Sport

2013.04.24. 13:37

Gercsák Szabina tisztes helytállást vár

A miskolci sportoló hat győzelemmel nyerte a Teplicében rendezett ifjúsági cselgáncs Európa Kupát.

A miskolci sportoló hat győzelemmel nyerte a Teplicében rendezett ifjúsági cselgáncs Európa Kupát.A miskolci judoka az elmúlt hét végén szerepelt a csehországi viadalon, ahol tovább öregbítette a magyar sport és benne klubja, a Hell-Miskolci JC hírnevét. A budapesti Európa-bajnokságra készülő 16 esztendős versenyző korosztályában – ranglista vezetőhöz méltóan – hat győzelemmel diadalmaskodott.

Először indul

A Kossuth Gimnázium tanulója nyugodtan, izgalommentesen várja első felnőtt kontinensbajnokságát:

– Nekem ebben a korban nincs semmilyen veszítenivalóm – mondta Csehországból hazafelé jövet, immáron magyar földön. – Tisztes helytállást várnak tőlem és én ugyanezt szeretném. Konkrét helyezésben nem gondolkozom, egy-két meccset kell nyernem és ebben az esetben minden rendben lesz. Ebben a sportágban nagyon sok függ a sorsolástól. Nekem a felnőtt ranglista első helyezettjeit kell, vagy kellene elkerülnöm. Kik számítanak a 63 kilós mezőnyben? A francia, az izraeli és a szlovén „kislány”, akik ellen nehéz dolgom lenne.

Célegyenesben

A Hell-MJC tagja kedden még a miskolci Kazinczy Általános Iskolában tréningezett edzőjével, Flórusz Jánossal, mától pedig beköltözik a budapesti Aréna Hotelbe, a magyar csapat főhadiszállására.

– Először a Körcsarnokban dolgozom majd a kerettel, csütörtökön pedig már a Papp László Sportarénában gyűjtöm az erőt, vagy inkább „finomítok” – folytatta Gercsák Szabina. – Pénteken és vasárnap lépek a nagyérdemű elé: elsőként egyéniben megyek tatamira, majd a súlycsoport csapatversenye szólít a szőnyegre. Hazai környezetben természetesen szeretnék minél messzebb jutni, ez akkor sikerülhet nekem, ha Fortuna nem gördíti elém a rutinos Európa- és világbajnoki szereplőket, érmeseket.

A szép reményű sportolót nem hagyják magára családtagjai, versenyző- és osztálytársai. Az előzetes tervek szerint mind pénteken, mind vasárnap népes Borsod-Abaúj-Zemplén megyei különítmény szorít majd győzelmeiért.

Példaképüknek

– Egyesületünk, a Magyar Judo Szövetség segítségével lehetővé tette, hogy az ifjú cselgáncsozóink pénteken élőben szurkolhassanak Budapesten példaképüknek, Gercsák Szabinának és a magyar válogatottban szereplő csapattársainak – vette át a szót Flórusz János. – Tanítványom nagyszerű formában van, az elmúlt hetekben nagyon szép sikereket ért el külföldön és itthon egyaránt. Én arra kértem, hogy legyen nyugodt, ne foglalkozzon a korával, a külső körülményekkel, csupán ellenfeleire koncentráljon. Semmi „különöset” nem várok el tőle: csupán annyit, hogy amit tud, adja ki magából. Nem félek és nem féltem Szabinát, aki remek versenyző és kiváló tanítvány.

ÉM-KT

Sikerhalmozó

A Teplicében a győzelemért járó érem mellett egy meglepetés is várta Flórusz János edző tehetséges tanítványát, akinek itthon a Magyar Köztársaság jó tanulója, jó sportolója díjjal ismerték el munkáját. Gercsák Szabina Teplice előtt a horvátországi Zágrábban és az ukrajnai Kijevben is nyert EK-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!