Sport

2012.10.13. 21:28

DKSK: ismét nagy különbségű idegenbeli siker

Az első fordulóhoz hasonlóan ismét harminc pont feletti győzelmet aratott vendégként a Diósgyőr.

Az első fordulóhoz hasonlóan ismét harminc pont feletti győzelmet aratott vendégként a Diósgyőr.A női kosárlabda NB I/A csoport 4. fordulójában szombaton délután a BSE-FCSM vendége volt a DKSK-Miskolc együttese. A két piros-fehér gárda csatája elvileg vendég győzelmet ígért, de a Diósgyőr számára figyelmeztető jel volt, hogy az eddigi három meccséből a fővárosi gárda a hazai találkozóját – a Bácsbasket ellen – megnyerte. A találkozó elején tapadt is rendesen a DKSK-ra a BSE, és annak, hogy egymás mellett haladtak, az volt az oka, hogy mindkét fél játékosai pontatlanul dobtak, sok volt az eladott labda, így az 5. perc vége felé még csak 6-6 volt az eredmény. 9-9-es állást követően elsősorban a jó védőmunkának, a javuló támadójátéknak és a nem igazán jól sikerült hazai cseréknek köszönhetően megugrott a Diósgyőr, két percen belül zsinórban nyolc pontot szereztek (9-17), és nagyjából ezt az előnyt a negyed végéig meg is tartották.

A második tíz perc elején Bozóki volt a vendégek pontgyárosa, majd a 13. minutában Reiner duplájával először vezetett 10 pontnál többel a miskolci gárda (18-29). Aztán egy picit közelebb lopódzott a hazai gárda (22-30), de a 17. perctől – Peresztegi Nagy Ákos időkérése után – a játékrész végéig a BSE részéről csak Hegedűs tudott a gyűrűbe találni (három büntetője mellett egy akciókosarat szerzett), szemben a túloldalon beindult a Diósgyőr, és kemény védekezés mellett egymás után szerezték a pontokat. Ennek köszönhetően a 20. percben már 20 pont volt a különbség a csapatok között (26-46).

Fordulás után

3+2+1-es kombinációval (Raven tripla, Skoric dupla és büntető) nyitott a térfélcsere után a Diósgyőr (27-52), és ezek után, ha a hosszú szünetben még lett volna olyan, aki bízott a BSE feltámadásában, annak kemény realitást mutatott az eredményjelző. Persze a meccsnek még nem volt vége, és a Diósgyőr nem is állt le, jól játszottak ekkoriban a miskolciak, szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, így a két perccel a harmadik játékrész vége előtt, Fürtös hármasával 36-70 volt az állás.

Nagyon sok volt a hiba az utolsó negyed elején, mindkét oldalon, az első két percben csak 2-2 büntető hullott be a gyűrűbe (45-76), de aztán a DKSK előbb Bozóki, majd Skoric révén csak visszatalált az eredményesség útjára, így az utolsó percben azt a kérdést lehetett feltenni, hogy összejön-e a százas a Diósgyőrnek (60-97). A válasz nemleges, ugyanis a többszöri időkérés után Skoric engedte el a labdát a triplavonal mögül, de a dobás nem ért célba, így ,,csak” egy újabb nagy különbségű győzelmet aratott a szerdai, Sopron elleni hazai bajnokija előtt a DKSK-Miskolc csapata.


JEGYZŐKÖNYV

BSE-FCSM – DKSK-Miskolc

64-97 (15-22, 12-24, 16-28, 21-23)

Budapest, 150 néző. V.: Benczur, Horváth A., Szalai Zs.

BSE-FCSM: Orsó (4), SONYÁK (12), Vukov (4), Károlyi (2), Bagi (4). Csere: Tiba (9/6), Katona (5/3), Adamecz (3), Kovalcsik (6), HEGEDŰS M. (7), Miháczi (2), Zsilinszky (6). Edző: Stefan Cupic.

DKSK-Miskolc: BUKOVSZKI (8), Fürtös (8/6), RAVEN (24/9), SKORIC (21/6), Sanford (8). Csere: Szabó P. (7), BOZÓKI (15), Reiner (4), Dubei (2), Ocsenás (-), Hájer (-), Arad (-). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Stefan Cupic: – Sokkal jobb volt ma a miskolci együttes, ezért diadalmaskodott. A múlt heti bravúrunk sokat kivett a játékosokból, főleg fejben voltak problémáink.

Peresztegi Nagy Ákos: – Amire készültünk azt sikerült megvalósítani, így nagy arányú győzelmet arattunk. Értékes dolognak tartom, hogy a fiatal miskolci tehetségeket is pályára tudtam küldeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!