Sport

2012.10.05. 20:36

Nem csak ők a kíváncsiak

Miskolc - Hazai pályán is bemutatkozik a DKSK-Miskolc élvonalbeli női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Hazai pályán is bemutatkozik a DKSK-Miskolc élvonalbeli női kosárlabdacsapata.A női kosárlabda NB I/A csoport 2. fordulójában szomabton 17.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban a DKSK-Miskolc együttese az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát fogadja. A piros-fehérek remekül kezdték a szezont, szerdán nagy különbségű idegenbeli győzelmet arattak a Cegléd vendégeként. Mostani ellenfelük, a szekszárdi gárda viszont saját pályáján kapott ki ugyanezen a napon 25 ponttal, a bajnoki címvédő győri együttestől.

– A szezon első hazai meccse saját közönség előtt mindig plusz motivációt ad a csapatoknak, így most a mi játékosainknak is, és persze nekem is, az edzőnek – mondta Peresztegi Nagy Ákos, a DKSK-Miskolc vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy az ellenfélről milyen információk vannak, a következőkkel folytatta: – A Sió Kupán láttam őket, ott készítettem egy „házi videót”, a telefonommal, ezt is kielemeztük, és a más úton, módon beszerzett információkat is. Tudjuk, hogy a szekszárdiak a felkészülés közben centert cseréltek, mert nem voltak elégedettek azzal, akit elsőként erre a posztra kiszemeltek. Azt is tudjuk, hogy bár fiatal csapatuk van, de vannak komoly, veszélyes játékosaik is, akikre nagyon oda kell figyelnünk.

Védekezésben javítanának

A DKSK-Miskolc szakvezetője azon kérdésünkre, hogy mi dönthet egyik vagy másik csapat javára ezen a mérkőzésen, ezt válaszolta:

– Ha sikerül abban a stílusban és sebességben játszani, mint, amiből Cegléden is ízelítőt adtunk, és ahogy igazából végig, egy mérkőzésen keresztül játszani szeretnénk, akkor ez nagyon sokat jelenthet. Az előző meccshez képest védekezésben szeretnék javulást látni, a cél az, hogy a megfelelő agresszivitással játsszuk végig a meccset. Egyértelmű, hogy nyerni akarunk, méghozzá jó játékkal, és a lehető legnagyobb különbséggel.

Arra a felvetésünkre, hogy az internetes oldalak szurkolói bejegyzései szerint várhatóan sokan kíváncsiak lesznek arra, hogy mire képes az újjá alakult a DKSK, Peresztegi Nagy Ákos annyit mondott, hogy ők is kíváncsiak arra, hogy mennyien lesznek kíváncsiak rájuk.


A hiányzókról

Nem szerepelt a szerdai bajnoki nyitómeccsen a DKSK-Miskolc légiósa, a szerb válogatott Maja Skoric. A 22 éves játékos derékbántalmakkal küzd, és ez ügyben pénteken Székesfehérváron is járt. 

– Sikerült bejuttatnom őt viszonylag rövid időn belül Mohácsi doktorhoz, abban a reményben, hogy a specialista olyan gyógymódot tud javasolni Maja számára, amivel lerövidülhet a kiesésének az ideje – mondta Peresztegi Nagy Ákos. – Rajta kívül Fejesre biztosan nem számíthatunk, akinek a térde gyógyulóban van, és Sikorára sem, aki bokaműtéte után már elkezdte a rehabilitációs munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!