Sport

2012.11.27. 17:50

Női Közép-európai Liga - Győzni mentek Trutnovba

A női Közép-európai Liga keretében szerdán este Csehországban szerepel a diósgyőriek női kosárlabdacsapata.

A női Közép-európai Liga keretében szerdán este Csehországban szerepel a diósgyőriek női kosárlabdacsapata.A piros-fehérek a liga 3. fordulóban a Kara Trutnov vendégeként 18 órától küzdenek. A Work Force-DKSK Miskolc csapata a múlt héten hazai környezetben 65-56-ra verte a Flying Foxes Wien gárdáját, Peresztegi Nagy Ákos együttese tehát sikerrel vette az első kupaakadályát és szerdán is győzni szeretne.

– A cseh bajnokság negyedik helyezettjéhez utazunk – kezdte a diósgyőriek vezetőedzője. – Riválisunkat láttam már őket, róluk sikerült videofelvételt beszereznünk, így többször is megnéztem, megnéztük soros ellenfelünket, aztán az internet világában igazán könnyű „puskázni”. Szóval, amit csak lehetett, kibányásztunk a trutnoviakról és nagyon remélem, hogy az előzetesen beszerzett információk hasznosak lesznek számunkra.

Alacsony szerkezetű

A tréner ezután a felvételekről árulkodó információkról számolt be:

– A cseheknek két amerikai játékosuk van – folytatta Peresztegi Nagy Ákos. – Egyikük kimondottan gyors, jó kezű, sok triplát gyárt, vagyis kulcsember, a 4-es poszton szerepel. Ami egyébként a Trutnovot illeti: csapatuk alacsony szerkezetű, nincs 190 centiméteres magasságot meghaladó kosarasa, de éppen ez okozhatja a gondot. Ugyanis egy „mélynövésű” csapat általában kellemetlen ellenfél, hiszen a mezőnyemberek többnyire ügyesek, fürgék, rafináltan adogatnak és jól céloznak. A magas játékosok olykor nehezen találják az alacsony súlyponttal rendelkezők

ellenszerét – de hiszem és tudom, hogy ezt a gondot meg fogjuk oldani. Ugyanis Bozókit, Sanfordot, Skoricot és Ravent felvonultatva tudunk magasan játszani, de ha a hatékonyság úgy kívánja, akkor alacsonyabbra váltunk. Ezt a bizonyos variálást meghagyom magamnak a találkozóra, ahogy a helyzet megköveteli, úgy fogom összerakni a csapatot, aztán a többi úgyis a pályán derül majd ki.

Tizennégy ponttal

A trutnoviak már találkoztak a bécsiekkel: a Wien otthon 76-62-re nyert a cseh alakulat ellen úgy, hogy utalta a palánk alatti területet. A Kara csapata most nyilván javítani akar, de ehhez a DKSK-nak is lesz néhány szava.

A Work Force-DKSK Miskolc kedden reggel busszal kelt útra: a lányokra 750 kilométeres út várt. Az esti órákban futottak be Trutnovba, ahol 19 órától másfél órás tréninget tartottak a találkozó helyszínén. Szerda délelőtt taktikai értekezletet tart számukra a vezetőedző, s ezen az eseményen újra előkerül a hazaiak játékát bemutató videófelvétel, amelyet meg kell „tanulniuk” Sanfordéknak.

ÉM-KT


A diákok itthon maradtak

A Work Force-DKSK Miskolc tíz játékossal utazott Csehországba. 

Peresztegi Nagy Ákos elmondta, hogy a diákokat – Aradot, Dubeit, Hájert, Sikorát és Szabó B.-t – ezúttal itthon hagyták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!