Sport

2013.04.09. 15:07

Hol szerelt a cigándi edző?

Cigánd - „Hihetetlen” sztori egy harmadosztályú magyar bajnokin: az edző állította meg a csatárt.

Cigánd - „Hihetetlen” sztori egy harmadosztályú magyar bajnokin: az edző állította meg a csatárt.Különös eset történt a Cigánd – Nyírbátor 1-1-re végződött NB III-as labdarúgó mérkőzés hajrájában. A 81. percben Kocsis János, a hazaiak edzője a szemtanúk elmondása szerint bement a pályára, megfogta a labdát, így akadályozta meg a nyírségiek egyik, gólt ígérő akcióját. Cselekedetéért a játékvezető elküldte a kispadról és a Tisza csoport fegyelmi bizottsága várhatóan eltiltja.

Eltúlozzák

A cigándiak mestere nem bújt el a nyilvánosság elől, készséggel vállalkozott arra, hogy „megvilágítsa” tettét:

– Úgy kezdődött a dolog, hogy rengeteg lehetőségünk volt a meccs eldöntésére, de ezekkel nem tudtunk élni – kezdte Kocsis János. – Még akkor is győzelemre játszottunk, amikor kapusunkat leküldte a bíró. Emberhátrányban sem az időt húztuk, hanem megalkuvást nem tűrő módon a 3 pontért küzdöttünk. Aztán jött ez a sokak szerint példátlan eset, amelyet meglehetősen felfújtak. Aki ismeri a cigándi pályát tudja, hogy a technikai zónát és az oldalvonal közötti terület ötven centis sáv választja el egymástól. A zóna szélén álltam, amikor a nyírbátoriak előre lőtték a labdát, én pedig úgy érzékeltem, hogy kimegy és már az járt a fejemben, hogy minél hamarabb elvégezhessük a bedobást. Ekkor, ahogyan léptem a labda felé, túlzott lelkesedésemben állítólag a pályán fogtam meg. Ez azonban nem így történt: ugyanis nem léptem a gyepre, a jegyzőkönyvben is az szerepel, hogy nem mentem a pályára, hanem kintről nyúltam be, ismétlem: abban a tudatban, hogy kimegy a labda.

Az asszisztens jelzett

A szakvezetőt az egyik asszisztens buktatta le. Erről Kocsis János így vélekedett:

– A partjelző jelezte, hogy a labda még nem hagyta el a játékteret, amikor hozzáértem. Szóváltás lett a dologból, a vendégek nekem estek, azt állították, hogy góltól fosztottam meg őket, aztán a játékvezető „kiküldött”... Reklamáltam már sokszor – megjegyzem, hogy a világon nincs olyan edző, aki még nem pörölt –, de ilyen esetem még nem volt. Mentségemre megjegyzem, hogy az ellenfelet nem akartam hátrányba hozni, hanem a csapatomat akartam segíteni.

Arra a kérdésre, hogy hány hetes, vagy hónapos eltiltásra számít, Kocsis János ezt felelte:

– Nem tudom. Ugyanis nem vagyok jártas a vonatkozó szabályban, vagy szabályokban. Bízom a játékvezető és az ellenőr objektivitásában, remélem, hogy jelentésük azt támasztja majd alá, amit mondtam. Ha így lesz, akkor ez a sztori lekerül a napirendről...

ÉM-KT

Nyolc lap, plusz két edző

Tatár Imre, a találkozó dirigense párját ritkító számokat produkált a találkozón. Mérlege: négy piros lap (három kiállítás a hazaiak, egy a vendégek közül), négy sárga lap (egy a cigándiaknak, három a nyírbátoriaknak). Ezeken kívül mindkét edzőt „kiállította”, vagyis elküldte a kispadról, továbbá a vendégek két gólját les címén érvénytelenítette.


Kocsis János szerint előfordulhatott, hogy a pályán ért a labdába, de szerinte nem nagy helyzetet hiúsított meg.

Cigánd - A cigándi edző egy hónapos, a meccsvégi dulakodásban résztvevők két bajnokira szóló büntetést kaptak.

Baktalórántháza - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport, 18. forduló (17. játéknap), szombati mérkőzések: Döntetlen született a második és harmadik helyezett feszült rangadójáén, megint idegenbeli sikert ünnepelhetett a Szatmár Fanatic, négyet kapott Tiszaújvárosban a Bakta.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!