Sport

2012.06.26. 12:46

Foci Eb 2012 - Az én Eb-m: Marosi István - A csapategység dominál, de a klasszisok döntenek

Ózd - Az egykori Ózdi Kohász világválogatott kézilabdázója német – spanyol finálét vár a kontinensbajnokságon.

Ózd - Az egykori Ózdi Kohász világválogatott kézilabdázója német – spanyol finálét vár a kontinensbajnokságon.

A magyar válogatottban hajdan több, mint kétszázszor szerepelt Marosi István elöljáróban megjegyezte:

– Kézilabdásként is imádom a focit. Nagyon tetszik az, hogy minden játékos támad és mindenki védekezik is egyben, mint az én szeretett sportágamban. Aztán végső soron természetesen a képességek határozzák meg az eredményességet.

Megemeli a kalapját

A hazai élvonal volt sztárja, aki többször volt gólkirály, továbbá az év sportolója címet is elnyerte, így folytatta Európa-bajnoki gondolatait:

– Eddig valamennyi meccset megnéztem és két a rendező ország előtt megemelem a kalapom: Lengyelország és Ukrajna mindent megtett a kontinensbajnokság sikere érdekében. A stadionok csodálatosak, a rendezés zökkenőmentes, az UEFA nem panaszkodhat. Ami pedig a játékot illeti: éles meccseket látok, durvaság szinte nem is történik a pályán. A színvonal magas, a csapatok taktikailag felkészültek, a sportolók erőállapota kiváló, ráadásul nagyjelenetekben sincs hiány.

Arra a kérdésre, hogy ki, vagy mi fogja eldönteni az aranyérem sorsát, a világválogatottba is meghívott sportoló így felelt:

– A pillanatnyi idegállapot, és persze a klasszis formája határozza majd meg a finálé végkimenetelét. Nem kétséges, hogy a spanyolok, vagy a németek nyernek, most ez a két nemzet játsszák a legmodernebb és a legcélravezetőbb futballt. Meglepetést nem várok, holott jól tudom, hogy minden labdajátékban születhetnek váratlan eredmények. Az Európa-bajnokság talán legnagyobb sztárja a portugál Cristiano Ronaldo, a Real Madrid ügyeletes szépfiúja, aki gólkirály lehet. A spanyoloknak azonban van vagy tizenöt klasszisa, a németeket a németeket a küzdnitudás és a csapategység viszi előre, míg az olaszok sikerre éhesek és motíváltak. Szóval most jön a java, a hátralévő három találkozót egyszerűen nem szabad kihagyni!

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!