Sport

2012.04.18. 14:24

Porkoláb Péter második helyezése Tökölön

2012.04.15-én, vasárnap rendezték meg a Drift Országos Bajnokság első futamát Tökölön, ahol a rajthoz állt a Maximum Energy Drink Drift Pilótája Porkoláb Péter is.

2012.04.15-én, vasárnap rendezték meg a Drift Országos Bajnokság első futamát Tökölön, ahol a rajthoz állt a Maximum Energy Drink Drift Pilótája Porkoláb Péter is.

"A szombati edzésnapon sajnos sikerült az autónak egy kis fejtörést okoznia a szervizeseknek amit szépen kijavitottak és sikerült egy kis koccot is összeszednem egy másik Versenyzővel"  - kezdte az értékelést Porkoláb Péter.

"Vasárnap az előrejelzésekkel ellentétben szép napra virradtunk és esőnek semmi nyoma nem látszott. Gyors átnézés után nekivágtunk az edzésnek ahol próbáltam minél közelebb autózni az érintési pontokhoz és kihozni mindent az autóból és magamból ezen a gyors pályán . A kvalifikáció jól sikerült és a hetedik helyre kvalifikáltam be magam a több, mint húsz versenyzőből. Csapattársammal ( Crazy Drifters ) Ládi Attilával vívtam első csatámat ahol továbbjutottam a legjobb 8-ba . Itt várt rám György Szilveszter akivel sajnos sikerült összeütköznöm beforgását követően . 10 perc szerviz után újra talpon volt az autóm ( Köszönet a szervizeseknek és versenyzőtársaknak és akik még segítettek) és folytattam a csatát, ahol elég nehéz volt leküzdenem a feszültséget az ütközést követően, de sikerült megnyernem és a legjobb 4-ben voltam."

"Szilágyi Kálmán várt rám a legjobb 4-ben, akivel szoros csatát vitunk és sikerült megnyernem annak ellenére hogy a kocsi kereke eresztett, rázott, föld volt a gumi és a felni között és jobbra huzott a futómű . Itt már tudtam hogy vagy első vagy második leszek . Lakatos Zoltánnal vívtuk az első helyért amit szoros csatában elveszítettem így 2. helyen zártam az első versenyt amire nagyon büszke vagyok és álmomban sem gondoltam volna hogy sikerül a dobogóra felkerülnöm ráadásul ilyen jó autózással. 20 versenyzőből sikerült a 2. helyen végeznem. Köszönet a Maximum Energynek Csapatomnak és a többieknek.

Legközelebb Május 27.én Máriapócson láthattok egy Nemzetközi Drift Verseny keretében, remélem kedvet kaptatok hozzá És találkozunk" - mondta Porkoláb Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!