Sport

2013.05.27. 13:07

PMFC vs. DVTK - Nézzük együtt: Az elúszott szezon tükröződik a nézőszámon

Miskolc - A hétfő esti Pécsi MFC – DVTK NB I-es labdarúgó meccset Fábián Zsolttal követjük együtt.

Miskolc - A hétfő esti Pécsi MFC – DVTK NB I-es labdarúgó meccset Fábián Zsolttal követjük együtt.,,Nézzük együtt, együtt nézzük" sorozatunkban ezúttal egy zenész vállalkozott a szakértői feladatra. A Bíborszél együttes énekese, Fábián Zsolt elárulta: a nyolcvanas évek elején kezdte a meccsre járást, nem laktak messze a stadiontól, csak a Győri kapuban.

- Akkor még nem volt szurkolói divat, mezek, sálak, koreográfia, egyéb látványelemek, pusztán csak kiabáltunk. Emlékszem, gyerekként mentünk fel a betonlépcsőn, ám amikor felértünk, nem tudtunk tovább menni, se jobbra, se balra, furakodnunk kellett, hogy helyet találjunk magunknak, mert akkora volt a tömeg.

Most viszont alaposan meg van csappanva a ,,tábor” – mondtuk a miskolci banda vezetőjének.

- Az, hogy idejekorán elúszott a szezon, tükröződik a nézőszámon és a pályán is. Már tét nélküli mérkőzéseink vannak hetek óta, tapintható a csalódottság, a fásultság. Talán túlzó volt az az elvárás, hogy érjünk oda Európa Ligát érő helyre, de ettől azért mindenképpen előrébb vártuk a csapatot. Nem jó ezt látni... Szerencsével nyerünk, nyertünk meccseket, miközben gyengébb csapatok, például a Siófok, szárnyalnak...


[poll id="399"]


Az összes posztra?

Köztudott, Kovac Zoltán vezetőedzői megbízatása az idény végéig szól a DVTK-nál, s hogy a zenész milyen trénert ültetne utána a kispadra?

- Nem tudom, hogy edzőkérdés-e csupán a feljebb lépés, de az biztos, hogy Kispesten, a Ferencvárosnál és a Videotonnál külföldi szakember dolgozik és látjuk, hogy hogyan. Az ellenpélda Kecskemét, ahol Horváth Ferenc bizonyított, szóval nem tudom... Az biztos: lesz jó pár játékos, aki el fog menni Diósgyőrből, úgyhogy szinte az összes posztra kell majd igazolni játékost.

Vannak fenntartásai

Kíváncsiak voltunk az énekes véleményére azon kérdéskörben is, hogy a spanyol csapatkapitány, a búcsúzó José Luque arra kérte az ultrákat, hogy a Pápa elleni meccsen térjenek vissza a stadionba, a megszokott helyükre (mint ismert, az utóbbi időben távolmaradásukkal az újonnan bevezetett beléptetés ellen tiltakoztak):

- Megértem a klubot is, amely bevezette ezt a rendszert, és megértem az ultrák érveit is, nekem is vannak fenntartásaim, hogy ha valaki nem hatóság, akkor miként bán, bánhat a személyes adataimmal – tette hozzá a Bíborszél frontembere. – Az utóbbi hetek azt mutatják, a klubnak szüksége van az ultrákra, hiányuk egyértelműen rányomta a bélyegét a stadionon belül uralkodó hangulatra. Viszont Luque nagyon sokat tett a DVTK-ért, megérdemli, hogy utolsó meccsén a Diósgyőr-család minden tagja ott legyen.

S hogy mit remél Fábián Zsolt a most hétfői – és az azt követő – összecsapáson?

- Az utolsó két meccsünkön hat pontot várok, legalább jobb szájízzel mehetnénk nyári szünetre, hogy majd megint nagy reményekkel vágjunk neki az ősznek, a következő bajnokságnak – zárta gondolatait.

ÉM-MI


Az NB I 29. fordulójának zárómeccsén Pécsen vendégszerepel a Diósgyőr hétfőn. A mérkőzésről élőben tudósítunk 18.30-tól. Ön mit tippel a meccsre?

A labdarúgó NB I 29. fordulójának zárómeccsén a Pécs vendége lesz a Diósgyőr.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!