Sport

2012.05.25. 16:23

Budovinszky, Menougong: az első távozók

Miskolc - Szombaton 15 órától, a Vasas elleni hazai összecsapással zár szezont a DVTK.

Miskolc - Szombaton 15 órától, a Vasas elleni hazai összecsapással zár szezont a DVTK.

Érdekes, izgalmas délutánra számíthatnak a piros-fehér szurkolók, elsősorban amiatt, hogy sikerül-e Tiszáéknak elérni az Európa Liga indulást érő negyedik helyet – amihez nem csupán a diósgyőriek győzelme szükséges, hanem másik három, ugyanezen időpontban kezdődő összecsapás ,,megfelelő" eredménye is. Az immár szokásos pénteki sajtótájékoztatón először azt vetettük fel Szentes Lázár megbízott vezető edzőnek, mégis miként ügyel arra, hogy a játékosok ne lazítsanak, ne azt mondják: ,,Valahogy csak szerzünk három-négy gólt a már kiesett Vasas ellen..."

– Észnél kell lennünk – fogalmazott a szakmai igazgató, hozzátéve: – Én úgy láttam az edzéseken, hogy nem foglalkoznak ezzel a játékosok, nincs ilyen a fejükben. Nyilván figyeljük az összes ellenfelünket, a Vasast is, láttuk kikkel szerepeltek legutóbb. Egész évben gondokkal küzdöttek, az akarattal viszont nem volt náluk probléma, csinálták a dolgukat a vereségek ellenére. Az vágta el őket igazán, amikor a két pontot levonták tőlük, de Miskolcon sem fogják feladni.

Alaphelyzet volt

Szentes Lázár elárulta, a szombathelyi fiaskó eléggé megviselte – csakúgy, mint a kaposvári vereség –, elmondása szerint két-három alvás kellett hozzá, amíg túltette magát rajta. ,,Hogyan vonná meg a mérleget, azt az időszakot, mikortól átvette az együttes vezetését?" – kérdeztük ezt is a szakmai munka irányítójától.

– Várjuk még meg a végét – szögezte le Szentes Lázár, aki úgy fogalmazott, remélhetőleg ez az utolsó mérkőzése a DVTK kispadján, mint megbízott vezetőedző.

Ezek után az új tréner személyét próbáltuk firtatni, de Szentes Lázár Dudás Hunor ügyvezetőt jelölte meg, mint az, aki erre a kérdésre válaszolhat. Azonban az köztudott: Dudás Hunor lapunk pénteki számában azt nyilatkozta, hamarosan fény derül arra, hogy kinek az irányításával kezdi meg a felkészülést a DVTK a következő évadra. Jelölt kettő van. ,,Az mennyire befolyásolta a tárgyalásokat, hogy azért lesz az új tréner felett egy magyar szakmai igazgató, mégpedig Ön?..." – érdeklődtünk tovább Szentes Lázárnál.

– Ez alaphelyzet volt a megbeszélések során, elmondtuk, hogy ez Diósgyőrben így van – húzta alá a megbízott vezetőedző.

Öt gólt jegyzett

,,Bizonyos játékosok kívülre kerültek amióta a csapatot vezeti: ez abból adódik, hogy nem ütik meg a megfelelő szintet tudásban, vagy valamilyen gond van a hozzáállásukkal?" - szólt az újabb kérdés Szentes Lázárhoz, aki ezt válaszolta:

– Van két játékos, akinek lejár a szerződése, George Menougongnak és Budovinszky Krisztiánnak, ők nem nálunk folytatják, ám azzal, hogy ki megy még, vagy marad, várjuk meg a mostani találkozót.

A 36 éves védő, Budovinszky Krisztián idén öt gólt jegyzett, és a klub honlapján zajló szurkolói szavazás során háromszor nyerte el ,,A mérkőzés legjobbja" titulust, míg a 27 esztendős csatár, George Menougong tizenkét összecsapáson egy találatig jutott.


Az összeállítás

A DVTK-ban Vági öt sárga lappal rendelkezik, Rakovic műtét után van, Tajti továbbra is sérült, Dobos beteg, tehát velük nem számolhat szombaton Szentes Lázár, a Haladás elleni találkát kihagyó Luque azonban visszatér(het) a kezdőbe, amely a következő lehet: Rakaczki – Vadász, Gal, Nagy T., Frizoni – Takács, Abdouraman – Tisza, Sekour, Luque – Bacsa.


Egy esztendővel ezelőtt az NB I-be jutást ünnepelték parádés módon a diósgyőri szurkolók, szombaton pedig akár az Európa Ligába való kijutás miatt kezdődhet a fieszta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!