Sport

2012.07.16. 09:45

19. Veszprém Rali: Legrosszabbkor jött a defekt

Nagy csatában Herczig Norbert nyerte a 19. Veszprém Ralit, Kazár Miklós a harmadik lett.

Nagy csatában Herczig Norbert nyerte a 19. Veszprém Ralit, Kazár Miklós a harmadik lett.Nagyobb kupákra és több pontra vágyott Kazár Miklós Veszprémben. Az Országos Rali Bajnokság idei harmadik futamán a miskolci pilóta többször is vezette az abszolút értékelést, a végén mégis „csak” a dobogó harmadik fokára állhatott föl. Az utolsó gyorsaságin ugyanis defektet kapott a murvás pályán, így a szakasz kétharmadát szinte felnin tették meg. Ezzel pedig akkora időveszteséget szenvedtek, hogy még a biztosnak tűnő második helyet is elveszítették.

A győzelemért négy páros vívott nagy csatát a Balaton környékén. Az elsőtől az utolsó pillanatig rendkívül izgalmas versenyt láthatott a közönség. Az S2000-es autóval induló Herczig Norbert és Turán Frigyes mellett az R4-es Mitsubishivel rajthoz álló Kazár Miklós és Botka Dávid számított esélyesnek. Hatalmas adok kapok volt a két nap során, vagy Herczig, vagy Kazár állt az élen, ám azt sejteni lehetett, hogy váratlan esemény nélkül nem ér véget ez a hétvége. Két szakasszal a vége előtt Turánék műszaki hiba miatt kénytelenek voltak föladni a száguldást, ezzel háromesélyessé vált a futam. Az utolsó gyorsasági előtt Kazár 1.6 másodperccel állt az élen Herczig előtt, ekkor azonban a már említett defekt megpecsételte a sorsukat.

Keserédes mosoly

- Most még nem tudunk felhőtlenül örülni ennek a harmadik helyezésnek – fogalmazott a díjkiosztó után Kazár Miklós. – Többször vezettünk Veszprémben, karnyújtásnyira álltunk az újabb győzelemtől. A sors azonban most másképp rendelkezett. Igazán nem is hibáztunk, nem tudom, mitől kaptuk a defektet. Az a gond, hogy ezzel a bónusz pontokról is lecsúsztunk, hiszen a záró szakaszon nem tudtunk az első ötbe beférni. Annak viszont örülök, hogy ismét föl tudtuk venni a versenyt az S2000-es technikákkal. A bajnoki értékelés szempontjából egy kicsit távolabb került az első hely, ám a szezon fele még hátravan. Legközelebb Aradon megpróbálunk javítani, utána már tisztábban látjuk majd az esélyeinket az éves összetett szempontjából.

Duplázott a győztes

Pécs után tehát Veszprémben is Herczig Norbert és navigátora, Bacigal Igor pezsgőzhetett a legboldogabban. Hatalmas csata végén szerezték meg a győzelemért járó pontokat.

- Nagyszerű versenyt vívtunk Kazárékkal, Botkáékkal és Turánékkal is – ismerte el a többiek teljesítményét a veszprémi győztes. – A gumiválasztás ezúttal nekünk jött ki jobban. Sajnálom, hogy a riválisunk a végén egy defekt miatt nem tudott kellő időt autózni, ám ez benne van a ralisportban. Még nem számolgattunk, de sokat léptünk előre a bajnoki összetett szempontjából. Azt viszont tudjuk, hogy közel sincs végre, hiszen három futam még előttünk áll. Ugyanakkor boldogok vagyunk, mert a Mecsek Rali után Veszprémben is minket ünnepeltek a többiek.

Herczigék ezzel a sikerrel valóban megerősítették a vezető helyüket, Botka Dávid és Kazár Miklós előtt. A sorozat a veszprémi murva után Aradon folytatódik, ahol ismét a „lazább” borításon és a román mezőnnyel együtt mérik össze az erejüket a legjobb magyar párosok.

ÉM-ME

A 19. Valvoline Veszprém Rali (nem hivatalos) végeredménye: 

 1. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 01:15:33.4

2. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) +39.2

3. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX) +55.4

4. Bútor Róbert, Tóth Imre (Mitsubishi Lancer EVO X) +2:11.2

5. Matics Mihály, Viczena Gábor (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:39.0

6. Pethő István, Zentai Kornél (Mitsubishi Lancer EVO IX) +3:00.2

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!