Sport

2012.11.29. 12:36

Magyar Kupa: Nagy pofonba szaladt bele az FC Tiszaújváros

Szerdán Vácon játszott Magyar Kupa nyolcaddöntő-visszavágót az FC Tiszaújváros.

Szerdán Vácon játszott Magyar Kupa nyolcaddöntő-visszavágót az FC Tiszaújváros.Az egy héttel ezelőtti összeállításhoz képest két helyen változtatott Koleszár György, az FCT szakvezetője: Lippai helyett Török, míg Dávid helyett Gaál kapott bizalmat a kezdőcsapatban. Az NB III-as dél-borsodiakat egy busznyi drukker kísérte el Vácra, így volt hangulat is a városi stadionban. Az évkönyveket visszalapozva kiderült, hogy legutóbb az 1983/1984-es kupasorozatban volt a legjobb nyolc között Tisza-parti gárda, az Olefin SC, amely a négy közé jutásért zajló egymeccses párharcot hazai pályán 5-2-re elveszítette a fénykorát élő Rába ETO-val szemben. Váci helyzetekkel indult a találkozó, majd összekapta magát a vendég alakulat, amely leginkább a szögletek számában mutatkozott meg - igaz, ezekkel nem tudott hatékonyan sáfárkodni az Újváros. A látogatók oldalán egy-két bizonytalankodás adott okot aggodalomra, amelyekből ekkor még nem akadt nagyobb probléma. A mozgékony emberekkel rendelkező hazaiak a 26. percben törték át a TFC hátsó alakzatát, majd tíz perccel később - újabb bosszantó labdavesztés után - növelni tudták előnyüket, és egy félidő után el is döntötték a továbbjutás kérdését. Koleszár György kicsit pörölt még a játékvezetővel, akinek ki kellett jönnie az oldalvonalhoz, hogy megnyugtassa a borsodiak mesterét.

A csapatkapitány is

Ha még ezek után valakiben felmerült, hogy megfordulhat a helyzet, lehet bármiféle csoda, az a második félidő kezdete után azonnal szertefoszlott egy újabb váci találattal. Egy feladatuk maradt Kovácséknak, focizzanak egy jót a hátralévő időben és tegyenek meg mindent a szépítő gól megszerzéséért. A Vác nagy kedvvel futballozott, passzoltak, cseleztek a játékosok, nem álltak le a szezonzárón, míg a TFC-n érezhető volt: jó lenne, ha minél hamarabb véget érne az összecsapás. Koleszár György gyorsan váltott, lejött Kovács P., a csapatkapitány is, jogosan, ugyanis ezen a napon neki sem ment. A Duna-partiak megrezegtették még a vendégek hálóját, majd nyolc perccel a befejezés előtt a játékvezető elküldte a kispadtól Koleszár Györgyöt és Gulácsi Tamás technikai vezetőt is... Mindettől függetlenül nem lehet egy rossz szót sem mondani Toplenszkiékre, akik ezt megelőzően elbúcsúztattak egy NB II-es (Balmazújváros) és egy NB I-es (Pécs) ellenfelet is. A két találkozó alapján megérdemelten jutott tovább a Dunakanyar-Vác, 6-1-es összesítéssel.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Dunakanyar-Vác - FC Tiszaújváros 5-0 (2-0)

Vác, 300 néző. V.: Pánczél (Aradi, Becséri).

Dunakanyar-Vác: Dombó - Rása, Farkas P., Páles, Króner - Kákonyi (Sorecz, 64.), Pap R. (Rusvay, 80.), Gulyás M., Zsolnai (Király, 78.) - Papp K., Berki. Vezetődző: Mózner János.

FC Tiszaújváros: Hamar - Horváth T., Toplenszki, Daru, Horváth Sz. - Zádori E., Török, Kerekes, Molnár G. (Lippai, 48.) - Gaál (Dávid, 48.), Kovács P. (Zádori S., 61.). Vezetőedző: Koleszár György.

Sárga lap: Hamar a 22., Páles a 34., Molnár G. a 40., Króner a 49., Horváth Sz. az 58. percben.

Gólszerző: Pap R. (1-0) a 26., Zsolnai (2-0) a 36., Pap R. (3-0) a 47., Berki (4-0) a 77., Rusvay (5-0) a 89. percben.

Jók: Zsolnai, Pap R., Berki, Rása, ill. senki.

Mózner János: - Úgy érzem, az őszi szezont sikeresen tudtuk zárni, bízom a tavaszi jó folytatásban. További sok siker kívánok a szimpatikus Tiszaújvárosnak.

Koleszár György: - Érdekes módon Pánczél sporttárs már második alkalommal vereti meg a csapatomat Vácott. Ettől függetlenül gratulálok a váciaknak és csapatomnak is ahhoz a kisebbfajta csodához, amivel eljutottak idáig.

A gólok története

26. perc: Berki szlalomozott be az alapvonal mellett a vendégek tizenhatosán belülre, középre adott, ahol Pap R. robbant be és közelről a vendégek kapujába küldte a játékszert, 1-0.

36. perc: A vendégvédelem bizonytalankodása után Kákonyi indult el a felezővonaltól, tisztán húzhatott a kapura, az időközben visszaérkező Horváth T. mellett Zsolnaihoz gurította a labdát, aki 13 méterről a kapuba lőtt, 2-0.

47. perc: Hazai szabadrúgás után Zsolnai fejelte a kapura a labdát, amely kijött Hamarról, éppen Pap R. elé, aki pár lépésről bepofozta a labdát a vendégek, ketrecébe, 3-0.

77. perc: Berki 15 méterről lőtt laposan, a labda a bal oldali kapufáról pattant a vendégek kapujába, 4-0.

89.perc: Króner adott jó labdát Rusvaynak, aki a 11-es pont tájékáról a kapu közepébe bombázta a labdát, 5-0.


A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján az NB III-as FC Tiszaújváros gárdája a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Dunakanyar-Vác együtteséhez látogatott szerdán 12 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

"Gratulálok a váciaknak és csapatomnak is ahhoz a kisebbfajta csodához, amivel eljutottak idáig" - nyilatkozta Koleszár György a Tiszaújváros váci Magyar Kupa nyolcadöntőjének visszavágója után.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!