Sport

2013.02.09. 12:42

Eddig hibátlan a Sajószöged

A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Dél csoportját félidőben százszázalékos teljesítménnyel Sajószöged vezeti.

A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság Dél csoportját félidőben százszázalékos teljesítménnyel Sajószöged vezeti.A Tiszaújvároshoz közeli település együttese mind a kilenc mérkőzését megnyerte: 27 ponttal rendelkezik, 7 egységgel előzi meg a második helyezett Ónodot és ez az előny tiszteletet parancsol.

– Még nincs vége a pontvadászatnak, az aranyérmet csak a tavaszi idény végén osztják ki – kezdte Bán András, a Sajószögedi Községi Testedző Kör együttesének edzője, aki 48 évesen olykor még beáll a kapuba. – Határozott célunk az első hely megszerzése és a megyei II. osztályú tagság kiharcolása. Voltunk már második vonalasok, sőt néhány évtizeddel ezelőtt a megyei elitben is megfordultunk. A táblázat kétségtelenül melengeti a szívünket, de még kilenc összecsapás van hátra, nem szeretnénk, ha valamelyik riválisunk kiénekelné a sajtot a szánkból.

A helyiekkel

A játékosedző ezután arról beszélt, hogy százszázalékos eredményüket hozzáállásuknak köszönhetik.

– Ragyogóan sikerült a nyári felkészülésünk és levetkőztük mentális problémáinkat is – folytatta Bán András. – Csapategységben, hozzáállásban és akarati tényezőkben is felülmúltuk a mezőnyt és akkor még nem beszéltem az általunk produkált játékról. Az egység magyarázata egyszerű: a keretünkben lévők egykor nálam voltak ifisták, tehát jól ismerem a fiúkat és ők is tisztában vannak módszereimmel, elvárásaimmal. A gyerekek zöme helyi kötődésű, vagy a környékre való, s ez megkönnyíti a dolgunkat, segíti haladásunkat. Örömünkre szolgál, hogy a fiúk motiváltak, pedig nem fizetünk nekik meccspénzt, ígéretekkel sem halmozzuk el őket. Csupán valamennyien lelkesedésből tesszük a dolgunkat és úgy látszik, hogy nem is rosszul. Egyénileg csak a kiemelkedőt nyújtott Lengyel Ákost emelem ki: támadónk tizenötször volt eredményes, így jó eséllyel pályázik a gólkirályi címre. Társai is kivétel nélkül hozták magukat és ha tavasszal ugyanezt teszik, akkor álmaink valóra válnak.

Folyamatosan

A sajószögedi pályára a közelmúltban több, mint 7 millió forintot költöttek. Gyepszőnyegét öntözőberendezéssel táplálják – ez is ritkaság a megyei III. osztályban –, szociális létesítményük pedig ugyancsak minden igényt kielégít.

– A tárgyi feltételek dolgában jól állunk, szakmai szempontból pedig mindent megteszünk bajnoki címünk érdekében – közölte az edző, végül így zárta gondolatait: – Az áprilisi rajtig folyamatosan edzünk, a helyi iskola tornatermében és Tiszaújvárosban gyűjtjük az erőt, de tényleges alapozásunkhoz csak február végén kezdünk hozzá. Rajthoz álltunk a Borosi Kupa selejtezőjén, s bár nem jutottunk a fináléba, de az öt mérkőzés jól szolgálta felkészülésünket.

ÉM-KT

A gólszerzők

15 gólos: Lengyel Ákos

7 gólos: Dudás Zsolt

4 gólos: Oláh Gergő

3 gólos: Migyu Tamás

2 gólos: Kondor Norbert, Györki Bálint

1 gólos: Stefán Péter, Gulyás Máté, Galambossy Botond


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!