Sport

2012.12.12. 20:58

Későn kezdték a hajrát

A legjobb nyolc közé jutásért küzdöttek a Magyar Kupában a mezőkövesdiek, akik elbuktak az akadály előtt.

A legjobb nyolc közé jutásért küzdöttek a Magyar Kupában a mezőkövesdiek, akik elbuktak az akadály előtt.Mivel azonos osztályú (NB I/B-s) együttesek csaptak össze, a kiírás szerint egy mérkőzés döntött a továbbjutás sorsáról. A csapatok ennek szellemében léptek pályára, ezért az első pillanattól kezdve küzdelmes, de csak közepes színvonalú csatát vívtak. Kovács J. két remek védésével indult a mérkőzés, majd a 3. percben Fekete jobb alsó sarokba vágódó lövésével szerzett vezetést az MKC.

Repültek a játékok

Ezt követően több száz játékfigura repült a nézőtérre, az ajándékokat zsákokba rakták és a napokban a környező kórházak kisbetegei számára osztják szét. Később a vendégek minden támadása góllal ért véget (2-5), de az MKC nem adta fel és a 12. percben egyenlített (5-5). Kovács J. ziccert fogott, majd a másik oldalon Trivkovic ziccert hibázott. Nem sokkal ezután megint fordult a kocka: a vendégek néhányszor leindításból szereztek gólt, míg a körülményesen adogató kövesdiek ritkán jutottak el a kapuig (8-13).

Csak Tóth Koppány

A második félidő elején a vendégek már hat gólos vezetést gyűjtöttek (10-16) és ekkor már minden veszni látszott. Az első kiállítás csak a 35. percben történt, ekkor Mazák kapott két percet. Az MKC ötlettelen játékot nyújtott, játékosai középen és a széleken sem remekeltek. Viszont a csereként beállt Tóth K. szinte mindent védett és ez szárnyakat adott csapatának. Úgy tűnt, hogy akár fordulhat is a kocka, hiszen a két együttes közötti különbség folyamatosan csökkent. A 45. percben, 18-20-nál Kovács P. elfutott és remek gólt szerzett, az egyenlítés azonban későb elmaradt, sőt, a dunántúliak kaptak új erőre. Az 50. percben 21-24-nél kimaradtak a hazai hetesek, majd néhány eredménytelen támadás után az MKC feladta a mérkőzést. A kövesdiek vesztét a halvány egyéni teljesítmények és a később megindított hajrá okozta.

A lefújás után a publikum csalódottan vette tudomásul a megváltoztathatatlant, a kiesést, kárpótlásul a csarnokba kilátogatókat forralt borral látták vendégül. Elhangzott néhány százszor az ilyenkor szokásos Boldog új esztendőt! mondat, amelyet a sportág kedvelői ezzel egészítettek ki: ,,Sok sikert az MKC-nak 2013-ra!"

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Mezőkövesdi KC - Tatai AC

25-28 (10-14)

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Szécsi, Szőke.

MKC: Kovács J. - Kovács P. (1), Benis (2), Trivkovic (5), Mazák (-), Fekete L. (4), KLEIS (8). Csere: TÓTH K. (kapus), Sipos (kapus), Molnár F. (1), Fekete D. (-), Kaló (1), Bán (3), Nyitrai (-). Vezetőedző: Zsigmond György.

Tatai AC: CZÉRNA - Endrédi (-), Szám (4), Kanyó B. (4), HODI-PONGRÁCZ (6), Szabó (2), BASKY (4). Csere: Melhardt (kapus), Zeck (2), Lehőcz (-), Sütő (-), Vadász (-), Varga (-), HAJDU (6). Vezetőedző: Kanyó Antal.

Továbjutott a Tatai AC.

Zsigmond György: - Nekünk nem volt kitűzött Magyar Kupa-célunk. Ki lehet kapni, de nem így. Motíválatlanok voltunk, azt láttam a fiúkon,hogy legyünk túl rajta és kész. Ez lett a vége.

Kanyó Antal: - Gyönyörű karácsonyi ajándékot ,,vásároltunk" szurkolóinknak. Kellemes meglepetést szereztünk és kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!