Sport

2012.09.02. 09:12

Kiderült: nem élcsapat a DVTK

Koltai mesterhármasával három pontot szerzett a Győr Diósgyőrben.

Koltai mesterhármasával három pontot szerzett a Győr Diósgyőrben.A labdarúgó NB I 6. fordulójában, szombaton délután a Diósgyőri VTK együttese a Győri ETO FC-t fogadta. A mezőny első harmadába tartozó, a kezdés előtt azonos pontszámmal álló két csapat számára az volt a tét ezen a rangadón, hogy melyikük lesz képes tartani a lépést az élmezőnnyel. A DVTK a legutóbbi, a Siófok elleni második félidőbeli ,,kezdőcsapatának”, és átütő játékának köszönhetően a győzelmet kiharcolókon csak egy helyen változtatott Sisa Tibor vezetőedző, kényszerű okból. Ugyanis a csapat egyik legjobbját, a csapatkapitányt, José Luquét sérülés miatt hetekre, hónapokra elvesztették a piros-fehérek (műteni kell a középpályást), így Elek Ákos, aki a múlt héten nem volt kirobbanó formában, és a szünetben lecseréltek (majd pár nappal később – hosszú idő után – újra meghívót kapott a magyar labdarúgó válogatottba) újra kezdő lett. Azonban Luque kiesése miatt nem mindenki tudott ott játszani, ahol egy hete, a Siófok ellen, a középpályán, Elek igen, Fernando nem, utóbbi labdarúgó ezúttal a két védekező középpályás előtt, amolyan játékszervezőként jutott szóhoz.

Súlycsoport

A találkozó első perceiben úgy tűnt, hogy egy súlycsoportban van a két együttes, nem csak a Diósgyőr, a Győr is próbált támadásokat vezetni, az embert próbáló hőségben a labdarúgók nagyon igyekeztek. Aztán bő tíz perc után már csak egy csapat volt a pályán, a DVTK. A piros-fehérek támadtak, folyamatosan presszió alatt tartották a győriek védelmét, de a lehetőségekből, helyzetecskékből csak nem akart megszületni a hazaiak vezető gólja. És, nem csak hogy nem szerzett a DVTK gólt, hanem kapott egyet az első játékrész hajrájában. Egy ritka mint a fehér holló, győri akciócska végén, amikor Koltai bődületesen eltalált labdája után Rybansky hiába próbált meg menteni.

Koltai, Koltai

A második félidő elején ismét a hazai csapat kezdeményezett többet, nagyon akarták a döntetlent Gallaradóék, majd jöttek a kényszerű cserék mindkét oldalon (a hazaiaknál Vágit, Gallardót, a vendégeknél Dinát kellett sérülés miatt lehívni). Aztán következett egy újabb Koltai megmozdulás, Rybanskytól egy suta mozdulat, és potyagóllal már kettővel ment a Győr. Hiába nem volt benne a meccsben a játék képe alapján a kétgólos vendég vezetés, az eredményjelző csúnyán árulkodott arról, hogy itt van különbség a csapatok között. Aztán amikor Jeffet is meghintáztatta Koltai, eldőlt minden (0-3), Hanek kiállítása már csak a szegény embert húzó ág esete volt. Ilyen különbséggel is, megérdemelten nyert Győr, mert igazolta azt, amit a meccs előtt is sejteni lehetett, nevezetesen, hogy inkább élcsapat, mint a Diósgyőr. A különbség a gólok száma mellett kapusposzton látszódott, de hazaiak védelme sem büszkélkedhet, különösen annak jobb oldala nem. A legnagyobb differencia a középpályások közötti minőségen mutatkozott meg, és még abban, hogy amíg a vendégek szinte mindenhonnan bátran vállalkoztak lövésre, addig a hazaiak a 16-oson belül is inkább csak passzoltak volna. Úgyhogy hiába tűnt úgy a mérkőzés elején, hogy a két gárda egy súlycsoportban van, majd később úgy, hogy a DVTK-nak lehet keresnivalója, a végére kiderült, hogy messze van Diósgyőrtől Győr.


