Sport

2013.03.19. 18:50

Spici WRC-vel tér vissza a rali elitbe

Miskolc - Az elmúlt napokban újabb nevek kerültek fel az Eger Rally (április 5-7.) nevezési listájára.

Miskolc - Az elmúlt napokban újabb nevek kerültek fel az Eger Rally (április 5-7.) nevezési listájára.A korábbi bajnoki Spitzmüller Csaba egy 2008-as évjáratú Ford Focus WRC-vel tervezi a visszatérést a magyar bajnokságba, ezzel együtt 5-re emelkedett a WRC-k száma a szezonnyitón - írja a rallysport.hu. Az idei Eger Rallynak egyik pikantériája lehet Spitzi visszatérése a magyar bajnokságba, aki eddig egyetlen bajnoki címet azzal a Kazár Mikivel közösen érte el, aki tavaly pilótaként is megszerezte az első helyet.

A két miskolci versenyzőnek az idén egymást is le kell győznie az újabb bajnoki címhez, a siker érdekében mindketten komoly erõsítést hajtottak végre, Kazár egy Citroen WRC-vel próbál szerencsét, Spitzmüller pedig egy 2008-as évjáratú Ford Focus WRC-t állít csatasorba.

Rajtuk kívül Krózser Menyhért is egy WRC-nek szavazott bizalmat: Menya egy Subaru Imprezával érkezik Egerbe. A szlovák mezőny is tovább gyarapodott, ott Igor Drotár kapott komoly ellenfelet a kategóriában, Jaroslav Melicharek ugyanis egy Citroen C4 WRC-vel vág neki a szezonnak. Melicharek azonban nemcsak a szlovákoknak okozhat fejfájást, mivel ifjabb Béres József után ő is szerencsét próbál a magyar bajnokságban is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!