Sport

2012.11.09. 11:20

DVTK vs. Pécs - Elek nélkül is a győzelemért

A labdarúgó NB I 14. fordulójának nyitómeccsén a DVTK a PMFC-Matias gárdáját fogadja. A mérkőzésről élőben tudósítunk

A labdarúgó NB I 14. fordulójának nyitómeccsén a DVTK a PMFC-Matias gárdáját fogadja. A mérkőzésről élőben tudósítunk[poll id="288"]


A Diósgyőr – Pécs bajnokin pénteken 17 órakor indul útjára a labda a Diósgyőri stadionban. A két csapat között csupán egy pontnyi a különbség a tabellán (a DVTK javára). Az előző fordulóban a piros-fehérek idegenben szereztek pontot (Kecskeméten), a baranyai gárda pedig az idei bajnokságban először nyert meccset hazai pályán (a Siófok ellen), viszont ennek ellenpólusaként eddig csak egyszer kapott ki idegenben, Győrben (a további hat házon kívüli bajnokijából hármat megnyert, hármat pedig döntetlenre hozott).

Maradva a Diósgyőrnél: a Kecskemét elleni idegenbeli pontszerzéssel kapcsolatban elsőként azt kérdeztük Sisa Tibortól, a DVTK vezetőedzőjétől, hogy az 1 pont minként ülepedett le az elmúlt napokban, sikerként, vagy inkább úgy tekintenek a legutóbbi eredményre, hogy két pontot ott hagytak.

– Most is úgy vélem, hogy reális eredmény volt a döntetlen, még akkor is, ha azt hisszük, hogy közelebb voltunk hozzá, hiszen a végén mi voltunk azok, akik szorongattuk az ellenfelünket, és a legvégén nekünk volt gólszerzési lehetőségünk – válaszolta a tréner.

Ez utóbbi Elek Ákos előtt adódott, aki számára nagy veszteséggel ért véget a kecskeméti meccs, lévén egy vele szemben, a 16-oson belül elkövetett szabálytalanságot másképp látott a játékvezető és büntető helyett műesésért sárga lapot adott neki. Ami egyben azt is jelenti, hogy mivel a válogatott játékosnak a szezonban ez volt az ötödik ilyen kártyája, így a Pécs elleni meccset kénytelen kihagyni. Sisa Tibortól azt kérdeztük, hogy mennyire foglalkoztatja őt ez, és az ehhez hasonló esetek, hiszen ebben a szezonban nem először fordult elő, hogy nem adtak meg jogos 11-est a DVTK-nak (emlékeztetőül: a Ferencváros és a Kaposvár ellen is elmaradt 1-1 büntető megítélése a Diósgyőr javára).

– Valamilyen szinten foglalkoztat, hiszen ez is a meccshez tartozó esemény, de ez ellen sokat tenni nem tudunk. Talán csak annyit, hogy hiszek abban, amiben a legtöbben, hogy mindez hosszú távon kiegyenlítődik – jegyezte meg a tréner.

Hiányzók

A Pécs elleni meccsről szólva Sisa Tibor a következőket mondta:

– Bízom benne, hogy ahhoz a teljesítményhez, amit Kecskeméten mutatott a csapat, még hozzá tudunk tenni valamennyit, és ez győzelmet érhet. Bár nem lesz egyszerű, mert tudjuk, hogy jól erősített a nyáron a Pécs, nálunk pedig a hiányzók létszáma mostanra felfutott, de mindezekkel együtt a célunk mindenképpen a győzelem megszerzése.

A DVTK-ban Rybansky kézsérülése miatt hetekre kiesett, Gal és Jeff lázas beteg, Rakovic még az MTK meccsen elszenvedett sérülése után nem bevethető, Seydi változatlanul gyulladással küszködik, Elek pedig – mint arról már beszámoltunk – sárga lapos eltiltás miatt nem szerepelhet.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e új fiú a keretben, Sisa Tibor a név említése nélkül is igennel felelt, hozzátéve, arról, hogy milyen szerepet kaphat Rudolf Gergely, taktikai okokból nem szeretne többet mondani.

Ez utóbbival kapcsolatban szerdán nyilatkozott az Észak-Magyarországnak a válogatott csatár, aki ezt mondta: ,,talán egy kis időt tudnék játszani, ha az edzőm is úgy gondolja, hogy beállít”. Ez pedig aligha jelenti azt, hogy kezdő lesz, valószínűleg csak csereként, és legfeljebb az utolsó negyedórában fog pályára lépni.


A DVTK kerete:

Kapusok: Tajti, Ambrusics 

Mezőnyjátékosok: Vadász, Vági, Nagy T., Hanek, Bogáti, Gohér, Abdouraman, Takács P., Fernando, Gallardo, Csirszki, Luque, Gosztonyi, Tisza, Bacsa, Rudolf.



A 14. forduló

A labdarúgó NB I-ben a hét végén a 14. forduló mérkőzéseit játsszák. A program: 

Péntek,

17.00: Diósgyőri VTK – Pécsi MFC-Matias

19.00: FGSZ Siófok – Lombard Pápa TFC

Szombat,

14.00: Szombathelyi Haladás – Újpest FC

16.00: Egri FC – Budapest Honvéd

16.00: MVM Paks – Kaposvári RFC

18.30: MTK Budapest – Győri ETO FC

Vasárnap,

16.30: Ferencvárosi TC – Debreceni VSC-TEVA

18.30: Videoton FC – Kecskeméti TE-PM


A diósgyőri szurkolótábor újabb jótékonysági akciót szervez a Fórumfoci TEAM és a Bajtársak szurkolói csoport kezdeményezésében a pénteki DVTK-Pécs mérkőzésen.

 Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Balázs Andrást, a megyei foci igazgatóság elnökét, aki megígérte, együtt nézzük.

A DVTK labdarúgócsapata számára pénteken megkezdődik az év végi hajrá.

A 10. helyen álló Pécsi MFC együttesét fogadja a 7. helyezett Diósgyőri VTK az NB I 14. fordulójában. A mérkőzésről élőben tudósítunk pénteken 17 órától. Ön mit tippel a meccsre?

Hétfőtől ismét a DVTK NB I-es labdarúgócsapatával edz Rudolf Gergely, aki szeptember 12-én szerződött a piros-fehérekhez, de sérülés miatt bemutatkozására eddig még nem került sor. Vele beszélgettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!