Sport

2013.02.10. 11:25

Ezüstös sámsoniak

<span style="font-size: 13px;">Ungvári István (49kg) az orosz Belik Galanovtól, Varga Miklós (60kg) a szintén orosz Dimitrij Poljanszkijtól szenvedett vereséget az 57. Bocskai-emlékverseny kategóriadöntőjében, így a HISE öklözői ezüstérmesként zárták az erős mezőnyt felvonultató kiemelt nemzetközi viadalt.

Ungvári István (49kg) az orosz Belik Galanovtól, Varga Miklós (60kg) a szintén orosz Dimitrij Poljanszkijtól szenvedett vereséget az 57. Bocskai-emlékverseny kategóriadöntőjében, így a HISE öklözői ezüstérmesként zárták az erős mezőnyt felvonultató kiemelt nemzetközi viadalt.

Szombaton a finiséhez érkezett a 19 ország 121 versenyzőjét felvonultató verseny mezőnye, a finálékban két hajdúsámsoni sportoló is érdekelt volt.

Ungvári István talán túlzottan tisztelte az Eb-ezüstérmes Galanovot, kevés ütést indított, így harmadszor is alulmaradt orosz riválisával szemben – 17:11 lett a vége oda.

- A versenyen eddig remek ritmusban ütött öklözőm, ám a döntőben ezt nem tudta megmutatni, s ennek elsősorban a pszichés feszültség volt az oka – jelentette ki Máté Attila vezetőedző. – Pisti akart, de nem bokszolt jól, neki nem technikailag, fizikálisan, hanem mentálisan kell előrelépnie, akkor a jövőben az ilyen meccseket is megnyerheti.

Varga Miklósra a kitűnő orosz Poljanszkij várt a fináléban, a HISE olimpikonja minden tőle telhetőt megtett, a két bunyós – a harmadik menetben bemutatott – óriási küzdelme a közönséget is lázba hozta. A bírák is szorosnak ítélték az ütközetet, egy ponttal, 17:16-ra a szlávot látták jobbnak.

- Miki megmondta, nem veszi át az érmet, ha őt érdemtelenül hozzák ki győztesnek, nem szeretné, ha kifütyülné a hazai közönség – engedett bepillantást a kulisszák mögé Máté mester. – Azt kértem tőle, bokszoljon egy nagyot, és győzzön a jobbik. Elfogadjuk a bírák döntését, de szerintem akár ide is lehetett volna adni a meccset. Poljanszkij világklasszis, aki ilyen csatát vív vele, mint Miki, az szintén ebbe a kategóriába tartozik. Versenyzőm különböző okok miatt nem tudta elvégezni rendesen a felkészülést, 60 százalékos állapotban volt. Ha 80 százalékos formát tud hozni, reális esélye van arra, hogy a világon bárkinek méltó ellenfele legyen.

49kg: Ungvári István – Belik Galanov (orosz) 11:17

60kg: Varga Miklós – Dimitrij Poljanszkij (orosz) 16:17

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!