Sport

2013.01.22. 15:05

DKSK: "Csak" a csoportgyőzelem a tét

A Work Force-DKSK Miskolc női kosárlabdacsapata szerdán 18.15-től a miskolci városi sportcsarnokban a cseh Kara Trutnov együttesét fogadja a Női Közép-európai Liga (NKEL) csoportkörének utolsó fordulójában, az A-csoport 6. körében.

A Work Force-DKSK Miskolc női kosárlabdacsapata szerdán 18.15-től a miskolci városi sportcsarnokban a cseh Kara Trutnov együttesét fogadja a Női Közép-európai Liga (NKEL) csoportkörének utolsó fordulójában, az A-csoport 6. körében. A meccs arról hivatott dönteni, hogy melyik gárda végez az első helyen, ugyanis aki nyer lesz a csoportgyőztes, de más tét nincs, mert az eddig lejátszott meccsek eredményei alapján már mindkét gárda jogot szerzett a sorozat Final Fourjában való részvételre. A B-csoportból az első helyen a romániai ICIM Arad és másodikként a cseh PK Brno jutott be a négyes döntőbe, amelyet a kiírás szerint február 23-24-én rendeznek meg. Az is tudható már, hogy az A-csoport győztese a Brnoval, a másodikja az Araddal játszik a NKEL elődöntőjében, így egy esetleges diósgyőri siker azt is jelentené, hogy a piros-fehérek elkerülnék az eddig a sorozatban száz százalékos, jó erőkből álló aradi együttest.

– Fontos lenne nyerjünk, mert ha ránézünk a cseh bajnokság tabellájára, akkor azt láthatjuk, hogy az a brnoi csapat, amelyik ellenfelünk lehet a sorozat Final Fourjának elődöntőjében, jelenleg a hetedik helyen áll, és nagyon nem mindegy, hogy velük, vagy az Araddal kellene játszanunk a döntőbe jutásért – jelentette ki Peresztegi Nagy Ákos, a Work Force-DKSK Miskolc vezetőedzője. – Ez az egyik motivációnk, a másik pedig az, hogy hazai pályán közönségünket győzelemmel szolgáljuk ki. Remélem, hogy a legutóbbi hazai fellépésünk, a PINKK elleni bajnoki tetszett a nagyszámú publikumnak, és a nézők ezúttal is kíváncsiak lesznek ránk, és segítenek, támogatnak minket célunk elérésében.

A Trutnovról

A cseh bajnokságban jelenleg a negyedik helyen álló Trutnovtól idegenben 73-59-re kapott ki a Diósgyőr.

– Azóta lecseréltek amerikai centerüket, feltételezhetően a minőségi előrelépés reményében, de ezen kívül is van még egy amerikaijuk, Anderson személyében, aki nagyon jó képességű kosaras – mondta Peresztegi Nagy Ákos. – És vannak még rutinos, volt cseh válogatottaik is, akiknek nagy erősségük a külső dobásokban rejlik, úgyhogy erre nagyon oda kell figyelnünk. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, agresszív védekezésre lesz szükség, és minél távolabb kell toljuk őket a palánkunk alól.

A DKSK-ban már nincs sérült játékos, a korábbi maródaiak, Raven és Ocsenás is felépülőben vannak.


A NKEL A-csoport állása

1. Kara Trutnov 3 2 1 225-205 5

2. Work Force-DKSK Miskolc 3 2 1 192-191 5

3. Flying Foxes SVS Post Wien 4 1 3 264-285 5


A döntőről

Korábban szó volt róla, hogy a NKEL Final Fourjába jutás esetén megpályázza a döntő rendezését a Work Force-DKSK Miskolc csapata. Szerettük volna erről megkérdezni Szabó Tamást, a diósgyőri klub első emberét, akit nem tudtunk elérni, mert mint megtudtuk: ezen a héten külföldön tartózkodik. 

– Még nem született végleges döntés a rendezési szándékunkról, mert az időponttal kapcsolatban több gond is van – mondta Szabó István, a DKSK technikai vezetője. – Egyrészt azon a hét végén van a kocsonyafesztivál, és szálláshelyek foglalása tekintetében ez nehézséget okoz, illetve a városi sportcsarnok is befogadott már jóval korábban egy nagy rendezvényt ezen hétvége egyik napjára. Úgyhogy szükség van még néhány egyeztetésre az ügyben, hogy bejelenthessük a döntő esetleges megrendezésének szándékát, de az is előfordulhat, hogy nem tudunk olyan kompromisszumokat találni, ami alapján vállalni lehetne a Final Four lebonyolítását.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!