatt, akiket tesztelni fogunk, azért is kezdünk ilyen korán, hogy több időnk legyen erre, és, hogy több hetet tudjunk majd dolgozni a végleges, vagy ahhoz közeli kerettel. A felkészülés alatt sok meccset szeretnénk játszani, mert ez egy új csapat lesz, új rendszerrel, új szabályokkal, és ezek megismerése időre van szükség. Ezért is megyünk edzőtáborba, a tervek szerint július 18-ig, 10 napra Bükfürdőre, hogy minél jobban összeszokjunk. Szeretnénk jó csapatot összehozni, és nem ígérek csodát három hónap alatt, de annak a munkának, amibe belekezdtünk kell, hogy legyen eredménye.

ÉM-BCS

A Diósgyőri VTK kerete

A DVTK 2012/13-as keretéhez tartozók (zárójelben a szerződésük lejártának

időpontja)

Új igazolások: -


Élő szerződésűek (13 fő): Tajti Norbert (2014.06.30.), Nagy Tamás (2014.06.30.), Vági András (2014.12.31.), Vadász Viktor (2014.06.30.), Takács Péter (2015.06.30.), Mohamadou Abdouraman (2013.12.31.), Csirszki Martin (2015.06.30.), Elek Ákos (2015.06.30.), Gosztonyi András (2015.06.30.), Bacsa Patrik (2013.12.31.), Rudolf Gergely (2015.06.30.), Tisza Tibor (2014.06.30.), l´Imam Seydi (2014.06.30.).


Szerződést hosszabbítók (1 fő): Kádár Tamás (2015.06.30.).


Kérdésesek (6 fő): Rakaczki Bence (betegsége miatt nem volt szerződése), Rybansky László (2013.06.30.), Ambrusics Róbert (2013.06.30.), Michal Hanek (2013.06.30.), Francisco Gallardo (2013.06.30.), Gohér Gergő (2013.06.30.).


Távozók: José Luque (visszavonult), Fernando Fernandez (visszavonult).


A játékosok szerződésének időtartamára vonatkozó adatok alapjául a DVTK honlapján az elmúlt héten még megtalálható adatok szolgáltak, amelyeket más forrásokból is leellenőriztünk, és ha szükséges volt, akkor a valóságnak megfelelően módosítottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!