Sport

2012.04.19. 15:19

Forma-1: Robbanás a Force India busza mellett

Mindent megtesznek a Forma-1 szereplőinek biztonságáért a Bahreini Nagydíj szervezői, de ez sem bizonyul elégnek. Tegnap Molotov-koktél robbant a Force India kisbusza mellett.

Mindent megtesznek a Forma-1 szereplőinek biztonságáért a Bahreini Nagydíj szervezői, de ez sem bizonyul elégnek. Tegnap Molotov-koktél robbant a Force India kisbusza mellett.

Egy pillanatra sem lehetnek nyugodtak a vendégek Bahreinben. - írja a formula.hu. A Force India sajtóosztályának tájékoztatója szerint tegnap a csapat szerelőket szállító kisbusza forgalmi dugóba került, ekkor landolt, és robbant mellettük a Molotov-koktél. A bomba nem a Forma-1-es csapatnak szólt, de a forgalmi dugót okozó úttorlaszt nem baleset, hanem tüntetők alakították ki. „Az egyik buszunk úttorlaszban találta magát a pályáról hazafelé tartva. Nem mi voltunk a célpont, de az eset főútvonalon történt” – nyilatkozta a Force India egyik munkatársa.

A zavargásban további negyven autó volt érintett. Az eset után hamarosan feloldották az útzárat, és a csapat tagjai is megérkeztek szállásukra. Az ijedtségen kívül senkinek nem esett baja, az egyik csapattag nem dolgozik tovább és azonnal elhagyja a térséget.

"Ez egy elszigetelt eset..."

A Bahrain International Circuit elnöke, Zayed Al Zayani kijelentette: az eset után nem kér szigorúbb védelmet: „Ez egy elszigetelt eset, a feleségem is érintett volt. A tüntetők nem az autókat célozták, csak éppen ott voltak. Senki nem sérült meg. Én nem adok parancsot a rendőrségnek, ők jobban tudják, mit kell ilyenkor csinálni, mint én. Az én feladatköröm a verseny megrendezése.”

Hiába elővigyázatosak tehát a csapatok, és adnak páncélautót a pilótáiknak, nem szabad elfeledkezni róla, hogy egy-egy csapat nem a pilótákból áll, a háttérben dolgozó mérnökök, szerelők és kiszolgáló személyzet élete éppen olyan értékes, mint egy pilótáé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!