Sport

2013.02.26. 16:37

Kondás Elemér: Ha nincs sérülés, megvagyunk

Debrecen - Kondás Elemér szerint a DVSC kerete alkalmas a kitűzött célok elérésére.

Debrecen - Kondás Elemér szerint a DVSC kerete alkalmas a kitűzött célok elérésére.A múlt héten lezárult a téli átigazolási időszak hazánkban, nagyjából kialakult az NB I-es csapatok tavaszi kerete, bár szabadon igazolható futballisták érkezésére még akadhat példa a későbbiekben is.

Elöl a Győr és a Vidi

Az élvonalbeli gárdák első hat helyezettjénél mindenütt akadt érkező labdarúgó, a legtöbb frissen igazolt játékossal az öt új szerzeményre szert tevő Győr és Videoton büszkélkedhet, de ugyancsak jelentősebbnek mondható mozgás volt az olaszokkal erősítő Honvédnál és az egyre merészebb álmokat szövögető Ferencvárosnál is.

A legkevesebb aktivitást a 2. helyen álló MTK és a harmadik pozícióban lévő DVSC-TEVA mutatta, ám Debrecenben úgy tartják, ha mindenki bevethető lesz, a gárda jól teljesíthet tavasszal.

– A téli felkészülés kezdetekor elmondtuk, akkor fogunk igazolni, ha kulcsjátékos távozik a csapatból – emlékeztetett Kondás Elemér.

– Varga József a német Fürth együtteséhez került kölcsönbe, ezért őt pótolni akartuk, a helyére érkezett is Ramos és Wagué. Mellettük több fiatal is – Kuti Krisztián, Engel Alex, Gál Mátyás, Szécsi Gergő és Szécsi Márk – az első csapattal készül, hogy szokják a magasabb szintet. Az igazi erősítést az jelenti, hogy felépültek a sérültjeink, a teljesség igénye nélkül például Mátét, Selim Bouadlát, Czvitkovicsot és Mészárost is hosszabb-rövidebb időre nélkülöznünk kellett az ősszel és ne feledkezzünk meg kapusunkról, Nenad Novakovicsról sem, aki még most sem állhat a rendelkezésünkre, bár jól halad a gyógyulása. A keret adott, ha mindenki a stáb rendelkezésére állhat, akkor a gárda alkalmas arra, hogy elérje a kitűzött célokat – fogalmazott a tréner.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!