Sport

2012.08.06. 19:09

A 10 csapatos mezőnyre van nagyobb esély

Miskolc - Még nem dőlt el, hogy 10 vagy 12 csapatos lesz a női NB I/A csoportos bajnokság.

Miskolc - Még nem dőlt el, hogy 10 vagy 12 csapatos lesz a női NB I/A csoportos bajnokság.A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége hétfőn ülésezett, és a napirendjén szerepelt a bajnoki nevezések fellebbezéseinek elbírálása is - tudtuk meg Faragó Andrástól, a szövetség sajtófönőkétől, akitől a következőket tudtuk: ezzel kapcsolatban a hölgyeknél elfogadták a Győr és a Szekszárd beadványát, mivel ez a két klub is teljesítette az indulás feltételeit – korábban a Diósgyőr, a BSE, a Vasas, a Sopron, a Cegléd, a Zalaegerszeg és Baja nevezését már elfogadta az illetékes bizottság – így kilenc klub biztosan ott lesz a rajton. Azonban az élvonalbeli indulási joggal rendelkező Ferencváros az MKOSZ elnöksége szerint nem tudta teljesíteni az induláshoz szükséges feltételeket, így ők nem vesznek részt a 2012/13-as szezonban a legjobbak küzdelmében.

- Mivel a női NB I/A csoportot 12 csapatosra írta ki a szövetségi, így a hiányzó helyek feltöltésére jelentkezők előnevezést várjuk, amelyet augusztus 8-én déli 12 óráig kell benyújtani - mondta Faragó András. - Amennyiben nem lesz 3 jelentkező, akkor 10 csapatos bajnokságot ír ki az MKOSZ, azaz egy csapat előnevezését tudjuk majd elfogadni. Az MKOSZ elnökségi felhatalmazása alapján a női és a férfi előnevezések elbírálása a szövetség elnökének és főtitkárának a hatáskörébe került. Az biztos, hogy páros számú csapat vesz majd részt a bajnokságban, vagyis, ha két előnevezés érkezik, azok közül csak egy kaphat majd zöld utat.

Az MKOSZ elnöksége elfogadta, hogy a női élvonalbeli bajnokság 2012. október 6-án indul.

A fentiek egyben is jelentik, hogy vélhetően 10 csapattal indulnak meg majd a küzdelmek, ugyanis egy pécsi klub jelenleg is létező indulási szándékán kívül aligha lesz még olyan sportszervezet, amelyik másfél napon belül képes lesz előnevezést produkálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!