Sport

2013.01.23. 20:50

DKSK: száz fölötti csoportelsőség

Pontdús meccsen nyert a Diósgyőr a Női Közép-európai Ligában a cseh Trutnov ellen.

Pontdús meccsen nyert a Diósgyőr a Női Közép-európai Ligában a cseh Trutnov ellen.A kosárlabda Női Közép-európai Liga csoportselejtezőjében, az A-csoport 6., vagyis záró fordulójában a Work Force-DKSK Miskolc együttese a cseh Kara Trutnov gárdáját fogadta szerdán este, a miskolci városi sportcsarnokban. A találkozó arról volt hivatott dönteni, hogy melyik együttes végez a csoport első helyén és lesz ezzel együtt a cseh Brno ellenfele a sorozat Final Fourjának elődöntőjében, illetve ugyanitt ki lesz a másik csoport győztesének a romániai Aradnak az ellenfele, az A-csoport második helyezettjeként.

A találkozót a hazai csapat kezdte jobban, sokkal jobban: Bozókinak a második percben szerzett triplája nyitotta a meccset, a negyedikben Bukovszki is hasonló értékű dobást helyezett el a gyűrűben (8-2), és nem csak pontokban, szinte mindenben jobb volt a Diósgyőr. Az 5. percben 13-4-nél vendég időkérés miatt állt a játék, de miután a csapatok visszatértek, a DKSK változatlanul jobban, tisztábban védekezett, és támadásban is pontosabb volt, így Raven újabb elfutása után már 21-8 állt az eredményjelzőn. Aztán jött egy kis rövidzárlat a piros-fehéreknél, 23-10 után a vendégek szerezték két kosarat, de erre válaszul Peresztegi edző kért időt. És tudott jókat mondani a szünetben, mert csapata ismét felpörgött és jól játszva, a negyed végéig tisztes előnyt szorgoskodott össze (31-18).

A második játékrészből három perc sem telt el, amikor a belelendülő Anderson triplájával 10 pontra jöttek fel a vendégek (36-26). Az amerikai játékost nem tudták tartani a hazaiak, akiknek a távoli dobásai nem igazán sültek, és a négy perc alatt kapott 15 (!) pontjuk sem sok jót ígért. A DKSK csapatvédekezése rendkívül halovány volt ekkoriban, hiába kért időt Peresztegi edző 40-38-nál, ez sem segített. A 16. percben ismét egyenlő volt az állás (42-42), és tulajdonképpen új meccs kezdődhetett. Az ,,restart” után egy picivel jobban ment a Diósgyőrnek, de csak addig, amíg a Trutnov időt nem kért. Két perc volt hátra a félidőig, és a pauzát követően a vendégek egy 0-7-es szériát hoztak, ennek köszönhetően pedig úgy mehettek pihenőre, hogy a meccs folyamán először ők vezettek (52-54).

Fordulás után

A térfélcserét követően hamar visszavette az előnyt a Diósgyőr, de meglépniük nem sikerült, még azok után sem, hogy Skoric a 24. percben bevágott triplája után 68-63-ra módosult az eredmény. A hazaiak távoli dobásainak többsége célba ér, emiatt picit jobban álltak (73-67), de a palánk alatti védekezésükre nem lehettek büszkék. A cseh csapat szívta magát, egy-egy villanással jelezték, hogy kell a meccs nekik is, kitartásuknak az lett az eredménye, hogy csináltak egy 8-0-s szériát és fordítottak (73-75). Mivel a negyed hajrája hajszállal a DKSK jött össze jobban, így minimális előnnyel ők kezdhették a végjátékot (78-77).

A záró tíz perc elején mindkét csapat rendkívül koncentráltan és fegyelmezetten játszott, de a DKSK eredményesebb periódusa után visszakapaszkodtak a vendégek és a 34. percben 83-83-nál hazai időkérés következett. És ez megint olyan volt, ami használt, agresszívebb lett a hazai együttes, és ami a fő ponterősebb, így nem egészen három perccel a vége előtt tíz pont fölé tornázták magukat (94-83). Ekkor meg trutnovi időkérés került napirendre, aztán meg az, hogy lesz a százasa a DKSK-nak. A kerek számot elérni nem sikerült, túlszárnyalni viszont igen, 99 pontnál Bozóki triplát szórt (102-91). És mivel a nagy csatát erővel jobban bíró hazaiak győzelme ezzel biztossá vált, a drukkerek ünneplésbe kezdtek, amit az ötfős, végig hangos trutnovi tábor kissé szomorúan vett tudomásul.

Ezzel a sikerrel a DKSK végzett a csoport élén, és a Ligakupa négyes döntőjének elődöntőjében a cseh Brno ellen játszik majd.

Jegyzőkönyv

Work Force-DKSK Miskolc – Kara Trutnov 103-91 (31-18, 21-36, 26-23, 25-14)

Miskolc, 700 néző. V.: Benczúr, Vida, Minár.

Work Force-DKSK Miskolc: BUKOVSZKI (10/3), RAVEN (38/9), Skoric (14/3), BOZÓKI (10/6), SANFORD (26). Csere: Fürtös (3), Szabó P. (2), Reiner (-), Dubei (-). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Kara Trutnov: Vacková (10/3), HINDRAKOVÁ (12/3), Muchová (3), ANDERSON (30/15), Nováková (10). Csere: Steffnánová (11), Záplátová (12/6), Kozumpliková (-), Erwin (3), Ovsiková (-). Vezetőedző: Martin Petrovicky.

Kipontozódott: Steffánová a 40. percben.

Peresztegi Nagy Ákos: – A mai meccs nem a kitűnő védekezésről szólt, ebben a műfajban mi a második negyedben ,,jeleskedtünk”. A nagy sebességű és intenzitású támadásaink sokszor sikeresek voltak, ezzel sikerült ma nyernünk, megszereznünk a csoportelsőséget.

Martin Petrovicky: – Gratulálok a Diósgyőrnek, ma egy picivel jobbak voltak.


A NKEL A-csoport végeredménye

1. Work Force-DKSK Miskolc 4 3 1 295-282 7

2. Kara Trutnov 4 2 2 314-308 6

3. Flying Foxes SVS Post Wien 4 1 3 264-285 5


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!