Sport

2012.06.13. 08:56

EURO-2012 - Krakkói rendőrség: Nem voltak rasszista megnyilvánulások a hollandok edzésén

Varsó, 2012. június 13., szerda (MTI) - A krakkói rendőrség szerint nem került sor rasszista megnyilvánulásokra az Európa-bajnoki bemutatkozására készülő holland labdarúgó-válogatott egy hete tartott nyilvános krakkói edzésén.

Varsó, 2012. június 13., szerda (MTI) - A krakkói rendőrség szerint nem került sor rasszista megnyilvánulásokra az Európa-bajnoki bemutatkozására készülő holland labdarúgó-válogatott egy hete tartott nyilvános krakkói edzésén.

Dariusz Nowak szóvivő a TVN24 hírtévének úgy nyilatkozott, hogy a helyi rendőrség részletesen átvizsgálta a stadion megfigyelő kameráinak felvételeit. Ennek alapján cáfolta a hollandok azon állításait, melyek szerint a Wisla Krakow arénájában megtartott tréningen a lelátón helyet foglaló nézők egy része "majomhuhogással" sértegette a csapat színes bőrű játékosait.

Nowak szerint a krakkóiak egy helyi csapat és az Eb ellen kiabáltak, de rasszista megnyilvánulások nem hallhatók, és nem láthatók a felvételeken. Hangsúlyozta, hogy a holland együttes nem tett panaszt az ügyben sem a rendőrségen, sem az ügyészségen és csak az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) értesítette.

A krakkói városi hivatal külön nyilatkozatott adott ki az ügyben, melyben felkéri a nemzetközi médiát és az UEFA-t a lengyel várost sértő téves állítások helyreigazítására. A helyi hatóságok kiemelték, hogy az állítólagos huhogás ügye csak két nappal az edzés után került nyilvánosságra, míg közvetlenül a tréning után Bert van Marwijk szövetségi kapitány még dicsérte a hangulatot és a 25 ezer néző magatartását.

A lengyel-ukrán közös rendezésű Eb előtt a szervezőknek és az UEFA-nak is az egyik legnagyobb problémát éppen a két házigazda szurkolóinak rendszeres rasszista megnyilvánulásai jelentették. Több futballista előre jelezte, hogy azonnal levonul a pályáról, ha ilyen bekiabálásokat vagy huhogást hall a nézőktől, míg Michel Platini UEFA-elnök a játékvezetőre kívánta hagyni az ilyen jellegű problémák megoldását.

- MTI, Bata Alexandra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!