Sport

2013.01.21. 15:11

Férfi kézilabda-vb: Ki-ki meccs a lengyelekkel

Madrid - A nyolcaddöntőkkel folytatódik a spanyolországi férfi kézilabda világbajnokság.

Madrid - A nyolcaddöntőkkel folytatódik a spanyolországi férfi kézilabda világbajnokság.Barcelona és Lengyelország vár a magyar férfi kézilabda-válogatottra. Mocsai Lajos együttese sikerrel vettel az utolsó csoporttalálkozót Algéria ellen, még a visszafogott játék ellenére sem forgott veszélyben a mieink győzelme. Ez egyben azt is jelentette, hogy a magyarok Horvátország és a házigazda spanyolok mögött a harmadik helyen zárták a vb első szakaszát. A futballtornákon is alkalmazott lebonyolításnak köszönhetően mostantól viszont élet-halál meccsek következnek. Nagy Lászlóék a C jelű hatos másodikjával, a lengyelekkel csapnak össze hétfőn este fél tíztől. Amelyik csapat nyer, az bejut a legjobb nyolc közé - és a Dánia-Tunézia mérkőzés győztesével folytatja -, aki viszont kikap, az utazhat haza. Immáron Barcelonából, hiszen a katalán városban folytatódik a torna.

Erős ellenfél

- Azt tudtuk előre, hogy a legjobb 16 között a szlovén, lengyel, szerb hármas valamelyikével mérkőzünk majd meg. Úgy gondolom, ebből a trióból a lengyel csapat fizikálisan a legerősebb, de igyekszünk velük fölvenni a versenyt - mondta Mocsai Lajos szövetségi-kapitány, az Algéria elleni csoportmeccs utáni sajtótájékoztatón. Egy nagyon kiélezett és szoros találkozóra lehet számítani, hiszen az ellenfelünk számos Bundesliga-játékost vonultat föl, nagyszerű csapatuk van.

A lengyelek a 2010-es Európa-bajnokságon bronzérmesek lettek, ezután viszont nem jött ki nekik a lépés. Egy évvel ezután éppen a mieink győzték le őket az Eb-helyosztóján, így lemaradtak az olimpiai selejtezőről és az ötkarikás játékokról is. Éppen ezért Mocsai Lajos szerint óriási bizonyítási vágy van bennük, de természetesen a mieink is szeretnének megfelelni az elvárásoknak.

- Algéria ellen a mester úgy forgatta a csapatot, hogy senki ne töltsön a pályán harminc percnél hosszabb időt - tette hozzá Harsányi Gergely, csapatkapitány. - Egy kicsit tehát már előre is tekintettünk, mert innentől kezdve indul a vb érdemi része. Eddig ugyanis az volt a legfontosabb, hogy a továbbjutásunkat biztosítsuk. Ez sikerült, az águnk ugyan nehéz, de mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtovább jussunk.

- Marosréti Ervin, Madrid -


Emlékeztető

Férfi kézilabda világbajnokság, 

Csoportkör, 5. forduló

Magyarország - Algéria 29-26 (14-8)

Madrid, 5000 néző. V.: Nachevski, Nikolov (macedónok)

Magyarország: TATAI - Harsányi (5), Nagy L. (3), Lékai (5), Zubai (1), Nagy K. (4), Iváncsik G. (1). Csere: Mikler (k), Schuch (-), Vadkerti (1), Mocsai T. (1), Szőllősi (2), Putics (-)., ANCSIN G. (5). Szövetségi-kapitány: Mocsai Lajos.

Algéria: Kerbouche - Zouaoui (2), Boultif (2), Chehbour R. (3), Kaabeche (-), Mokrani (1), Rahim (1). Csere: BERKOUS (7), Hamoud (-), DAOUD (5), Benali (2), Boudrali (1), Chehbour O. (2), Berriah (-), . Szövetségi-kapitány: Bouchekriou Salah.

A záró forduló további eredményei:

Egyiptom - Ausztrália 39-14,

Spanyolország - Horvátország 25-27.

A D csoport végeredménye:

1. Horvátország 10,

2. Spanyolország 8,

3. Magyarország 6,

4. Egyiptom 3 (130-123),

5. Algéria 3 (123-126),

6. Ausztrália 0 pont.

A nyolcaddöntők párosításai:

Dánia - Tunézia,

Magyarország - Lengyelország,

Izland - Franciaország,

Horvátország - Fehéroroszország,

Szerbia - Spanyolország,

Németország - Macedónia,

Brazília - Oroszország,

Szlovénia - Egyiptom.


Ha tudatos volt a német kapus mozdulata, akkor alighanem már most megszületett a sportág egyik leglátványosabb jelenete 2013-ban.

Madrid, 2013. január 20., vasárnap (MTI) - Mocsai Lajos szövetségi kapitány véleménye szerint egy borzasztóan erős lengyel csapat vár az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatottra a hétfői, barcelonai nyolcaddöntőben a spanyolországi világbajnokságon.

Madrid, 2013. január 19., szombat (MTI) - Az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatott könnyedén nyert az algériai csapat ellen a spanyolországi világbajnokság utolsó csoportfordulójában, így a hétfői barcelonai nyolcaddöntőben a lengyel együttessel találkozik.

Madrid - Kérdezz-felelek és autogram osztás a magyar kézilabdázók madridi közönségtalálkozóján.

Madrid - Szombaton este Algériával találkozik a férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott.

Budapest, 2013. január18., péntek (MTI) – A magyar férfi kézilabda-válogatott az alapelvárást teljesítette, bejutott a 16 közé a spanyolországi világbajnokságon, ám a célkitűzéshez, azaz a negyeddöntőbe kerüléshez a kieséses szakasz első, hétfői mérkőzését meg kell nyernie.

Madrid, 2013. január 17., csütörtök (MTI) – Az ötven percig jól helytálló magyar válogatott 28-22-re kikapott a házigazda spanyol csapattól a férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki játéknapján, Madridban.

Madrid – Spanyolország lesz a következő ellenfele a kézilabda világbajnokságon a magyar válogatottnak csütörtökön.

Madrid, 2013. január 15., kedd (MTI) – A sok hibával játszó, olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatott 30-21-re kikapott az ötkarikás bronzérmes horvát csapattól a spanyolországi világbajnokság harmadik fordulójában.

Madrid – Az olimpia után a világbajnokságon sem volt esélyünk Horvátország legyőzésére.

A magyar szurkoló mindig leleményes, optimista és kedvenc csapatát még a világ végére is elkíséri. A spanyol fővárosban is hazai pályát varázsolnak honfitársaink a férfi kézilabda válogatott világbajnoki csoportmérkőzésein.

Madrid – Harmincgólos győzelemmel folytatta világbajnoki szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Budapest/Madrid, 2013. január 12., szombat (MTI) – Az olimpiai negyedik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott a vártnál könnyebben, 32-23-ra nyert az egyiptomi csapat ellen a spanyolországi világbajnokság nyitófordulójában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!