Sport

2013.04.17. 20:44

A hat elveszett szett = hatodik hely

Miskolc - Az MVSC-nek ezúttal sem sikerült szettet nyernie a Nyíregyházával szemben, így elvesztette a párharcot.

Miskolc - Az MVSC-nek ezúttal sem sikerült szettet nyernie a Nyíregyházával szemben, így elvesztette a párharcot.A női röplabda NB I rájátszásában, az 5. helyért zajló, két nyert meccsig tartó csata második mérkőzését játszották szerdán este, amelyen az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI az első, a nyíregyházi találkozót 3:0-ra nyerő NRK Nyíregyházát fogadta. Az összecsapás előtt a miskolci Kiss Vivient tapsolta, búcsúztatta a publikum, miután bejelentették, hogy befejezi a pályafutását.

Csarkó kezdte

A találkozó első pontját a hazai együttes szerezte, ehhez Csarkó szervája is elég volt, igaz, hogy a hálóba gabalyodott labdánál Akimova még a fejét is lehúzta, hogy náluk érhessen földet a játékszer... Aztán Erdősné mutatta meg, hogy milyen ütőerővel rendelkezik még mindig, miközben a hazai oldalon a fifikás megoldásokkal próbálkoztak, a sánc mögé ejtett labdák hárításával volt dolguk a vendégeknek. De ettől függetlenül náluk volt az előny az első technikai időnél (5-8), majd a folytatás is nekik sikerült jobban (6-13). A nyíregyháziak rutinos triója, a Botos, Akimova, Erdősné trojka jól dolgozott a hálónál, és szépen lassan el is léptek a hazaiaktól, a második technikai időnél már elérhetetlennek tűnt a szoros játszma kiharcolása az MVSC részéről. (7-16). Hazai oldalon ekkoriban többen kaptak lehetőséget a cserék közül, és arra jók voltak, hogy tartani tudták a különbséget (17-25).

A második szettet is a vendégek kezdték jobban (1-4), majd megtalálta a rést a nyíregyházi sáncon a Vasút, és feljöttek (5-6). Aztán néhány ponttal elmentek a szabolcsiak, de ekkor Kovács E. is belelendült, így előbb utolérték ellenfelüket, majd a vezetést is átvették a hazaiak (11-10). Jött is a vendég időkérés, a csere nélkül játszó együttesre ár is fért egy kis pihenő. A szusszanástól nem lett a jobb a Nyíregyháza, de a hazaiak néhány pontatlan ütése felhozta őket, így megint kapaszkodnia kellett az MVSC-nek. 15-18-nál hazai időkérés következett, majd 16-20-nál megint. De ezek egyike sem hozta meg a remélt fordulatot, így a második játszma is a vendégeké lett (18-25).

Az MVSC beragadt a harmadik játszma elején (1-6), majd zsinórban négy pontot szereztek, de az egyenlítés már nem sikerült, a háló ezúttal nem volt velük, 6-6 helyett 5-7 lett. Innentől további három-négy alkalommal csak egy picit, egy-egy pont hiányzott a hazainak ahhoz, hogy beérjék ellenfelüket, de ezt a kicsit nem sikerült összehozni. Botosék ismét megléptek, az időkérés sem tudta ezt megakadályozni (9-15), bár a második technikai időig sikerült faragniuk a zöld-fehéreknek (12-16). Aztán, amikor visszajöttek a pályára a csapatok két gyors nyíregyházi pont következett, és bár a húszon túlra került vendégek a hajrában még megszorították a miskolci fiatalok, a tetemes előnyük elég volt a játszma, a meccs, az és 5. hely megszerzéséhez.


JEGYZŐKÖNYV

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – NRK Nyíregyháza

0:3 (-17, -18, -20)

Miskolc, 200 néző. V.: Vári, Pőcze.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Szabó B., Szajkó, Kovács E., Rédei, Csarkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Jobbágy (liberó), Kiss V., Radomszki, Bertók, Sivák, Kiss E. Edző: Toma Sándor.

NRK Nyíregyháza: Illyés, Erdősné, Roma, Hengsperger, Akimova, Botos. Csere: Szabó I. (liberó), Berényi. Edző: Balázs István.

Toma Sándor: – Örülök, hogy a fiatalok is beálltak, mert megpezsdítették a mérkőzés hangulatát. Köszönöm a csapatnak az egész éves munkát.

Balázs István: – Az év során erőn felül teljesítettünk, november óta egy fillér fizetés nélkül játszott a csapat. Mérhetetlenül büszke vagyok a lányokra, gratulálok nekik.

A két nyert meccsig tartó párharcot 2-0-ra, az NRK Nyíregyháza nyerte, így ők szerezték meg az 5. helyet a 2012/13-as évadban, míg az Albrecht-MVSC-MVSI a 6. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!