JEGYZŐKÖNYV

Diósgyőri VTK – Győri ETO FC 0-3 (0-1)

Diósgyőr, 5000 néző. V.: Szabó Zs. (Kelemen, Medovarszki).   

 Diósgyőri VTK: Rybansky (4) – Vági (5), Gal (5), Hanek (6-2=4), Gohér (6) – Abdouraman (5), Elek Á. (5) – Gosztonyi (5), Fernando (4), Gallardo (5) – Bacsa (4). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Győri ETO FC: Stevanovic (7) – Svec (6), Lipták Z. (6), Takács Á. (6), Dinjar (6) – Kamber (6) – Koltai (9), Pátkai (6), Varga R. (6) – Dina (5), Kronaveter (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Svec helyett Tokody (6) a 46., Vági helyett Jeff (5) az 51., Dina helyett Aleksidze (6) az 51., Gallardo helyett Seydi (-) a 61., Pátkai helyett Nicorec (-) a 68., Gosztonyi helyett Tisza (-) a 75. percben.

Sárga lap: Pátkai az 50., Jeff a 67., Nicorec a 83. percben.

Kiállítva: Hanek a 80. percben.

Gólszerző: Koltai (0-1) a 41., Koltai (0-2) az 57., Koltai (0-3) a 65. percben.

Sisa Tibor: – Gratulálok a Győrnek. Sok mindenre számítottunk, de ilyenre, erre nem. Mondhatnánk, hogy labdabirtoklásban, vagy sok minden másban domináltunk, de a Győr rúgott három gólt, mi egyet sem. Amikor az első félidőben nyomtunk, elkövettünk egy hibát, amiből gólt kaptunk, ugyanez volt a második találat előtt is, aztán amikor 10 emberre fogyatkoztunk, akkor már nem sok volt benne. Sajnálom, főleg a szurkolókat, ők mindent megtettek. Egy ilyen jó formában lévő csapat ellen minden egyes hiba sorsdöntő lehet, itt, ezen a meccsen nem csak egy ilyen volt.

Pintér Attila: – A csapat nevében mondhatom, ha bármiben tudunk segíteni, ezen a tehetséges fiatal kapuson, Rakaczki Bencén, nagyon szívesen szerepet vállalunk bármiben. A meccsről szólva: tudtuk, hogy szervezett csapathoz érkeztünk, de azt mondtam a játékosoknak, hogy ahol van egy 12. ember, a közönség személyében, ott kevés, ha kilenc játékos jól játszik, mindenkinek jónak, jobbnak kell lennie az ellenfelénél ahhoz, hogy győzni tudjunk. Ebben a melegben mindkét csapat nagyon hajtott, mi fegyelmezetten és taktikusan futballoztunk, azt hiszem nem érdemtelenül nyertünk. Gratulálok a csapatomnak, sok sikert kívánok a Diósgyőrnek! Még annyi mondanék: el kellene gondolkodni azon, hogy ilyen melegben szabad-e meccset rendezni. Kényszerű cseréink voltak, van, akiről azt se tudjuk, hogy mi a baja, csak a tüntet ismerjük, azt hogy kettős látás miatt kellett lehozni...


Percek, események

41. perc: Egy vendég baloldali akció során Dinjar passzát Dina gurította a vissza Koltainak, aki pár lépés után, 22 méterről nagy lövést eresztett el, a labda pedig a felső léc alsó lapjáról vágódott a gólvonal mögé, 0-1.  

57. perc: Egy vendég akciónál kilyukadt a hazai védelem jobboldala, Koltaihoz került a labda a 16-oson belül, aki 12 méterről lőtt, a nem túl erős kísérlet átperdült Rybansky kezén, és a labda a gólvonal mögé perdült, 0-2.

65. perc: Pátkai keresztpassza után a jobb oldalon Koltai csapta be Jeffet, majd 18 méterről tisztán lőhetett, bombája a bal felső sarokban akadt meg, 0-3.

80. perc: A jobb oldalon Aleksidze került a védelem mögé, akire Hanek ugrott rá hátulról. A játékvezető a piros lapot mutatta fel a diósgyőri védőnek.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!