Sport

2013.03.09. 22:47

Azért ez még nem volt az igazi

Döntetlenre végzett első tavaszi hazai meccsén a Diósgyőri VTK.

Döntetlenre végzett első tavaszi hazai meccsén a Diósgyőri VTK.A labdarúgó NB I 19. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata a Szombathelyi Haladást fogadta szombaton délután a Diósgyőri stadionban. A hazai ultra szektor üresen maradt, a ,,Meghalunk, de nem alkuszunk!” feliratú drapéria virított a lelátórész előtt a kerítésen. Akik nem alkusznak, odakint maradtak, több százan a stadionon kívülről biztatták a csapatot, így tiltakozva az ellen, hogy a szurkolóknak a stadionba bejutását jelentős adminisztrációs teherhez kötötték. Így aztán ők nem láthatták, hogy a vendég csapat öt védővel kezdett, és felállásuk alapján a támadójátékuk látszólag veszélytelennek tűnt. De csak látszólag, mert meg-megvillantak, igyekeztek gyors támadásokat vezetni, és a 12. percben meg is lett ennek az eredménye, egy 11-est harcoltak ki. Ezt értékesítve előnyhöz jutottak, Halmosi góljával, ami után a Diósgyőr nagyon keményen hajtott az egyenlítés elérése érdekében. Jött is a válasz, 10 percen belül, szintén egy pontrúgásból, Luque kivételes rugótechnikájával szemben nem volt orvosság, sorfal, kapus, aki ezt kivédje. Pár percen át még nagy sebességgel játszott a hazai csapat, aztán a félidő hajrájában az ezt lassítani igyekvő Haladás játékosainak is jutott levegő.

Fordulás után nem sok emlékeztette a nézőket az első játékrész izgalmaira, a Haladás jól és masszívan védekezett, a Diósgyőrnek nem sikerült a tempót felpörgetnie. A cserék sem segítettek a hazaiakon, nem nagyon találta fel magát a DVTK a masszív szombathelyi fallal szemben. A kreativitás is hiányzott ebben a játékrészben a piros-fehérek játékából, és helyzetek sem adódtak, ennek hiányéban pedig gólszerzésre sem volt esély. A vége döntetlen lett, és ennek a hazai drukkerek nem igazán örültek.


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1) 

Diósgyőr, 4597 néző. V.: Andó-Szabó (Viszokai, L. Tóth L.).

Diósgyőri VTK: Rybansky – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Gosztonyi, Takács P., Elek Á., Luque – Tisza, Rudolf. Szakmai igazgató: Szentes Lázár.

Szombathelyi Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Devecseri, Tóth P. – Szakály A., Kalász – Nagy G., Halmosi – Radó. Vezetőedző: Artner Tamás.

Csere: Rudolf helyett Bacsa az 58., Szakály A. helyett Ugrai a 65., Tóth P. helyett Búrány a 65., Takács P. helyett Abdouraman a 70., Gosztonyi helyett Fernando a 76., Kalász helyett Németh M. a 76. percben.

Sárga lap: Rybansky a 12., Devecseri a 22., Fehér Z. a 34., Tóth P. a 49., Gosztonyi a 61., Kalász a 63., Halmosi a 77., Abdouraman a 88. percben.

Gólszerző: Halmosi, 11-esből (0-1) a 12., Luque (1-1) a 22. percben.

Szentes Lázár: – A Haladás jól megszervezte a védekezését, a három belső védő ugye öt védőt jelent, nagyon nehéz volt ellenük játszani. Az első félidőben találtunk rést, másodikban nem volt meg az a fittség, hogy ez ellen győzzünk, a végén már csak felívelgetés maradt, de ez nem hozott eredményt.

Artner Tamás: – Arra készültünk, amit kaptunk, fergeteges mérkőzést játszott a két csapat. A hazaiak támadójátéka ellen három belső védővel kezdtünk, ez meg is határozta a játékunkat. Szervezettek voltunk, voltak lehetőségeink is, sokat tett a csapat az értékes egy pont megszerzéséért.


A gólok története

12. perc: Egy balról a kapu elé ívelt labdára Nagy G. és Rybansky startolt, a kapus nem érte el a játékszert, hozzáért viszont a szombathelyi játékos lábához, aki elesett, a játékvezető pedig 11-es ítélt, a kapusnak pedig sárga lapot adott. A büntetőt Halmosi végezte el, aki a jobbra mozduló hálóőrt becsapva, laposan a kapu bal oldalába lőtt, 0-1.22. perc: Devecseri vágta fel a kaputól 24 méterre, középen, sárga lapot érően Gosztonyit. A pontrúgást Luque végezte el, aki remek mozdulattal, nagy erővel a kapu bal oldalába küldte a labdát, 1-1.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!