Sport

2012.05.06. 18:13

Újra gyülekeznek a viharfelhők

A bennmaradás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszott vasérnap délután az MKC NB I-es férfi kézilabda csapata.

A bennmaradás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszott vasérnap délután az MKC NB I-es férfi kézilabda csapata.A piros-fehérek a rájátszás első fordulójában hazai környezetben kikaptak, majd kétszer nyertek idegenben és ezzel hozták vissza reményeiket. Abban a tudatban léptek pályára, hogy ha újra győznek a 9-12. helyért zajló küzdelemsorozaton, akkor ismét óriási lépést tesznek élvonalbeli tagságuk meghosszabbításáért. Ennek tudatában kezdték a meccset és nyomban ráébredtek arra, hogy a vendégek nem fgják olcsón adni a bőrüket (6. perc: 2-5).

Pókhálózott

A 8. percben Korsós átlövésből szedte le a pókhálót a Pécsi KC kapujának bal felső sarkából, majd nem sokkal később Bécsi akár az egyenlítő találatot is begyűjthette volna. Aztán Korsós indította a villámgyors Németh T.-t, aki elpuskázta ziccerét, a VariAuto pedig két lerohanását is beváltotta (12. perc: 4-7). A közönségre nem lehetett panasz, az MKC-hívei megállás nélkül doboltak, de ez sem segített Feketééken, akiknek négy gólos hátránya (5-9), már komoly figyelmeztető jel volt. Buday mester sokat cserélt, beküldte az általa korábban csak a második félidőben favorizált Molnár F.-et is. A 16. percben már a második hetesét hagyta ki a Mezőkövesd: Németh T. és Benis is hibázott. Kissé körülményesen kézilabdázott a hazai gárda, a baranyai gárda pedig szinte minden lövéséből bevette Tóth K. ketrecét. A hazaiak portása aztán összekapta magát és három labdát is remek érzékkel mentett. A 21. percben Molnár F. büntetőből egyenlített (9-9) és a meccs tulajdonképpen ekkor kezdődött. A fordulat viszont nem következett be, sőt a PKC újra ..megtollasodott" (25. perc: 9-12). A kövesdiek trénere csak a hajrában kért időt, a kívülállónak úgy tűnt, hogy megtehette volna hamarabb is. A szünet előtt Tóth K. megsérült, percekig ápolták a pályán, nem is tért vissza, helyét Melus foglalta el.

Mindent egy lapra

A második félidőre dupla, vagy semmi alapon jöttek ki Rossoniék. Már kockáztatniuk kellett, hiszen egy újabb hazai kudarc reményeik szertefoszlását jelentette volna. Miután 12-19-ra alakult az állás, sokan megkongatták a vészharangot. Valamennyit segített, hogy a matyóvárosiak emberelőnyben kétszer betaláltak Hudák kapujába. Lezák követő emberfogással őrizte Hajdú G.-t, de a konyhára ez sem hozott semmit. Folyamatosan 5 góllal vezettek a játékban lényegesen kreatívabb Grünfelderék. Ekkor Fekete vette a kezébe csapatának sorsát, zsinórban három gólt lőtt, de még így is távol álltak egymástól a csapatok (44. perc: 18-22). A 46. percben kettős emberhátrányba került az MKC, majd Rossoni ziccerben rontott, majd Kiss Á. kihagyott egy 7-est és ekkor már gyülekeztek a viharfelhők a hazaiak feje fölött. Vereségével az MKC-nek nem maradt más választása: mindkét hátralévő meccsét meg kell nyernie, ha nem...

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd KC - VariAuto Pécs KC 28-34 (10-14)

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Horváth, Marton.     

 Mezőkövesdi KC: Tóth K. - Benis (3), Bécsi (2), Rossoni (3), Kiss Á. (4), Fekete (4), Németh T. (5). Csere: Melus (kapus), Szabó T. (-), Korsós (1), Rosta M. (-), Lezák (-), Gubó (-), Morva (-), Molnár F. (6). Vezetőedző: Buday Ferenc.

VariAuto Pécs KC: Hudák - Papp M. (9), Grünfelder (8), Lévay (-), Hajdú G. (4), Szögi (2), Szepesi (4). Csere: Bősz (kapus), Bujtár (-), Szomor (-), Kurbely (6), Szakcsi (-), Milovits (-), Király (-), Hajdú T. (1), Győri (-). Vezetőedző: Németh Attila.

Buday Ferenc: -

Németh Attila: - Nagy küzdelemben számszakilag magabiztos győzelmet arattunk. Csapatként tökéletesre vizsgáztunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!