Sport

2013.01.02. 14:06

Juhász Bence: nagyon jó mérleg a Bundesligában

A Diósgyőri BC erőssége úgy érzi: világversenyen, helyezésben adósa saját magának.

A Diósgyőri BC erőssége úgy érzi: világversenyen, helyezésben adósa saját magának. Vasárnap, hétfőn és kedden picit pihent, ám ma már folytatja a munkát az edzőteremben Juhász Bence, aki még közvetlenül karácsony előtt is a szőnyegen volt: a német Bundesliga III-ban, az RKG Reilingen csapatában.

– Korosztályomban, a juniorban az 50 kilósok között versenyzem, de kinn, a felnőtteknél az 55-ös súlycsoportban számítottak rám – mondta az Észak-Magyarországnak a diósgyőriek sportolója, aki éppen ma ünnepli huszadik születésnapját. – A szezon véget ért, nyolcadikok lettünk, és azt hiszem, ezzel kiestünk ebből az osztályból. Nekem személy szerint nem ment rosszul, hiszen összesen kilenc találkozóm volt, s ezek közül nyolcat megnyertem. Egyedül egy bolgár srác tudott legyőzni, aki tudomásom szerint, válogatott is volt.

Annyira nem fáradt el

Juhász Bence elárulta, Reilingenben további két magyar húzott dresszt: a kaposvári Kovács Bence, illetve a kecskeméti Horváth András. Előbbi a hatvan, utóbbi pedig a nyolcvannégy kilóban.

– A kikötés annyi, hogy három légiósból az adott mérkőzésen csupán kettő birkózhat – avatott be a részletekbe a miskolci reménység. – Milyen itt a színvonal, az ellenfelek tudása? Annyira azért nem fáradtam el a mérkőzések során, leszámítva azt az egy összecsapást. Természetesen a Bundesliga III nincs olyan szinten, mint a legmagasabb osztály, de az ottaniaknak ez cseppet sem számít, mert rajonganak a birkózásért. A mi termünk nem egy hatalmas csarnok, de mindig volt 6-700 néző, akik rendületlenül buzdítottak bennünket, doboltak, kiabáltak.

Juhász Bence arra a kérdésre, hogy folytatja-e 2013-ban is németországi karrierjét, nem tudott még egyértelmű „igen”-t, vagy „nem”-et mondani:

– Én szeretném, de ez majd legkésőbb márciusig kiderül – szögezte le a Diósgyőri BC félszáz kilós üdvöskéje.

Tud vele birkózni

A mindkét fogásnemet eredményesen művelő birkózó egyúttal sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy klubja, a DBC a felnőtt csapatbajnokságon nem tudta megőrizni NB I-es tagságát.

– Sajnos, így alakult... Egy évvel korábban feljutottunk, most pedig visszacsúsztunk az NB II-be... – kommentált Juhász Bence, akinek 2012- ben, a zágrábi korosztályos Eb-n mindössze egy meccs adatott meg, aztán a thaiföldi világbajnokságon sem járt szerencsével, hiszen mindkét fogásnemben helyezetlen maradt. – Szabadfogásban a legelső találkozón megsérültem, részleges lovaglóizom- szakadást szenvedtem. Néha még érzem a sérülést, de tudok vele birkózni. Az, hogy tavaly válogatott voltam, nem sokat számít, idén ugyanúgy meg kell nyernem bizonyos számú versenyt a tagságért, például már az elsőt, január 26-án Kaposváron. Nagyon szeretnék ismét Európa-bajnoki és világbajnoki résztvevő lenni, mert az ilyen rangos viadalokat nézve, helyezések tekintetében adósa vagyok saját magamnak...

ÉM-MI

Edzőtáborban

A karácsony és új év közötti négy napot Tatán, edzőtáborozással töltötte a magyar szabadfogású serdülő korcsoportos birkózó válogatott, melynek irányítására Lakatos Győzőt, a DBC vezetőedzőjét kérték fel. A keret tagja volt három fiatal diósgyőri sportoló – Szalisznyi Kolos, Zay Bence és Boczkó Bence – is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!