Sport

2012.11.04. 10:15

Egy nyerhető meccset veszítettek el

Idegenben lépett pályára szombaton este a DKSK-Miskolc a női kosárlabda NB I-ben.

Idegenben lépett pályára szombaton este a DKSK-Miskolc a női kosárlabda NB I-ben.A Bácsbasket Kft. (PINK-Pécsi 424) együttesében most mutatkozott be a hétközben szerződtetett új spanyol vezetőedző, Roberto Hernandez, aki ugyan legutóbb egy negyedosztályú férfi gárdánál dolgozott Spanyolországban, de korábban a női szakágban segítőként az élvonalban is megfordult. A meccs második percében születtek meg az első pontok, amire ezután – egy ideig – csak a DKSK tudott rápakolni (2-13). A miskolciaknál ekkor már négyen iratkoztak fel a gólszerzők közé, a pályaválasztót Brumermane zárkóztatta. Az első felvonás második részében nem céloztak valami jól a hölgyek, a sikertelen dobások miatt alig gyűltek a kosarak – miközben a borsodiak kezdeti fórjuk felét megőrizték a menet végéig. A következő játékrészt Kovács K. egy pontos büntetője vezette be, amire érkezett Bozóki válasza. A 14. percben több csere is történt, míg kevéssel később Skoric köszönte meg Bukovszki passzát és dobott egy triplát (20-30). Nem engedte magát a Bácsbasket, Kováts N. duplája, illetve Török hármasa 30-32-es állást jelentett a 17. percben; időt kért a Diósgyőr. Nagyon együtt ment a két csapat, kellettek Raven pontjai a DKSK-nak (33-37). Az első félidő utolsó pillanataiban egyenlített a hazai gárda, mi több, Kováts közelijével át is vette a vezetést.

Szükséges megbeszélés

A pihenőben bizonyára volt mint mondania Peresztegi Nagy Ákosnak, a piros-fehéreknek javítaniuk kellett addig mutatott teljesítményükön. Laczi és Raven gyűjtött újabb egységeket a harmadik negyedben, aztán Török kapta meg negyedik személyi hibáját. Ismét nem a kosárban landoltak a labdák, 41-39-nél toporogtak a parketten küzdők. Szabó P., illetve Raven 43-44-re módosította a mérkőzést, mindezt a 26. perc végén. Szabó P.-nek is négy faultja lett, jött is a csere, Skoricra. Fürtös távolija a legjobbkor érkezett, Raven keze pedig nem remegett meg a büntetőknél és amikor egy duplát is szórt, időt kért a Bácsbasket (46-51).

A befejező felvonásban Rujákék tapadtak a DKSK-ra, amit Raven igyekezett megtörni triplájával. Lepattanószerzések, rontások színesítették a meccset, Skoric és Reiner nyugtatta meg átmenetileg a DKSK-t (52-59). Tényleg csak időlegesen, mert Dorogobuzova hamar lecsökkentette a különbséget. 58-59-nél (39. perc) Peresztegi-edző érezte szükségességét egy megbeszélésnek, de a hazai alakulat gyűjtött újabb pontokat és ha nem is sokkal, de megnyerte az összecsapást.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Bácsbasket-PINKK-Pécsi 424 – DKSK-Miskolc 63-60 (13-18, 26-19, 7-14, 17-9)

Komló, 600 néző. V.: Balog, Jurák, Tőzsér.

 Bácsbasket: Török (5/3), Ruják (4), DOROGOBUZOVA (17/3), BRUMERMANE (15/3), Laczi (6). Csere: Sarok (4), Lengyel (-), Kovács K. (5), Kováts (4), Pénzes (3/3). Edző: Roberto Hernandez.

DKSK-Miskolc: Bozóki (9), Skoric (7/3), Fürtös (8/6), RAVEN (23/3), Sanford (2). Csere: Bukovszki (2), Szabó P. (5), Reiner (4). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Roberto Hernandez: - Az egyéni képességeket csapatjátékká formáltuk, és ezen a mérkőzésen ez hozta meg számunkra a győzelmet.

Peresztegi Nagy Ákos: - Meghatározta a meccs eredményét egyrészt az, hogy a második negyedben nagyon gyengén védekeztünk, ezért is kaptunk huszonhat pontot. Másrészt pedig az, hogy a negyedik negyedben, előnyünk birtokában siettettük a támadásbefejezést, korán eldobtuk a labdákat, és ellenfelünk két akcióval vissza tudott kapaszkodni. A rossz döntések, a nem csapatjáték megbosszulta magát, ami azért bosszantó, mert ez egy nyerhető meccs lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!