Sport

2013.03.24. 11:29

Nehéz tárcsák, nehéz esztendők

Nyíregyháza - Az NYVSC súlyemelő szakosztályánál a fiatalok megtartására fektetik a hangsúlyt.

Nyíregyháza - Az NYVSC súlyemelő szakosztályánál a fiatalok megtartására fektetik a hangsúlyt.Farkas Zoltán, Feri Attila, Popa Adrián, Tamtom Péter, Baranyai János... – az alábbi válogatott súlyemelők olimpiákon és más világversenyeken képviselték a magyar színeket, mindannyian az NYVSC versenyzőjeként.

Aztán szólhatunk még Ádám Mónikáról és Ádám Róbertről, akik szintén ismert alakjai (voltak) a magyar súlyemelésnek.

Átvészelték az elmúlt évet

Ez volt évekkel ezelőtt, aztán tavaly szinte mindenki elment a szakosztálytól, csak Farkas Zoltán nem állt ki a mázsás súlyok alól, sikerült átvészelni a kemény esztendőt. Amíg 2010-ben a negyedik helyen zárt az NYVSC a súlyemelő szakosztályi rangsorban, tavaly a huszonkettedik volt.

Mi lesz az idén? Úgy tűnik, hogy megmozdult valami, hiszen visszatért Feri Attila, aki szakosztályelnökként próbál meg segíteni kedvenc sportágán. A három fordulós NB I-es csapatbajnokságon elindult az NYVSC, a fiatalok mellett a két „öreg”, Farkas Zoltán és Feri Attila is dobogóra lépett, és bizony nagyon sok fiatal pironkodhatott teljesítményük láttán.

Életben maradni...

– Erre az évre a legfontosabb célkitűzés az, hogy maradjon életben a szakosztály – mondta érdeklődésünkre Farkas Zoltán. Seres István és Sinka Attila révén jó pár gyerek érkezett a szakosztályhoz, ők ketten foglalkoznak a fiatalokkal, akiket szeretnénk megtartani és a lehetőségekhez mérten versenyeken szerepeltetni. Nincsenek vérmes reményeink, de azért bizonyítani akarjuk létjogosultságunkat a különböző találkozókon. A jövő hétvégén a korábbi diákolimpia, a most már fiatalok versenyén indul Mikovics Attila, aki szépen fejlődik. A főiskolás bajnokságon Sinka Attila fog versenyezni, én pedig a magyar bajnokságon, valamint a veteránok viadalán is megmérettetem majd magam és Feri Attila is indulni fog versenyeken.

Rendbe tenni a termet

– Most az egyik legfontosabb munkánk az, hogy rendbe tegyük a súlyemelőtermet, önerőből felújítsuk, hogy a sportággal még elsősorban csak ismerkedő gyerekek kedvet kapjanak a folytatáshoz – mondta végezetül Farkas Zoltán.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!